FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 03/06/2021

Ημερομηνία: 03-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το ξεχνάμε το 2021

Διάβασα χθες νέο άρθρο στο capital.gr για την Πατρών-Πύργου, σύμφωνα με το οποίο η Πατρών-Πύργου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 και ότι «απομένει μόνο το τελικό – τυπικό “πράσινο φως” από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού». Οπότε το ξεχνάμε το 2021 και συνεχίζουμε την ψυχοφθόρα αναμονή για την οριστική έγκριση από την Κομισιόν ώστε να υλοποιηθεί το έργο με σύμβαση παραχώρησης από την Κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού. Και μετά κάποιοι έχουν απορία που ο Μητσοτάκης αποφάσισε να συστήσει νέα επιτροπή για τα μεγάλα έργα, να αναλάβει την προεδρία της και να βάλει μέλη το μισό υπουργικό συμβούλιο, αφού πρώτα ζήτησε αυτοπροσώπως από την επίτροπο Βεστάγκερ να επιτρέψει στην κυβέρνηση να ξεκινήσει το έργο μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Eπέτειος νίκης

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την εκλογική επικράτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη στην κάλπη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο ίδιος με ανάρτησή του τόνισε ότι μπορεί να περάσαν δύο χρόνια, αλλά «τίποτα δεν ξεθωριάζει, τίποτα δεν χάνεται. Η αγάπη, η συγκίνηση, το χάος. Κάθε μέρα που περνάει, είναι και μια μέρα προσπάθειας για τη δυτικη Ελλάδα. Μια καλύτερη μέρα για τον τόπο μας».

Δυσαρέσκεια

Έντονα δυσαρεστημένος είναι από την απόφαση του ΕΛΓΑ να μην αποζημιώσει τους εσπεριδοπαραγωγούς στα Μακρίσια και στα Καλυβάκια ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Π.Γριβάκης, τονίζοντας ότι τα ΠΣΕΑ είναι χρονοβόρα διαδικασία και όχι πάντα αποτελεσματική. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται όλο τον χρόνο οι πληγέντες παραγωγοί.

Παιδικοί σταθμοί

Το παράδειγμα της Πάτρας επικαλέστηκε ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κ. Διαμαντόπουλος, καθώς ο Πελετίδης προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανέγερση δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή της Αγυιάς, ενώ προγραμματίζει την κατασκευή δύο ακόμα. Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε, στον Πύργο αναζητείται στο παρά πέντε λύση για τους δύο από τους τρεις παιδικούς σταθμούς ( ο ένας φιλοξενείται σε δημοτικό κτίριο) που νοικιάζει ο Δήμος και τα μισθωτήρια λήγουν τον Αύγουστο.

Καθοριστική συμβολή

Πολλές φορές, όταν γίνονται αναφορές σε πρόσωπα που έχουν συνεισφέρει με τις ενέργειές τους στο να τελεσφορήσει θετικά μια κατάσταση, εν τη ρύμη του λόγου γίνονται και παραλείψεις. Κι επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, οι εργαζόμενες στο Υποθηκοφυλακείου Πύργου, αναφερόμενες προχθές στους αιρετούς που στήριξαν με τις ενέργειές τους τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν ενάμιση χρόνο, τις «μαύρες» εκείνες μέρες όταν συνέχιζαν να δουλεύουν απλήρωτες για να μείνει ζωντανή η υπηρεσία, κάτω από τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, αναφέρθηκαν στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  παρέλειψαν όμως να κάνουν ειδική αναφορά σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Κι αυτός, όπως είπαν, ήταν ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος στάθηκε στο πλάι τους όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα εξαιτίας των δικών του ενεργειών έγινε «έμμισθο» το Υποθηκοφυλακείο Πύργου και άλλα 17 ακόμα. Για να τον ευχαριστήσουν μετά τη θετική εξέλιξη, του δώρισαν μάλιστα και το πορτρέτο του, έναν εξαιρετικό πίνακα ζωγραφικής,  μαζί με την αγάπη τους. Θετικά ακόμα συνέβαλαν, όπου και όποτε τους ζητήθηκε και ο Δ. Καλαματιανός και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Η διευκρίνιση ήταν απαραίτητη, γιατί είπαμε, τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους…

Ζήτω το Αίγιο

Την παραμονή της Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθεί το τμήμα στην Πάτρα. Θα περιμένω να δω τι θα του απαντήσουν και πώς θα τον διαχειριστεί ο αθηναϊκός Τύπος. Όχι τίποτε άλλο, να μην έχουμε αυταπάτες για το τι συμβαίνει.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Εμφανής η κόντρα μεταξύ δύο εκ των επτά δημάρχων του νομού, με «λαγό» παλαιό αιρετό από άλλη περιοχή. Είχε φανεί από τις πρόσφατες μαζώξεις και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια.

*Διαβάζω στην «Καθημερινή» ότι φωνάζουν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου επειδή τους παίρνουν τις αίθουσες για να τις κάνουν… Πανεπιστήμιο! Μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός από το υπουργείο Παιδείας, που λέει κι ο Τζαβάρας.

*Και τώρα που είπα Τζαβάρας, μη νομίζετε ότι ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ είναι από αυτούς που κιοτεύουν. Έχει να απαντήσει σε αρκετούς ακόμα, όχι σε όσους του κάνουν πολιτική κριτική, αλλά σε όσους διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά του και του αποδίδουν με ευκολία απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

*«Ήταν προγραμματισμένο να έρθει την Τρίτη στον Πύργο ο υφυπουργός, αλλά κάτι μας έτυχε και το αναβάλαμε για την Παρασκευή», ήταν η ακριβής δήλωση της γραμματέως του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Στύλιου, προς όσους ζήτησαν πληροφορίες για την αυριανή επίσκεψη στον Πύργο. Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

*Ο Μητσοτάκης με τον Χαρδαλιά, από τον Φεβρουάριο… ακόμα έρχονται; Καλοκαίρι πιάσαμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος