FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/07/2021

Ημερομηνία: 01-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προαναγγελθέν από το Πάσχα

Για το επικείμενο λουκέτο στην Πειραιώς των Κρεστένων σας είχαμε προετοιμάσει από το Πάσχα, αφού η σχετική φημολογία είχε από τότε αναπτυχθεί. Στην πορεία προστέθηκε και η Γαστούνη, με αποτέλεσμα η τράπεζα εν μέσω πανδημίας να αφήνει μετέωρους τους κατοίκους δύο δήμων. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν ήδη κλείσει τα καταστήματα σε Ανδρίτσαινα, Αρχαία Ολυμπία και Βαρθολομιό, αντιλαμβάνεστε τι ταλαιπωρία θα υποστούν από δώ και πέρα ειδικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι. Βέβαια, η απάντηση της κυβέρνησης είναι γνωστη. «Ελεύθερη αγορά, ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι οι τράπεζες». Σωστό, στα κέρδη είναι ιδιωτικές, στις ζημιές γίνονται κρατικές.

Ερώτηση

Αφορμή για ερώτηση στη Βουλή αποτέλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ της Πρωινής για τον κλάδο της οινοποιίας, καθώς ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχ. Κατρίνης, κατέθεσε ερώτηση στον ΥΠΑΑΤ για την αναγκαιότητα στήριξης του αμπελοοινικού κλάδου, ο οποίος επλήγη από τα απανωτά lockdown.

Νοβάρτις

Mπορεί ο Μάκης Μπαλαούρας να μην είναι πλέον βουλευτής, όμως οι παρεμβάσεις του βρίσκουν κοινοβουλευτική ανταπόκριση. Το εξώδικο που είχε καταθέσει πριν από μερικούς μήνες μαζί με άλλα 20 άτομα για τη Νοβάρτις τέθηκε σε ερώτηση προς τον Τσιάρα και τον Σταϊκούρα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί μέχρι η Ελλάδα να αποζημιωθεί», τόνισε σε ανάρτησή του.

Ανησυχία

Με ανησυχία παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, αφού ο καύσωνας είναι πολύ πιθανό να ξεράνει καλλιέργειες. Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι όμως μην αρχίσει τα… περίεργα ο ΕΛΓΑ  για τις αποζημιώσεις, λόγω του απαρχαιωμένου και ανεπαρκούς κανονισμού.

Καταξίωση

Τις θερμότερες ευχές τους μετέφεραν τα μέλη της Κίνησης Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών στη μέχρι χθες Πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ Αρεοπαγίτη κ. Διονυσία Μπιτζούνη, η οποία τερμάτισε τη δικαστικής καριέρα λόγω συνταξιοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΚΕΠ εξέφρασαν την ελπίδα να διαδεχθεί την ηλειακής καταγωγής δικαστικό κάποιος ισότιμου κύρους και ανάλογης επιστημοσύνης Αρεοπαγίτης, εξίσου ου ικανός και άξιος να υλοποιήσει το όραμά της για πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας «στο πολύπαθο κι αμαρτωλό ελληνικό ποδόσφαιρο».

Με κλαρίνα στην Επιτροπή

Κλαρίνα και νταούλια ακούστηκαν χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία συγκλήθηκε με θέμα ημερήσιας διάταξης που έφερε τον τίτλο: «Επετειακή συνεδρίαση για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση – Ειδικό αφιέρωμα στα αιωνόβια φυτά από την εποχή της Επαναστάσεως: Καταγραφή και ανάδειξη».Η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας , Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επέλεξε να συνοδεύσει την έναρξη της συνεδρίασης με το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Ιτιά – ιτιά», ενώ κάλεσε παράλληλα τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν βίντεο και με άλλα παραδοσιακά τραγούδια όπως το «Ιδέστε τον αμάραντο».

Συνάντηση με εργαζόμενους

Με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ Πύργου συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διον. Καλαματιανός, για να συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί. Όπως ανέφερε, ο ΟΑΕΔ είναι ένας κομβικός οργανισμός που, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την αξιοποίηση και ένταξη στην αγορά εργασίας του εργατικού δυναμικού της χώρας, και πρόσθεσε ότι «τη στιγμή που η απασχόληση μειώνεται και η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί, η κυβέρνηση επιλέγει να στερήσει πόρους από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να χάνονται προγράμματα που θα μπορούσαν να προωθήσουν την απασχόληση και να ανακουφίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας.Επίσης, με πρόσφατη νομοθετική αλλαγή, αποδομείται ο θεσμός των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ και απαξιώνονται οι προσφερόμενες σπουδές και τα πτυχία που αυτός παρέχει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος