FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/06/2021

Ημερομηνία: 01-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μεθαύριο στη Φολόη

Στην Ηλεία θα βρεθεί μεθαύριο Πέμπτη η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καθώς θα επισκεφθεί το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πράσινων Δράσεων που υλοποιεί το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το επόμενο Σάββατο, 5 Ιουνίου. Η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Περιβαλλοντικό μουσείο Φολόης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπία Γιώργο Γεωργιόπουλο, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εθελοντικός καθαρισμός στην θέση Φυτώριο με πρωτοβουλία του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος».

Άδειασμα

Η αντικατάσταση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής με την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, με προεδρεύοντα τον πρωθυπουργό και μέλη το μισό υπουργικό συμβούλιο, από τη στήλη μας ερμηνεύεται ως μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Είδε κι απόειδε ο Μητσοτάκης και είπε να αναλάβει την εποπτεία.

Ευχές

Δεκάδες ευχές δέχθηκε χθες για τα γενέθλιά του ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, τόσο τηλεφωνικά όσο και διαδικτυακά. Η σελίδα του κατακλύστηκε από ευχές, με τον ίδιο να ανταποδίδει με ευχαριστίες προς όσους του ευχήθηκαν.

Παρακαταθήκη

Η αποχώρηση της Ασπασίας Χριστοπούλου-Πισιμάνη από το δημοτικό συμβούλιο είναι αρνητικά εξέλιξη, διότι στο διάστημα της θητείας της άφησε σημαντικό έργο στη διαχείριση των αδεσπότων. Παρέλαβε μια κατάσταση χαοτική, με αγέλες στην πόλη, και τη συμμάζεψε με προσωπική δουλειά πολύ χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι μελλοντικά θα την ξαναδούμε ενεργή στα κοινά.

Υπουργός ρεπό

Ένας από τους υπουργούς που πρεσβεύουν τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αφού άφησε ισχυρή παρακαταθήκη στο Περιβάλλον, είπε να κάνει το ίδιο και στην Εργασία. Μας αποκάλυψε, λοιπόν, προχθές σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Κ. απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων (σ.σ. από τις χαμένες υπερωρίες)  ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση το αντάλλαγμα για τον εργαζόμενο θα είναι να έχει παραπάνω χρόνο». Δυστυχώς για εμάς, με αυτές τις δηλώσεις δείχνει πως είναι εκτός πραγματικότητας και πιστεύει ότι το μόνο πρόβλημα του εργαζόμενου είναι το ρεπό και όχι ο μισθός.

Ρετρό φωτογραφία!

Μια φωτογραφία ρετρό ανάρτησε χθες στη σελίδα του στο facebook ο Αργύρης Σαλπέας, προκαλώντας δεκάδες σχόλια και likes! Όπως βλέπετε, στη μέση είναι ο Κώστας Τζαβάρας, αριστερά του ο Αργύρης Σαλπέας και δεξιά του ο Τζίμης Οικονομίδης. «ΟΛΑ φαίνονταν από παλιά! ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ,ΤΖΑΒΑΡΑΣ και εγώ! Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί, αλλά δεκάδες χρόνια φίλοι?? Τίποτα δεν πάει χαμένο!» έγραψε στο σχόλιό του ο Αργύρης Σαλπέας. Ο Τζίμης πάντως σχολίασε το γεγονός ότι έπειτα από τόσα χρόνια, μόνο αυτός έμεινε χωρίς μαλλιά, ενώ ο Αχιλλέας Διάκος παρομοίασε τον Ηλείο βουλευτή με «ινστρούκτορα του Ρήγα».

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Μπορεί ο Γιάννης Πλεμμένος, υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου να έχει ενεργό ρόλο στον δήμο, πλέον αποκτά και θέση Δημοτικού Συμβούλου και σήμερα στις 11 ορκίζεται στο Λάτσειο μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο από το Βούναργο. Οι δυο τους, είναι οι πρώτοι επιλαχόντες του συνδυασμού του Λάμπη Αριστειδόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε προ  ημερών μαζί με την Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη, διαμαρτυρόμενοι για την απομάκρυνση των πανεπιστημιακών σχολών. Το θέμα είναι αν θα λογίζεται ως πλειοψηφία ή ως μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

*Αλλαγές θα έχουμε και στην παράταξη του Αντώνη Καράμπελα, καθώς ο Νίκος Βορλόκας θα αντικαταστήσει τον Διονύση Μπέλτσο, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του τόπου από την εκάστοτε κεντρική πολιτική εξουσία, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Θεωρώ λανθασμένη την απόφασή του –του το εξήγησα και του ιδίου- αλλά σε κάθε περίπτωση είναι έντιμη και καθαρή απόφαση.

*Ο Πέτσας κι ο Βορίδης θέτουν ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές την 31η Αυγούστου. Καλά, δεν ξέρουν ότι ο Αύγουστος είναι στην «καρδιά» της αντιπυρικής περιόδου και ότι μια τέτοια απόφαση θα αναγκάσει τους δημάρχους να ασχολούνται με ψηφοδέλτια αντί να σβήνουν φωτιές; Αυτό δείχνει ανυπαρξία κατανόησης των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας.

*Διάβασα ορισμένα αχαϊκά δημοσιεύματα χθες τα οποία σχολίαζαν την άποψη ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ και συνέδεαν τον Ανδρέα Λοβέρδο με τον  Δημήτρη Κατσικόπουλο. Αν κατάλαβα καλά, ο Κατσικόπουλος στηρίζει Λοβέρδο στη μάχη για την αρχηγία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος