FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 02/02/2021

Ημερομηνία: 02-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Υπογραφή και επιβράβευση

Σάρκα και οστά παίρνει σήμερα το πολύπαθο έργο της παράκαμψης Λαστεΐκων, καθώς ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα υπογράψει τη σύμβαση της κατασκευής της στις 12 το μεσημέρι στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο. Η επιλογή να υπογραφεί η σύμβαση στον Πύργο δεν νομίζω ότι είναι τυχαία, αφενός διότι πρόκειται για ένα έργο κομβικό για την ανάπτυξη της Ηλείας και ιδιαίτερα του άξονα Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και αφετέρου αποτελεί την ελάχιστη επιβράβευση των προσπαθειών που κατέβαλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, για να μη βαλτώσει το έργο μεταξύ απαλλοτριώσεων και αποζημιώσεων, φτάνοντας οριακά στην απένταξή του το περασμένο καλοκαίρι.

Νέα επαφή

Νέα τηλεδιάσκεψη προγραμματίζει για μεθαύριο το απόγευμα ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, με θέμα το μέλλον της Μουσειολογίας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μην κλείσει το τμήμα. Για να μην είμαστε άδικοι και ισοπεδωτικοί, στο συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμαρχος, ορμώμενος και από τις αποκαλύψεις της Πρωινής, κάνει ό,τι μπορεί, με διαρκείς επαφές, συζητήσεις και ανακοινώσεις. Να σας θυμίσω ότι ο προκάτοχός του έλεγε «να το πάρουν και να φύγουν».

Δηκτικός

Σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή Πύργου άσκησε με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Νίκος Θεοδώρου, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για την περίφημη πια εργολαβία του 1,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εξέφρασε –δηκτικά προφανώς- την απορία του για τη ρητορική της δημοτικής αρχής, με την οποία σημειώνει ότι προτείνουν την «ανοσία» στη διαφθορά με διαρκείς επικλήσεις στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, και κατέληξε με τη φράση του Γερμανού φιλοσόφου Ιμ. Καντ, που έλεγε ότι «το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικόν, μόνο το ηθικόν είναι πάντα νόμιμο».

Αντάρτικο

Όλα τα ‘χαμε, οι διαφοροποιήσεις μας έλειπαν. Στο προχθεσινό ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, η αναπλ. Διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας, Ειρ. Αγγελάκου δεν υπερψήφισε την εισήγηση του διοικητή Χρ. Χριστόπουλου για την προκήρυξη θέσης παθολόγου στη ΝΜ Κρεστένων, καθώς αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ψηφοφορία. Τον λόγο δεν τον ξέρω, αλλά εικάζω ότι θα προτιμούε να προηγηθεί προκήρυξη για τη ΝΜ Αμαλιάδας.

Τηλεδιάσκεψη για την εστίαση

Τηλεδιάσκεψη με τον σύλλογο εστίασης «Διόνυσος» Πύργου πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, συζητώντας την κατάσταση που επικρατεί. Όπως ανέφερε, ο επισιτισμός είναι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία και την οικονομική κρίση, η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων εστίασης δεν έχει ενισχυθεί όσο δικαιούται, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πρόσθεσε ότι στηρίζει τα αιτήματά τους, τα οποία συνδέονται με την επιβίωση των ίδιων και των εργαζομένων τους.

Μπήκε σε σειρά

Σε τροχιά οικονομικής εξυγίανσης, χωρίς εκπτώσεις στην παροχή υπηρεισών, μπήκε ο τομέας Καθαριότητας του δήμου Πηνειου χάρη στις προσπάθειες του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Μαφρέδα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, μέσα σε 17 μήνες δημιουργήθηκε χώρος στέγασης 800 τμ για τα οχήματα, ενώ με τη βοήθεια μηχανικού στήθηκε ένα «Κέντρο Υγείας Οχημάτων» που καθημερινά ελέγχει τα αυτοκίνητα και επισκευάζει τις μικροβλάβες επιτόπου, συγκρατώντας τις δαπάνες. Παράλληλα, αναμένεται νέο απορριμματοφόρο που θα βελτιώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων. «Η συνολική μείωση κόστους με πρόχειρους υπολογισμούς αγγίζει το ποσόν των 150.000 ευρώ το χρόνο. Το 2020 γλιτώσαμε αυτά τα χρήματα που θα επιβάρυναν τους δημότες μας.  Έτσι λοιπόν απαντάμε και σε εκείνους που απορούν “πού βρήκε χρήματα και προσλαμβάνει ο Δήμος δίμηνα και τετράμηνα”. Η απάντηση είναι μία: Με νοικοκύρεμα»

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Αίτημα στην 6η ΥΠΕ για την προκήρυξη Επμελητή Α΄ Εσωτερικής Παθολογίας στη ΝΜ Κρεστένων κατέθεσε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος. Ας ελπίσουμε ότι θα προκύψει ενδιαφέρον.

* Σειρά δράσεων θα κάνει μέσα στον Φεβρουάριο το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ στο Πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ένταξης, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την δωρεάν παραχώρηση του χώρου.

*Παρακολουθώντας το πώς χειρίστηκε επικοινωνιακά τον Ε65 ο Μητσοτάκης, έχω την αίσθηση ότι θα κάνει ακριβώς το ίδιο με την Πατρών-Πύργου, εφόσον πάρουμε και το τρίτο «ναι» από την Κομισιόν, και πιθανόν να κατηφορίσει στα μέρη μας.

*Μάλλον επιστρέφει η λίστα στις ευρωεκλογές, αφού με σταυρό αποδείχθηκε ότι ευνοούνται οι σελέμπριτις και όσι είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Έτσι κι αλλιώς, τον Ζαγοράκη τον προορίζει για πρόεδρο της ΕΠΟ ο πρωθυπουργός, δε θα χρειαστεί να ξαναψηφιστεί.

*Αν πάντως παραμείνει η επιλογή του σταυρού, θα ήταν προτιμότερο να χωριστεί η χώρα σε εκλογικές περιφέρειες, ώστε να δώσει ισχυρότερο κίνητρο και σε περιφερειακά στελέχη να τρέξουν περισσότερο. Με ενιαίο ψηφοδέλτιο, πάντα οι πιο προβεβλημένοι της Αθήνας θα εκλέγονται.

*Το ΚΙΝΑΛ έχει «κολλήσει» στο 6,5% δημοσκοπικά και τώρα τα βάζουν με τους δημοσκόπους. Το ενδεχόμενο να είναι όντως 6,5% το ποσοστό τους, δεν τους έχει περάσει από το μυαλό;

*Χτες ο Βαρουφάκης απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, Γιάνη, ξαναμπές πρώτα εσύ στη Βουλή και μετά κάνε ό,τι θέλεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος