FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 03/03/2021

Ημερομηνία: 03-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Ασφαλής» περιοδεία

Το Κέντρο Υγείας Πύργου επισκέφθηκε χθες ο γγ του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο περιοδείας σε Κέντρα Υγείας της Πελ/σου, για να δει πώς προχωρά ο εμβολιασμός του τοπικού πληθυσμού. Τον κ. Θεμιστοκλέους συνόδευαν ο φιλοβασιλικός διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία του εμβολιασμού. Από όσο ξέρω, μια χαρά πάει ο εμβολιασμός, διότι οι γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και πρέπει να τους επιβραβεύουμε και όχι να τους κυνηγάμε. Θα είμαι πιο μαλακός σήμερα και θα περιμένω τα αποτελέσματα της συνάντησης για το θέμα των Παθολόγων, για τα οποία φαντάζομαι ότι ο κ. Θεμιστοκλέους ενημερώθηκε αναλυτικά, άσχετα αν στην αρμοδιότητά του είναι η Πρωτοβάθμια Υγεία.

kalamatianos-dionusis

Ερώτηση για τα εμβόλια

Ερώτηση για τα εμβολιαστικά κέντρα και την ταλαιπωρία των πολιτών κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, υπογραμμίζοντας την προχειρότητα με την οποία έγινε ο προγραμματισμός, αφού από τον Πύργο οι ασθενείς πάνε στη Γαστούνη κι από την Ολυμπία στα Τρόπαια, και ζήτησε να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία ώστε να επιταχυνθεί ο μαζικός εμβολιασμός.

Σήκωσε μανίκια

Στη δουλειά στρώθηκε ο νέος τομεάρχης Υγείας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Μαντάς. Από χθες ξεκίνησε την προώθηση της διαδικτυακής παρουσίασης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ από τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με παν/μιακούς της Υγείας, ενώ προγραμματίζει και σειρά παρεμβάσεων το επόμενο διάστημα.

Πείσμα

Δεν το βάζει κάτω ο Ηλείος αναπλ. πρόεδρος της Μουσειολογίας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, παρά τη στάση που κρατά ο πρύτανης. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να παραδώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους τη μελέτη που είχε ετοιμάσει προ τριετίας για αυτόνομη Σχολή στην Ηλεία, αφού πρώτα επικαιροποιήσει ορισμένες παραμέτρους και τις προσαρμόσει στα νέα δεδομένα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μη μας λέει ο Μπούρας ότι δεν του προτείναμε τίποτα.

Στην Ολυμπία τα πρώτα χρήματα

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες από την επίσκεψη του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου στον αναπλ.ΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα είναι γεγονός. Συγκεκριμένα, ικανοποιήθηκε το αίτημά του για χρηματοδότηση της ΔΕΥΑ από τη ΣΑΕ 055 για αντιμετώπιση προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης, εξαιτίας της λειψυδρίας. Ο υπουργός χορήγησε το ποσό των 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια και στα υπόλοιπα -και πιο σημαντικά- αιτήματα χρηματοδότησης του δήμου.

Ενίσχυση στο ΚΥ Γαστούνης

Σύγχρονο εξοπλισμό παρέλαβαν χθες γιατροί και νοσηλευτές στο ΚΥ Γαστούνης, προσφορά της εταιρείας Κύκνος, ύστερα από σχετική του δ/ντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Αγγελόπουλουμε τη Δ/ντρια Γενικής Ιατρικής του ΚΥ, Στεφανία Βουλιώτη, η οποία και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους μετόχους και το ΔΣ της εταιρείας. Η δωρεά περιλαμβάνει σταθερό απινιδωτή με monitor παρακολούθησης ,ψηφιακό δωδεκάναλο καρδιογράφο με δυνατότητα online διάγνωσης, φορητό απινιδωτή για περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης εκτός ΚΥ και τροχήλατο πιεσόμετρο.

Ανταπόκριση

Αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση των φορέων της Ηλείας στη διαδικτυακή περιοδεία του ΚΙΝΑΛ χθες το απόγευμα, στην οποία μίλησαν ο γραμματέας  Μανωλης Χριστοδουλάκης και ο Ηλείος γραμματέας του τομέα Ανάπτυξης, Απ. Πόντας, καθώς συμμετείχαν πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κ. Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλ. Ξανθούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, Μ. Ζαχαρόπουλος, κ.ά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και στην επόμενη μέρα της οικονομίας.

Πρωινές Αιχμές

*Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά το ραντεβού στην 6η ΥΠΕ μεταξύ του Διοικητή Γιάννη Καρβέλη και των Παθολόγων του Νοσοκομείου Πύργου, Κων/νου Αλεξόπουλου και Θεοδώρας Νικολοπούλου. Η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της έλευσης του γγ του Υπουργείου Υγείας στην Πάτρα.

*Η Παρασκευή είναι η πιθανότερη μέρα της διαδικτυακής συνάντησης των αυτοδιοικητικών  της Ηλείας με τον πρύτανη του Παν/μίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα. Δύσκολο να αλλάξει κάτι, διότι ο πρύτανης ομνύει στο όνομα της αχαϊκής πρωτεύουσας.

*Ακόμα τον «μαγειρεύουν» τον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ; Δεν είναι εποχή για κόντρες με τους αιρετούς μάλλον.

*Ευδιάθετος και πρόθυμος για συζήτηση ήταν στη χθεσινή ψηφιακή συζήτηση του ΚΙΝΑΛ ο Τάκης Αντωνακόπουλος, αφού ανέλυσε αρκετά θέματα με τους περισσότερους συμμετέχοντες. Μπορεί πλέον να είναι δήμαρχος Πύργου, αλλά όπως και να το κάνουμε, το αίμα νερό δε γίνεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος