FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/9/2020

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

ΕΟΔΥ για… κλάματα

Δύο και πλέον 24ωρα μετά την πρώτη ειδοποίηση έφτασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ στο Κατάκολο, προκειμένου να εξετάσει τους 76 μετανάστες για covid-19. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η συνέντευξη του Δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος μιλούσε για «πτωματική αδιαφορία» από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στα διαρκή αιτήματα δήμου και Λιμεναρχείου για άμεση παρέμβαση. Το… ντεσού όμως της έλευσης του κλιμακίου των δύο ατόμων του ΕΟΔΥ -για να καταλάβετε το μπάχαλο που επικρατεί- είναι άλλο. Μόλις έφτασαν και ρώτησαν πού είναι οι μετανάστες προς εξέταση, εξεπλάγησαν όταν αντίκρισαν μπροστά τους δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών, ενημερώνοντας πως «εμείς ήρθαμε για να κάνουμε τεστ σε δύο μετανάστες όπως μας είπαν, εδώ είναι δεκάδες!». Άριστη η επικοινωνία και συνεννόηση, δεν νομίζετε; Tι, όχι;

Αιχμές με αλληγορίες!

Αιχμηρές και… αλληγορικές ατάκες αντάλλαξαν στο facebook ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, και ο αναπλ. διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κρεστένων, Γιάννης Χουζούρης, με αφορμή τις διακοπές του πρώτου στη Μάνη. «Αν και αμετανόητα… καποδιστριακός, στην εστία των Μαυρομιχαλαίων!» έγραψε ο Διαμαντόπουλος, με τον Χουζούρη να του σχολιάζει «για αυτό και η τάση για μεγάλες δομές». Η απάντηση του πρώτου ήταν ότι ο Καποδίστριας, όπως και ο ίδιος, «κατά της φεουδαρχίας ήταν»! Δεν πιστεύω να θέλετε και επεξήγηση, εύκολες οι ερμηνείες!

Κριτική και γενέθλια

Κριτική στην κυβέρνηση για τη νέα παράταση αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων άσκησε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος χθες γιόρτασε και τα 45α γενέθλιά του. Όπως ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μια απλή μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων συνεπάγεται σε απλή μετάθεση του αδιεξόδου στο οποίο θα βρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση χιλιάδες εργαζόμενοι.  «Πρέπει να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία άμεσα, πριν φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή», ανέφερε. Παράλληλα, οι σελίδες του χθες κατακλύστηκαν από ευχές, ενώ ο ίδιος ανάρτησε μια φωτογραφία με τον αριθμό «45»!

Επιστροφή με αιχμές

Τις δικές του μάσκες έχει πλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Από χθες τα δικαστήρια επαναλειτουργούν με παράταση του λήγοντος δικαστικού έτους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της πολιτείας, σημειώνοντας ότι οι δικηγόροι τηρούν τα μέτρα προσπαθούν να προστατευτούν από τον ιό με επίταση της ατομικής τους ευθύνης, αφού από πλευράς πολιτείας έχουν γίνει ελάχιστα έως σήμερα για τον σκοπό αυτό.

Πρωτοβουλία Νovartis

Ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, είναι ο συντονιστής της πρωτοβουλίας 21 πολιτών να στείλουν εξώδικο στον Σταϊκούρα σχετικά με τη Novartis. Με την επιστολή τους ζητούν από τον ΥΠΟΙΚ να διεκδικήσει τη ζημιά την οποία προξένησε η Novartis στο Ελληνικό Δημόσιο και  την υλική και ηθική ζημιά που υπέστη ο ελληνικός λαός. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, θα προσφύγουν ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής Αρχής για την αποκατάσταση της ζημιάς, αλλά και για την αναζήτηση ευθυνών του ίδιου του υπουργού από πιθανή παράλειψή του, και για αυτό ζήτησαν αντίγραφα όλων των ενεργειών που έχουν κάνει.

Εισηγητής

Εισηγητής σε σεμινάριο του θερινού σχολείου Πολιτικής Ακαδημίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγαίου ήταν ο Ανδρέας Νικολακόπουλος το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε τα ανακριτικά και εισαγγελικά καθήκοντα της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς πέρα από δικηγόρος, ήταν και μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Το θερινό σχολείο υλοποιήθηκε με τηλε-συζήτηση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και σημείωσε αξιοσημείωτη ανταπόκριση.

Φρόντισαν τραυματισμένο γεράκι

Τραυματισμένο γεράκι, του είδους γερακίνα (επιστημονική ονομασία buteo buteo) παραδόθηκε χθες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών από πολίτη της περιοχής. Έπειτα από άμεση κινητοποίηση του Ομοσπονδιακού θηροφύλακα του Συλλόγου, Γ. Λάττα , ο οποίος διεκπεραίωσε τις απαραίτητες διαδικασίες, το τραυματισμένο γεράκι  στον Σύλλογο Προστασίας και  Περίθαλψης  Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) στην Αθήνα. «Ο Σύλλογος μας θα είναι πάντα αρωγός προστασίας της άγριας ζωής  και καλούμε τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν με την ίδια ευαισθησία να μας ενημερώνουν για αντίστοιχα περιστατικά τραυματισμένων ζώων και πτηνών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή του ΔΣ του Συλλόγου.

Οι νέοι καθάρισαν τα Καλυβάκια!

Έμπρακτο παράδειγμα εθελοντισμού οι νέοι στα Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς αποφάσισαν μόνοι τους να καθαρίσουν το χωριό τους από τα σκουπίδια και να βελτιώσουν την εικόνα του. Φορώντας τα γάντια τους, βγήκαν και μάζεψαν ό,τι βρήκαν πεταμένο, καταβάλλοντας πολύωρη προσπάθεια. Ο πρόεδρος του χωριού, Πάνος Γεωργακόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία των παιδιών, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη σε κάποιους, υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, τόσο της ατομικής όσο και κοινωνικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος