FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/09/2021

Ημερομηνία: 01-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Διάλογος για τις διαδικασίες

Υπόδειγμα ψυχραιμίας ο Νεκτάριος Φαρμάκης, δεν αντέδρασε όταν ο Σπηλιόπουλος χαρακτήρισε «κομπάρσο» την Περιφέρεια στις πυρκαγιές. Λίγα λεπτά αργότερα, ο περ/ρχης σε ήρεμο τόνο εξηγούσε στον Αχαιό περ/κό σύμβουλο και στην παράταξή του τι έχει γίνει ως τώρα και με ποιες διαδικασίες μπορούν να εξασφαλιστούν χρήματα γρήγορα και χωρίς χρονοτριβή.

Συζήτηση

Ολιγόλεπτη συζήτηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, με τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Βασίλη Σολδάτο, και τον διοικητή της ΠΥ Πύργου, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και για άλλα ζητήματα που αφορούν το Σώμα.

Μας διάβασε

Με ιδιαίτερη προσοχή διάβαζε την «Πρωινή» χθες ο περ/κός σύμβουλος Βασίλης Χατζηλάμπρου, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Κυρίως στάθηκε στην ανάλυσή μας για τις δυσκολίες που φέρνει ο Σεπτέμβριος στην Ηλεία. Οφείλω να επισημάνω, πάντως, ότι ο Χατζηλάμπρου είναι από τις πλέον αξιόλογες παρουσίες στο περ/κό συμβούλιο.

Επί τάπητος η χρηματοδότηση

Περίπου το ίδιο θέμα συζήτησε ο περ/ρχης με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, πώς θα αποτραπούν μακρόσυρτες διαδικασίες και πώς θα επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή χρηματοδότηση. Αμφότεροι συμφώνησαν να τα ξαναπούν πολύ σύντομα, για να πάνε έτοιμοι στα υπουργεία.

kalamatianos-dionusis

Κριτική για τον ανασχηματισμό

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση έκανε χθες ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας ότι πρόκειται για φιάσκο.

«Το επιτελικό μπάχαλο στη δημόσια διοίκηση, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα σώματα ασφαλείας, στη διαχείριση της πανδημίας και των καιρικών φαινομένων, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών επεκτείνεται και στη συγκρότηση του Υπουργικού συμβουλίου. Αλήθεια όσοι είστε παλιοί κοινοβουλευτικοί και υπουργοί θυμάστε να έχει συμβεί ξανά τέτοιο φιάσκο; Να αρνείται τη θέση κάποιος που έχει ανακοινωθεί σε ανασχηματισμό; Ούτε υπουργικό συμβούλιο δεν μπορείτε να συγκροτήσετε; ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε, πέρα από το φιάσκο, είναι άμεση ομολογία αποτυχίας. Αλλάξατε τους δύο αρμόδιους Υπουργούς, αλλά δεν αλλάζετε την πολιτική σας που ευθύνεται για την καταστροφή», έγραψε.

Πρωινές Αιχμές

*Αναλυτική συζήτηση για τον ανασχηματισμό είχαν πριν από την έναρξη του περ/κού συμβουλίου Φαρμάκης και Κατσιφάρας. Το τι ειπώθηκε, δεν έχω ακόμα το «οκ» να το αποτυπώσω γραπτώς. Παρόντες ήταν κι άλλοι πάντως.

*Από τους 17  Περιφερειακούς Συμβούλους του κ. Κατσιφάρα μάς έκαναν την τιμή και παραβρέθηκαν στο ΠΣ για το καυτό πρόβλημα της Ηλείας, μόνο οκτώ. Προφανώς για τους υπολοίπους οι πολίτες της Ηλείας είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

*Το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την υποψία μου ότι μεταξύ Κατσιφάρα και Σπηλιόπουλου υπάρχει αμοιβαία προσέγγιση. «Πώς μας βλέπεις σαν ενιαίο σχήμα μελλοντικά» μου είπε ο ένας από τους δύο στην είσοδο του Διοικητηρίου μετά τη μεταξύ τους χειραψία.

*Την άφησε την αιχμή του κατά του Κώστα Σπηλιόπουλου ο Κώστας Παπακων/νου για τις αναδασώσεις, όταν ο πρώτος αμφισβήτησε εμμέσως όσα είπε ο Λάττας. «Εμείς παμε με την επιστήμη και τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την απορία του για αυτά που είπε ο συντοπίτης του (αμφότεροι από το Αίγιο).

*Στοχευμένη ερώτηση έκανε ο Ηλείος περ/κός σύμβουλος Τρύφωνας Αθανασόπουλος στον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Β. Σολδάτο, ρωτώντας τον αν την ευθύνη του συντονισμού στην πυρκαγιά της Ολυμπίας την είχε ο ίδιος ή κάποιος ανώτερός του.

*Δεν πιστεύω να περιμένατε Ηλείο στην κυβέρνηση. Ούτε 1,20 δεν έδινε στο στοίχημα. Κι η Αχαΐα δεν πήρε κανένα υπουργείο τρομερό. Ο Κατσανιώτης όμως εξασφάλισε την επανεκλογή του, αφού απέκτησε απευθείας πρόσβαση στην Ομογένεια.

*Και οι υπουργοί επιστρέφουν τελικά, όπως φάνηκε στην περίπτωση Θεοδωρικάκου. Μόνο που ο πάλαι ποτέ «κόκκινος» Τάκης έχει και ρόλο στην επικοινωνιακή πολιτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος