FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/04/2021

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τηλεδιάσκεψη με τους φορείς

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Δυτικής Ελλάδας θα έχει σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας, με θέμα την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε περιφερειακό επίπεδο. Στην τηλεδιάσκεψη, που εμένα κάτι σε πολιτικό «μασάζ» μου μοιάζει, θα συμμετέχουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι και πρόεδροι Επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων. Στόχος του Σταϊκούρα είναι να μιλήσει και με τις 13 περιφέρειες για να ακούσει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, για να ανπτυχθεί διάλογος και να συνδιαμορφωθούν λύσεις και προτάσεις. Το ΥΠΟΙΚ θα παρουσιάσει τις δράσεις του για τη Δυτική Ελλάδα, προσφέροντας, παράλληλα, τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Παραγωγικών Φορέων να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας.

Σουρεάλ Κουτσούμπας

Με ποιητική διάθεση και με αναφορά σε ένα υπερρεαλιστικό ποίημα που κάνει λόγο για «αραμπάδες και καρούλια, ραπανάκια & μαρούλια» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε στη συνέχεια ότι «η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία, που είναι σε γνώση των κομμάτων», ενώ στάθηκε και στην απόπειρα αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση «την ώρα που η πανδημία χτυπάει κόκκινο, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει χρυσές δουλειές».  «Παρακολουθώντας τη συζήτηση θυμήθηκα ένα σουρεαλιστικό ποίημα που λέγαμε πολύ παλιά» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στη συνέχεια το απήγγειλε.

Δηκτική

Την φιλοσοφία των νέων βιβλίων ιστορίας στηλίτευσε με ανάρτησή της η τομεάρχης Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Αννίτα Λάκκα, κάνοντας λόγο για άκρατο και επικίνδυνο εθνοκεντρισμό. Όπως ανέφερε, μια  γρήγορη ανάγνωση των απόψεων του Γούναρη (γνωστού σε όλο το ΑΠΘ και όχι μόνο) αρκεί για να πειστεί κάποιος για το τι πολίτες (δεν) θέλει το (ακρο)δεξιό κράτος, και πρόσθεσε δηκτικά ότι ως καινοτομία παρουσιάζεται  η επαναφορά της διδασκαλίας της μεθοδολογίας της Ιστορίας στη Γ’ Λυκείου, η οποία διδασκόταν κι εξεταζόταν στις Πανελλήνιες ως το 1991. «Ας τους πει κάποιος να ρίξουν μια ματιά στα ισχύοντα από το 2019-20 ΑΠΣ της Ιστορίας», σχολίασε.

Εξιτήριο

Εξιτήριο πήρε η δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Ηλείας, Κων/να Πανέτα από το Ρίο, όπου και νοσηλευόταν με ισχαιμικό επεισόδιο, και πλέον αναρρώνει στο σπίτι της. Της ευχόμαστε περαστικά και σιδερένια και σύντομα στις «επάλξεις» της αιμοδοσίας.

Συνάντηση με αρχαιοφύλακες

Με εκπροσώπους του Συλλόγου Αυμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων Ηλείας συναντήθηκε και συζήτησε προ ημερών ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης,. Βασικό θέμα συζήτησης η τελευταία προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού για την πρόσληψη φυλάκων για 7 μήνες στα μουσεία της Ηλείας και το πιθανό κώλυμα συμμετοχής τους λόγω της μη παρέλευσης 8μηνου. Ο Μιχάλης Κατρίνης επικοινώνησε με τον γγ του ΥΠΠΟ, κ.Διδασκάλου για να διευκρινιστεί το ζήτημα και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.

Τηλεδιάσκεψη για την αγορά

Συζήτηση μέσω τηλεδιασκέψεων με τον Σύλλογο Εστίασης Πύργου «Διόνυσος», τον Εμπορικό Σύλλογο Ήλιδας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Aλληλεγγύη» είχε χθες ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της εστίασης, του τουρισμού και του λιανεμπορίου,  την ανάγκη στήριξης των συγκεκριμένων χώρων και την επόμενη μέρα από την πανδημία. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για τον κλάδο της εστίασης, του τουρισμού και του λιανεμπορίου, το ασφαλές άνοιγμα των κλάδων σε συνάρτηση με τον εμβολιασμό σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους, το ειδικό πρόγραμμα ρευστότητας της Κυβέρνησης για την εστίαση και τον τουρισμό και την επιτάχυνση επαφών με το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμαρχο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του λιμανιού στο Κατάκολο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Στο 11% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. «Καμπανάκια» στην κυβέρνηση, διότι μόνο με επικοινωνιακή πολιτική δε βγαίνει η τετραετία. Ο κόσμος κουράστηκε με τη διαχείριση της πανδημίας μετά το καλοκαίρι και πλέον θέλει σχέδιο για την οικονομία.

*Το αξιοσημείωτο δεν είναι το 35% της ΝΔ, που τόσο είναι στα περισσότερα γκάλοπ, αλλά το 24% του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι σταδιακά επανασυσπειρώνεται το κόμμα. Το ΚΙΝΑΛ, πάλι, δε λέει να πιάσει διψήφιο, γεγονός που όσο να’ναι, προκαλεί προβληματισμό.

*Ο Λιβανός έχει πάρει φόρα για να βγει πρώτος στις επόμενες εκλογές, αλλά ο Καραγκούνης είναι σκληρός αντίπαλος, ίσως με το πιο οργανωμένο βουλευτικό γραφείο στην Περιφέρεια.

*Τα έκανε τα παράπονά του ο δήμαρχος για τη «δημαρχιακή» εμφάνιση του νέου μνηστήρα προ μηνός.

*Το Ιστορικό Αρχαιολογικό είστε όλοι σίγουροι ότι θα μετακομίσει στην Πάτρα; Στο τέλος θα μείνει απέκει, η Φυσικοθεραπεία θα μείνι στο Αίγιο και το δούλεμα στην Ηλεία θα είναι ακόμα μεγάλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος