FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 04/01/2021

Ημερομηνία: 03-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Χαραμίζεται ως ΥΠΕάρχης

Ο εμβολιασμός των πολιτικών αρχηγών ήταν σωστή κίνηση, διότι δυστυχώς και στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί «αντιεμβολιαστικό κίνημα» που πιστεύει στα τσιπάκια. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν και κομματικοί παρατρεχάμενοι,  καταργώντας κάθε έννοια ιεραρχίας, για να προηγηθούν στον εμβολιασμό. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος έτρεξε πρώτος πρώτος να κάνει το εμβόλιο, αντί να ασχοληθεί με το εμβολιαστούν άμεσα οι γιατροί και οι νοσηλευτές των νοσοκομείων της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, λες και αυτός θα μπαίνει στους θαλάμους και θα κάνει εφημερίες. Με περίσσευμα θράσους και αλαζονείας, μας είπε ότι ουδέποτε ανακοίνωσε επίσημα εμβολιασμό στις 4/1 κι ότι λάθος καταλάβαμε και να μη φωνάζουμε και πολύ. Επειδή επίκειται κυβερνητικός ανασχηματισμός, προτείνω στον πρωθυπουργό να αναβαθμίσει τον Καρβέλη. Χαραμίζεται ο άνθρωπος στο τιμόνι της 6ης ΥΠΕ, δεν το βλέπετε;  Τέτοιο στέλεχος είναι πολυτέλεια για την περιοχή μας. Ας αξιοποιηθεί σε καλύτερο πόστο, τώρα που είναι και εμβολιασμένος.

Έμμεσο άνοιγμα

Το θέμα του πτωχευτικού έθιξε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανός, σε άρθρο του στην ΑΥΓΗ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «αξιοποιεί» ως ευκαιρία την πολύπλευρη κρίση για την εφαρμογή ακραίων πολιτικών, που οδηγούν στην κοινωνική αποσάθρωση, καθώς ο  νέος πτωχευτικός νόμος, σε καταστροφική αλληλοσυμπλήρωση με τις πρόσφατες αλλαγές στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, οδηγούν σε βίαιη ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών και σε οριστική απώλεια ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους. Παράλληλα, έκανε και ένα άνοιγμα για συνεργασία, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις καλούνται να δώσουν λύσεις, με την εφαρμογή μιας πολιτικής, η οποία θα εξασφαλίζει στέγη για όλους, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στον άνθρωπο».

Ανέλαβε

Και επίσημα πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού ανέλαβε ο Γεωπόνος και υπάλληλος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, Αντώνης Γιαχαλής, καθώς η σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Αναλαμβάνει δύσκολο έργο, αφού το αρδευτικό της Ηλείας έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού, ωστόσο η πολύχρονη ενασχόλησή του με τέτοια ζητήματα αποτελεί όπλο για να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ευχαριστίες

Τους 1326 εθελοντές αιμοδότες της Ηλείας για το 2020 ευχαρίστησε με ανάρτησή της στο fb η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Κων/να Πανέτα. Χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες, τόνισε ότι αψήφησαν φόβο και κορονοϊό, δίνοντας λίγο από το το αίμα τουςγια να σώσουν συμπολίτες τους και ζήτησε να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμά τους. «Εύχομαι σε όλους τους Ηλείους πολίτες  να ακολουθήσουν το παράδειγμα, των αθέατων από τη δημοσιότητα ηρώων, και το 2021 να γίνει η χρονιά που όλες οι Αιμοδοσίες θα έχουν πολλές φιάλες με αίμα», έγραψε.

Με το νου στην παράκαμψη

Το θέμα της παράκαμψης Λαστεΐκων απασχολεί τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, καθώς έχει καθυστερήσει η υπογραφή της σύμβασης ένεκα γραφειοκρατίας. Το καλό είναι ότι έχει ξεμπλέξει με τα διάφορα εμπόδια, αφού και η απαλλοτρίωση των τριών επίμαχων ακινήτων προχωράει κανονικά από την αρχή. Στόχος είναι ως την άνοιξη να εγκατασταθεί το εργοτάξιο, κορονοϊού επιτρέποντος πάντα, καθώς στις εργολαβικές εταιρείες είναι έντονος ο προβληματισμός για το πώς θα αναπτυχθεί πλήρως ένα εργοτάξιο αν δεν γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Αναγκαίες οι 120 δόσεις 

Την υιοθέτηση της πρότασης του ΚΙΝΑΛ για ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι υστέρηση εσόδων είναι πολύ μεγάλη. Όπως ανέφερε, με μια τέτοια ρύθμιση θα προκύψει διπλό όφελος, αφού και το κρατικό ταμείο θα αποκτήσει έσοδα και οι πολίτες θα ανακουφιστών. Παράλληλα, τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο μεγάλος ασθενής των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, με τη ρευστότητα να παραμένει το μεγάλο ζητούμενο και για το 2021.«Το 2020 ήταν μια χρονιά με μειωμένους τζίρους, και αυξημένα χρέη, την ίδια στιγμή που τράπεζες έδωσαν ελάχιστα δάνεια στις επιχειρήσεις, παρότι η ρευστότητά τους είναι εγγυημένη από το δημόσιο και αγγίζει τα 40 δισ. Η κυβέρνηση έκανε πολύ λίγα για να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα και να στηρίξει τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους», σημείωσε.

Τo σκίτσο είναι του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Καλώς ή κακώς, η θέση του διοικητή δημοσίου οργανισμού είναι πολιτική. Τον επιλέγει η εκάστοτε κυβέρνηση για να εφαρμόσει και να εποπτεύσει συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο αποφάσεων. Όταν αλλάζει η κυβέρνηση και ο διοικητής δέχεται να εφαρμόσει άλλη πολιτική από αυτήν που εφάρμοζε, τότε είναι «όπου φυσάει ο άνεμος». Εκτός αν υπάρχει συναίνεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της Δημόσιας Υγείας, οπότε πάω πάσο.

*Ο Φαρμάκης έχει μοιράσει δίκαια τις αρμοδιότητες στους περ/κούς συμβούλους, οπότε κάθε γκρίνια είναι περιττή. Δεν βλέπω αλλαγές στη διετία, εκτός κι αν προκύψουν πρόωρες εθνικές εκλογές και έχουμε τίποτα μεταπηδήσεις σε ψηφοδέλτιο.

*Οι φήμες λένε ότι ο Μητσοτάκης θα βάλει αρκετούς βουλευτές σε θέσεις υφυπουργών. Για να δούμε τι γεωγραφική κατανομή θα κάνει. Αμανάτι πάντως θα μείνουν οι δεξιοπασόκοι που ξεροστάλιαζαν για πόστο. Δεν προβλέπεται νέο κεντρώο άνοιγμα, γιατί πρέπει να συσπειρωθεί το κόμμα αν τυχόν πάμε σε εκλογές κατά το φθινόπωρο.

*Η δική μου ανησυχία είναι να μην αλλάξει ο πρωθυπουργός τον Καραμανλή – και δεν το λέω ειρωνικά. Ο υπουργός Υποδομών έχει πάρει «επ΄ώμου» την Πατρών-Πύργου και ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μας πάει πίσω.

*Η Φώφη κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για επικοινωνιακό σόου με τα εμβόλια και χθες μας ενημέρωσε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο στον Ευαγγελισμό αλλά στο «Γεννηματάς». Μάλιστα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος