FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/03/2021

Ημερομηνία: 04-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δέκα χρόνια φαγούρα

Πολύ δύσκολη τη βλέπω την κατάσταση στην Ηλεία στη μετα-κορονοϊό εποχή, διότι δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης. Έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια προσπάθειας, φαίνεται ότι τελικά δε θα καταφέρουμε να μείνουμε εντός του ακαδημαϊκού χάρτη. Έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης, φαίνεται ότι δε θαξαναδούμε σύντομα γιατρούς να έρχονται κατά δω. Έπειτα από δέκα χρόνια ράβε ξήλωνε, ο δρόμος ακόμα παραμένει ερωτηματικό. Η παρτίδα έχει χαθεί και δεν ξέρω τι θα μείνει όρθιο στην αγορά. Το μόνο θετικό είναι τα δημόσια έργα που θα ξεκινήσουν την άνοιξη –κορονοϊού επιτρέποντος- και μας μένει η ελπίδα ότι κάτι θα γίνει και θα ξεκινήσει η κατασκευή της Πατρών-Πύργου.

Επισήμανση

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Αστυνομικός Δ/ντής Ηλείας, Παν. Μάνδαλος, για σήμερα Τσικνοπέμπτη, επισημαίνοντας ότι φέτος δεν θα επιτραπεί το υπαίθριο ψήσιμο. Όπως τόνισε, θα πρέπει οι πολίτες να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα και να μην τα παραβούν, διότι αναπόφευκτα θα επιβληθούν πρόστιμα.

Ανάλυση

Το νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που παρέχονται στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας ανέλυσε σε ημερίδα της ΠΕ Ηλείας η δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, Μαριάννα Σταθοπούλου. Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή της, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η σιωπή δεν είναι λύση, απεναντίας συμβάλει στην διαιώνιση τέτοιων αρνητικών φαινομένων και στην ατιμωρησία των δραστών.

Προειδοποίηση

Προσοχή στους επαγγελματίες της πόλης εφιστά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, καθώς καταγγέλλει ότι υπάρχει σπείρα που παραγγέλνει εμπόρευμα και λέει ότι θα κάνει μεταφορά χρημάτων μέσω άλλης τράπεζας και στέλνει και την απόδειξη κατάθεσης. «Προσοχή, είναι απάτη, απλά πέστε “όταν δω τα χρήματα θα παραδώσω τα εμπορεύματα”, τόνισε.

Άμεση κινητοποίηση

Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, μετά το ρεπορτάζ της Πρωινής για τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Κρέστενα, καθώς επεδίωξε συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη για να συζητήσει μαζί της το ζήτημα των δομών της Ψυχικής Υγείας, τομέας που μετά την πανδημία δυστυχώς θα βρεθεί στο επίκεντρο της ιατρικής επιστήμης.

Ηλείος στο τιμόνι

Στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου μαζί με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη βρέθηκε προ ημερών ο Ηλείος Αντώνης Κοτσώνης, ο οποίος είναι Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Ο κ.Κοτσώνης κατάγεται από το Καράτουλα και παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα της Ηλείας. Μη σας πω ότι αν δεν ήταν αυτός στο υπουργείο, δε θα είχαν προχωρήσει όλα τα δημόσια έργα που εκτελούνται ή είναι προς υλοποίηση.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Η κόντρα μεταξύ Ασπασίας Χριστοπούλου και Νίκου Κοτσώνη καλά κρατεί. Και χθες λογομάχησαν στο facebook.  Ευτυχώς παρενέβη σε ρόλο… πυροσβέστη ο Χάρης Μικελόπουλος και έπεσαν οι τόνοι.

*Σε ρυθμό non stοp συνεχίζει ο Γιώργος Καραστέργιος. Χωρίς υπερβολή, ένα δημαρχείο μόνος του.

*Μπορεί το Πανεπιστήμιο Πατρών να την έχει την Ηλεία του πεταματού, αλλά μη νομίζετε ότι το Πανεπιστήμιο Πελ/σου μας έχει σε υπόληψη. Εδώ έχουν έτοιμα τα χαρτιά για Σχολή ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη, με μας θα ασχοληθούν νομίζετε;

*Έτσι όπως πάει η κατάσταση, σε λίγο καιρό το νοσοκομείο του Πύργου θα συναγωνίζεται τη Μουσειολογία σε μόνιμο προσωπικό!

*Κάτι θέλει να πει ο Διαμαντόπουλος όταν γράφει πως θέλει να πιστεύει ότι «δεν αμφισβητείται η αναγκαιότητά της όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή εντός των ορίων της 6ης ΥΠΕ», αλλά τι;

*Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ορισμένοι ιερείς στον Πύργο εκθέτουν τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ.Γερμανό, με το να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, τη στιγμή που πρώτος αυτός δίνει το παράδειγμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος