FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/4/2020

Ημερομηνία: 02-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ρουκέτα περικοπών

Την πέταξε τη ρουκέτα του ο Γιώργος Κύρτσος σε συνέντευξή του, εκστομίζοντας αυτό που έχουμε αντιληφθεί εδώ και μερικές ημέρες και φοβόμαστε να το πούμε. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και προέβλεψε ότι τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο». Πρόσθεσε επίσης ότι προμηνύεται σημαντική ύφεση στην ελληνική οικονομία και ζήτησε εθνική συνεννόηση από τα πολιτικά κόμματα, για  να ξεπεραστεί η επερχόμενη καταστροφή. Όπως σας έχω ξαναγράψει, η εθνική συνεννόηση δεν είναι το αγαπημένο μας σπορ στην Ελλάδα, για αυτό και το πιθανότερο είναι να έχουμε πρόωρες εκλογές όταν κοπάσει η διάδοση του κορονοϊού και βελτιωθεί η κατάσταση. Μετά τις εκλογές, είναι πολύ πιθανό να γίνει αυτό που λέει ο Κύρτσος, δηλαδή περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ήρθαν και έφυγαν

Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί τη δέσμευσή του για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές. Ειδικά στο  νοσηλευτικό προσωπικό, η ενίσχυση των Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας είναι σημαντική και, αφού τους γίνει και η απαραίτητη εκπαίδευση, θα βοηθήσουν αρκετά στο να βγαίνουν ανθρώπινα οι βάρδιες. Εκεί όμως που υπάρχει πρόβλημα είναι στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς των γιατρών, κάτι που σας το είχα επισημάνει εγκαίρως, όταν όλοι φώναζαν για άμεση ενίσχυση, λες και είναι εύκολη υπόθεση.

Από ό,τι έμαθα, δύο επικουρικοί, μία Παθολόγος και μία Πνευμονολόγος που τοποθετήθηκαν αρχικά στον Πύργο, αρνήθηκαν τον διορισμό και επέλεξαν νοσοκομείο της Πάτρας. Δεν είναι της παρούσης να σας αναλύσω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά ελπίζω να αλλάξει η κατάσταση και να έρθουν γιατροί, ειδικά στην Παθολογική, που υποφέρει χρόνια, αν και δεν είμαι αισιόδοξος.

(Υφ)Υπουργός Παιδείας

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πραγματική υπουργός Παιδείας είναι η Σοφία Ζαχαράκη, επιβεβαιώνοντας τη ρήση  «άλλη έχει το όνομα κι άλλη έχει τη χάρη». Εκδίδει εγκυκλίους, συναντά δημάρχους και βουλευτές, δίνει συνεντεύξεις για το e-class και τις Πανελλαδικές, απαντά σε σχόλια στο facebook, κλπ. Γενικώς τα κάνει όλα, για αυτό και μαθαίνω ότι έχει κερδίσει την εκτίμηση του πρωθυπουργού. Πάντως, η τηλεκπαίδευση δεν «περπατά», για αυτό και απαιτούνται δραστικές ενέργειες, με σημαντικότερο το να αποκτήσουν υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο όλοι οι μαθητές. Αλλιώς αβγά δεν βάφονται, για να θυμηθώ και μιαν άλλη παροιμία.

Ανταποκρίθηκε

Τη διάθεση του 50% του μισθού του για τον Απρίλιο και τον Μάιο στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook, ακολουθώντας πρώτος το παράδειγμα του προέδρου της ΕΝΠΕ, Απ. Τζιτζικώστα.  «Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας, υπό το βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, να καταθέσω το 50% της αντιμισθίας μου, Απριλίου και Μαΐου, στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οδός Γλέζου & Σάντα

Τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα αποφάσισε ομόφωνα να δώσει σε δρόμο της Πάτρας το Δημοτικό Συμβούλιο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα, «η απόφαση είναι σε αρμονία με τα αισθήματα του λαού της πόλης, που έχει υποφέρει απ’ το φασισμό». Επίσης, ο δήμος αποφάσισε να τιμήσει την αντιφασιστική και αγωνιστική δράση του Μανώλη Γλέζου στις εκδηλώσει που γίνουν για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς, ενώ ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης εξήρε τη θαρραλέα ενέργεια των δύο ηρώων να κατεβάσουν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη.

Μας ζώσανε!

Ένα φίδι εντόπισε χθες ο Νίκος Φάμελος κάτω από το Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, ανεβάζοντας και τη σχετική φωτογραφία στο facebook. Όπως έγραψε «Μπήκε Απρίλης, μπορεί να μην κυκλοφορούν άνθρωποι στους πεζόδρομους κυκλοφόρησε όμως νωρίς νωρίς φίδι» και πρόσθεσε πως επρόκειτο περί μικρής οχιάς, αν και κάποιοι διαφώνησαν. Το πιο εύστοχο σχόλιο το έκανε όμως ο Ανδρέας Ασημακόπουλος, παραλληλίζοντάς το με την κατάσταση που βιώνουμε. «Μας ζώσανε τα φίδια. Και φαντάσου είναι ακόμα η αρχή», έγραψε. Αν μη τι άλλο, εύστοχο σχόλιο!

Πρωταπριλιά με Άδωνι

Οι γενναιόδωρες αποφάσεις του Άδ. Γεωργιάδη ήταν το πρωταπριλιάτικο ψέμα που σκαρφίστηκε η «Πρωινή» για να τιμήσει το έθιμο της ημέρας. Η εποχή δεν προσφέρεται για πολλά ψέματα, ειδικά με τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την Ηλεία αλλά και ολόκληρη τη χώρα, για αυτό και επιλέξαμε να σχολιάσουμε με σκωπτικό τρόπο την αγάπη του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τις συνεντεύξεις, σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει με… κουπόνια ΕΣΠΑ τον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Τον στηλίτευσε

Ο Νίκος Φίλης, πάντως, δεν χαρίστηκε στον Γεωργιάδη, μετά το τουίτ με το οποίο διαφήμιζε ζωντανό διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού στα Αρχαία Ελληνικά από την «Ελληνική Αγωγή», που είναι δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, έναντι αντιτίμου 5 ευρώ. «Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει κι άλλες καινοτόμες ιδέες για την εκπαίδευση και την κατάρτιση και δεν σταματά στα voucher-περίγελο για τους επιστήμονες. Μόνο που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνει ένα σεμινάριο στα μέλη της, τόσο για τα Ασυμβίβαστα που ορίζει το Σύνταγμα όσο και για τα Όρια που ορίζει η ηθική!» έγραψε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος