FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/04/2021

Ημερομηνία: 02-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Να΄ταν το ψέμα, αλήθεια!

Το Πρωταπριλιάτικο ψεματάκι μας, σύμφωνα με το έθιμο των εφημερίδων, ήταν όπως θα καταλάβατε λόγω επικαιρότητας, το  χθεσινό ρεπορτάζ που αφορούσε τις… ραγδαίες θετικές εξελίξεις με τα Πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία, όπου γράφαμε πως με παρέμβαση του Πρωθυπουργού παραμένουν για… 5 χρόνια Μουσειολογία και Γεωπονία και παράλληλα ιδρύεται Σχολή Αρχαιολογίας στην Ολυμπία! Αυτό είναι μάλλον το ευκταίον, ο βαθύτερος πόθος όλων των Ηλείων,  αλλά από… το στόμα σου και  στου Θεού το αυτί, αφού έτσι κι αλλιώς χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, με μία ακόμα απόφασή της, την υπερψήφιση της πρότασης για μείωση κατά 50% των πρωτοετών φοιτητών για το 2021-22, ολοκλήρωσε το προμελετημένο σχέδιο σε βάρος της Ηλείας!  Όπως φαίνεται, η Ηλεία θα χαίρεται μόνο την… Πρωταπριλιά, γιατί όλο τον υπόλοιπο χρόνο, η πραγματικότητα θα εξακολουθεί να είναι σκληρή! Και του χρόνου με υγεία λοιπόν και με περισσότερες αλήθειες!

Εμβόλια 1

Κριτική στην κυβέρνηση για τα εμβόλια έκανε ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Παν. Φλεβοτόμος, τονίζοντας ότι την ώρα που ο Χαρδαλιάς εγκαινιάζει το Mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, στην Ηλεία έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις το 3,76% του πληθυσμού. Όπως ανέφερε, τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά και στο Νομό αναζητάμε ακόμα και γιατρούς για τη στελέχωση των νοσοκομείων μας. «Δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί απλά η Ηλεία δεν υπάρχει για τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

Σολομώντας

Τη… σολομώντεια λύση πρότεινε χθες ο πρύτανης του Παν/μίου Πατρών, Χρ. Μπούρας, για τους εισακτέους της Μουσειολογίας, καταλήγοντας στους 110. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο η Σύγκλητος πήρε αυτήν την απόφαση, αφού σημασία έχει τι θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας. Βέβαια, αν προτείνεις μηδέν, προσφέρεις σημαντική διευκόλυνση για να βγει «αναίμακτα» από το μηχανογραφικό το τμήμα.

Εμβόλια 2

Κριτική για την πορεία του εμβολιασμού άσκησε και οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας ΔΙαμαντόπολο, μη συμμεριζόμενος την αισοδοξία για την εξέλιξή του. Όπως ανέφερε, την 1η Μαρτίου η ταχύτητα εμβολισμού στην Ελλάδα είχε φτάσει τις 0,26 δόσεις ανά 100 κατοίκους την ημέρα όταν στο σύνολο της ΕΕ ήταν μόλις 0,21. Στις  29 Μαρτίου η ΕΕ έχει ανεβάσει ταχύτητα φτάνοντας τις 0,31 δόσεις όταν εμείς συνεχίζουμε με χαμηλότερη ταχύτητα (0,23 δόσεις άνα 100 κατοίκους την ημέρα).«Στην Ηλεία έχει εμβολιαστεί και τις δυο δόσεις το 3,76% του πληθυσμού, όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο χώρας έχει φτάσει 5,5%. Συγκρινόμενοι με νομούς ανάλογου πληθυσμιακού μεγέθους υστερούμε έναντι των Χανίων (6,05%) και της Μεσσηνίας (4,57%) και βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Φθιώτιδα», σχολίασε.

Τηλεδιάσκεψη για την Υγεία

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν από κοινού διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη συνδιαμόρφωση του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Υγείας αύριο Σάββατο 3 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της διαβούλευσης των προγραμματικών κατευθύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον τομέα της Υγείας, οι οποίες εδράζονται σε τρεις βασικούς άξονες: την ενίσχυση, συνεχή στήριξη και σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ, τη γενναία χρηματοδότησή του από τον Εθνικό Προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης και την την ορθολογική κατανομήτων οικονομικών πόρων εντός του Συστήματος.  Η εκδήλωση θα προβληθεί σε LiveStreaming από τη σελίδα της Νομαρχιακής Eπιτροπής ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Ηλείας στο facebook.

Επιτυχημένη συζήτηση!

Με επιτυχία και αξιοσημείωτη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας για το βιβλίο «Ο Θάνατος του Αστρίτη» του Ηλείου συγγραφέα Δημήτρη Κανελλόπουλου από τις εκδόσεις Κίχλη, με τη συμμετοχή και του ίδιου του συγγραφέα. Τα μέλη της Λέσχης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον συγγραφέα και να του θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με τα διηγήματα του βραβευμένου βιβλίου, ενώ και ο ίδιος απάντησε σε όλα με περίσσευμα χαράς και ενθουσιασμού. Τα μέλη της Λέσχης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον κ.Κανελλόπουλο για την παρουσία του, τις απαντήσεις του, τα παραλειπόμενα και τις ιστορίες που διηγήθηκε και του απηύθυναν κάλεσμα για ανάλογη εκδήλωση στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Καθοριστική ήταν η συμβολή της Διονυσίας Αυγερινοπούλου στην έγκαιρη υποβολή πρότασης του δήμου Πύργου στο Πράσινο Ταμείο για το παράκτιο μέτωπο.

*Νομίζω ότι η μία γυναίκα την έχουν βρει στον ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας, όποτε γίνουν εκλογές. Όνομα δεν θα γράψω ακόμα, για να μην προδικάσω εξελίξεις.

*«Καμπάνα» 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πύργο, καθότι εξυπηρετούσε τέσσερις πελάτες. Εκτός από το πεντοχίλιαρο, δεν γλίτωσαν ούτε οι πελάτες το «300άρι» πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

*Όσο βλέπει ο Κατσιφάρας τον Κατσικόπουλο και τον Μωραΐτη να ψάχνονται για την Περιφέρεια, τόσο θα παραμένει ενεργός για το 2023. Είναι και θέμα πολιτικού εγωισμού.

*Μέχρι τώρα άκουγα ότι ο Κικίλιας δεν χαίρει εκτίμησης στο Μαξίμου, για αυτό και του έχουν αφαιρεθεί οι περισσότερες αρμοδιότητες. Εσχάτως ακούω τα ίδια και για τον Κοντοζαμάνη…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος