FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/07/2021

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εμβολιαστικές αλλαγές στα Κέντρα Υγείας

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε χθες το απόγευμα σχετικά με αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ηλείας. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η 6η ΥΠΕ προτίθεται να σταματήσει τον εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας Βάρδας, Σιμόπουλου και Ζαχάρως, τα οποία ως τώρα χορηγούν Astra Zeneca, καθώς έχει μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση από τους πολίτες. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι αν θα πάψουν να λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα ή θα αντικατασταθούν με άλλο εμβόλιο. Χθεσινοβραδινή πληροφορία από ιατρικούς κύκλους, την οποία όμως δεν προλάβαμε να διασταυρώσουμε, έκανε λόγο για προμήθεια των Κέντρων Υγείας με εμβόλιο Pfizer, πλην του ΚΥ Γαστούνης, το οποίο εξακολουθεί να εμβολιάζει Astra με σχετικά ικανοποιητικό ρυθμό.

Συμβολή

Καθοριστική ήταν η συμβολή του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, – με τη δικηγορική του ιδιότητα- στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία αναγνώρισε ότι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με κάθε μορφής σύμβαση, δικαιούνται πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων τους, ακόμη και εάν οι συμβάσεις τους έχουν κριθεί άκυρες. Όπως υπογραμμίζει η Ολομέλεια, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο (άρθρο 103 Συντάγματος και ο Ν. 2190/1994) δεν αποκλείουν το ότι ο εργοδότης ωφελήθηκε από την εργασία, αλλά ούτε αποτελούν δικαιολογία για να διατηρήσει το Δημόσιο την ωφέλεια που απέκτησε από την εργασία του εργαζομένου.

Πλήθος ευχών

Αμέτρητες ευχές δέχθηκε προχθές, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Γενικός Περ/κός Αστυν. Δ/ντής, Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης. Μαζί με τις ευχές δέχθηκε και τα συγχαρητήρια για την επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών του Πύργου για τον εντοπισμό και την κατάσχεση της γιγάντιας φυτείας στην Ανδρίτσαινα.

Συνέλευση

Έκτακτη γενική συνέλευση στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8μ.μ. με πρωτοβουλία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γαστούνης, προκειμένου να συζητηθεί η κατάργηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, η παρουσία των κατοίκων και των επαγγελματιών είναι επιβεβλημένη.

Έκτακτο ΣΟΠΠ

Έκτακτη Συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Ο νομός, με βάση τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, για αυτό και συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες ενεργειών σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διοικητές των Π.Υ Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος και της Π.Υ Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος αντίστοιχα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, η προϊσταμένη της Π.Π του Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ηλείας Άρης Μίχος. Έγινε επίσης σύντομη ενημέρωση των ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο «Ξενοκράτης», και τονίστηκε η ανάγκη, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας να τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση πιθανού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Αδέλφια» Πύργος και Συρακούσες

Την αδελφοποίησή του με τον δήμο Συρακουσών προωθεί ο δήμος Πύργου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την ΚΟΙΝΣΕΠ Ανεμοχωρίο, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Η αρχή θα γίνει λίαν συντόμως με την υποδοχή αποστολής του ιταλικού δήμου στον Πύργο και την υλοποίηση εκδηλώσεων. Και επειδή θα αναρωτιέστε για το σκεπτικό της αδελφοποίησης, σας θυμίζω ότι σύμφωνα με τον επικρατέστερο μύθο, ο Αλφειός ήταν κυνηγός που είδε κι αγάπησε παράφορα τη νύμφη των πηγών και των δασών, συνοδό της θεάς Άρτεμης και θυγατέρα του Νηρέα και της Δωρίδας, Αρέθουσα. Εκείνη όμως, αποφεύγοντας τον έρωτά του, μεταφέρθηκε από την θεά Άρτεμη στη Σικελία, στο νησί Ορτυγία, στον κόλπο των Συρακουσών, όπου μεταμορφώθηκε σε πηγή. Ο Αλφειός, αφού μεταμορφώθηκε από τον Δία σε ποτάμι, έγινε ισχυρό υποθαλάσσιο ποτάμι και ξεχύθηκε στο Ιόνιο. Ήταν τόσο ορμητικό που δεν κατάφερε ο Αδρίας (Αδριατική) να το σταματήσει. Κι εκεί ένωσαν τα νερά τους σε ένα αιώνιο γλυκό νερό, δίπλα στη θάλασσα. Κοινό στοιχείο, λοιπόν, των δύο δήμων είναι η πηγή Αρέθουσα, καθώς οι Συρακούσιοι πιστεύουν ότι τα νερά της χύνονται υπογείως στον Αλφειό.

Πρωινές Αιχμές

*Εστάλη προχθές το μεσημέρι ηλεκτρονικά το αίτημα του αναδόχου για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο. Το Λιμεναρχείο ενημέρωσε ότι έλαβε το αίτημα, οπότε όλα έτοιμα για την έναρξη των εργασιών.

*Την απώλεια της μίας και μοναδικής ενδοκρινολόγου που υπήρχε στο δημόσιο σύστημα υγείας της Ηλείας μετρά και επίσημα το Νοσοκομείο Πύργου. Η Νίκη Αγαλιανού, που προ κορονοϊού λειτουργούσε ενδοκρινολογικό ιατρείο για εξωτερικούς ασθενείς στη ΝΜ Πύργου, εδώ και μήνες είχε ζητήσει μετάθεση, λόγω των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί στον Παθολογικό τομέα και ήδη πήρε θέση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ένας ένας… ή μάλλον μία μία στην προκειμένη περίπτωση!

*O μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος  της ΔΚ Ήλιδας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, είναι πλέον ο νέος πρόεδρος, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Δημήτρη Παναγιωτάρα.

*Την άποψη ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» έχει ο Φαρμάκης, οπότε δύσκολα θα έχουμε αλλαγές σε αντιπερ/ρχες από φθινόπωρο, τουλάχιστον στην Ηλεία. Επειδή όμως θα προηγηθούν οι βουλευτικές και επειδή η ΝΔ θα αναζητήσει αυτοδιοικητικούς για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, όποιος θέλει να δοκιμάσει, θα παραιτηθεί πρώτα του αξιώματος. Ρίσκο μεγάλο για όποιον το επιχειρήσει.

*Όπως θα έχετε παρατηρήσει, οι παρεμβάσεις του Κατσιφάρα πλέον είναι σε διπλή κατεύθυνση: και για την αυτοδιοίκηση και για την κεντρική πολιτική σκηνή. Σαν να λέμε, και για υποψήφιος περιφερειάρχης και για βουλευτής. Για δήμο Πατρέων, ξεχάστε το όσο υπάρχει Πελετίδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος