FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/02/2021

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πολιτικές Βραδινές Αιχμές

Με καλεσμένους τους βουλευτές Ανδρέα Νικολακόπουλο (Νέα Δημοκρατία), Διονύση Καλαματιανό (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλη Κατρίνη (Κίνημα Αλλαγής) θα πραγματοποιηθούν οι «Βραδινές Αιχμές» αύριο το βράδυ στις 9μ.μ. στο Youtube, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο. Θέμα συζήτησης τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα της Ηλείας και της χώρας γενικότερα.

Προτεραιότητες

Τα κρούσματα στην Αχαΐα έχουν εκτοξευτεί, στα Κέντρα Υγείας κανένας δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, προσλήψεις γιατρών στην Ηλεία έγιναν ελάχιστες, οι γιατροί έχουν γίνει μπαλάκι του πινγκ πονγκ και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, έχει ως μόνη έγνοια και προτεραιόττηνα παίρνει τηλ στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας και να επιβάλλει -επιλεκτική- απαγόρευση δηλώσεων. Ευτυχώς το έχουν καταλάβει και στην κυβέρνηση και ήδη φροντίζουν για την επόμενη μέρα.

Προγραμματική

Προχωρά το έργο της αποχέτευσης λυμάτων σε Πελόπιο, Πλάτανο και Φλόκα, καθώς και η σύνδεσή τους με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Αρχ. Ολυμπίας ο δήμαρχος Γ.Γεωργιόπουλος, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ. Για να μη χαθεί χρόνος, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση του δήμου με τη ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας, ώστε η τεχνική υπηρεσία να ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης.

Αιχμηρός

Καυστικό σχόλιο για τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης. Όπως ανέφερε, όταν έχεις μία θέση ευθύνης,πχ υπουργός, θα πρέπει προτού άνοιξεις το στόμα να σκέφτεσαι πολύ καλά και όπως λέει ο λαός, προτού μιλήσεις πρέπει να βουτάς την γλώσσα στο μυαλό. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», τόνισε.

Δώρισε μάσκες

Με ικανοποίηση δέχθηκε δωρεά 450 μάσκες από την εταιρία Σούλης-Κιούνις, που εδρεύει στο Βαρθολομιό, ο αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Παναγιώτης Μάνδαλος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του. Όπως ανέφερε, οι αστυνομικοί αγωνίζονται καθημερινά εν μέσω πανδημίας για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και είναι σημαντικό να το αναγνωρίζει αυτό η κοινωνία με τέτοιες πράξεις.

Στηλίτευσε τις αντιφάσεις

Τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση σχολίασε η εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, Αλεξία Λιάγκουρα. Όπως ανέφερε, από τον περασμένο Μάρτιο σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα επισημαίνει σε όλους τους τόνους την επικινδυνότητα της πολυπληθούς συγκέντρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές τάξεις για τη μετάδοση του ιού. «Με μια φωνή όλοι οι “ειδικοί” και μαζί και η κυβέρνηση το αρνούνταν … με μοναδικό σκοπό να μη μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Σήμερα δύο από αυτούς, από τους πιο πρεβεβλημένους στις οθόνες της τηλεόρασης, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι φυσικά τα παιδιά μεταδίδουν και νοσούν….είναι απλά Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου», έγραψε.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΓΝ Ηλείας, είναι και ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Διοικητής έστειλε την Αστυνομία στο σπίτι Παθολόγου που είχε ρεπό, προκειμένου να της παραδώσει «εντέλλεσθε» για εφημερία! Μάλιστα επειδή η γιατρός δεν βρέθηκε, ασκήθηκε εις βάρος της πειθαρχικός έλεγχος!

*Μεθαύριο Σάββατο θα εκλέξουν το νέο συντονιστικό όργανο τα 27 μέλη της νεοεκλεγείσης ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλέψεις δεν κάνουμε, το βραδάκι θα περιμένουμε να βγει λευκός καπνός.

*Kάτι αλλαγές είδα χθες στις αρμοδιότητες των αντιπερ/ρχων αλλά θέλω να τις διαβάσω καλά προτού τις σχολιάσω.

*Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε αναγνώστης της εφημερίδας και γονιός μαθητής για το γεγονός της διενέργειας σχολικής εκδρομής χθες του Γυμνασίου και Λυκείου Κρεστένων, πριν καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα μαθημάτων με την φυσική παρουσία των μαθητών. «Αλήθεια, υπήρχε τέτοια ανάγκη για εκδρομή, έπειτα από δύο μόνο ημέρες μαθημάτων; Τη στιγμή που έχει κατατεθεί στη Βουλή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει αναπλήρωση μαθημάτων μέσω μείωσης αργιών και σχολικών εκδρομών; Για του λόγου το αληθές, παρακαλώ να διασταυρώσετε την εν λόγω είδηση, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και μετά, βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα», αναφέρει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος