FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 01/03/2021

Ημερομηνία: 01-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τηρεί τις εξαγγελίες

Στις 13 Απριλίου του 2020 ο Νεκτάριος Φαρμάκης παραχωρούσε την πρώτη του συνέντευξη ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στην «Πρωινή». Σε ερώτησή μας τότε για το ακανθώδες πρόβλημα των οφειλών των ΟΕΒ, δήλωσε επί λέξει ότι λύση θα βρεθεί «όχι μόνο επιδιώκοντας τις ρυθμίσεις που αναφέρετε και την εξυγίανση των ΤΟΕΒ, αλλά και μέσω μίας μεγάλης προσπάθειας εκσυγχρονισμού τους και εκσυγχρονισμού του συστήματος άρδευσης στον τόπο μας, ώστε στηριζόμενοι σε νέες τεχνολογίες να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα με πολύ μικρότερες καταναλώσεις νερού και ηλεκτρικού ρεύματος».  Σχεδόν ένα χρόνο μετά, προχωρά βήμα βήμα το πλάνο του, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με πράξεις.

Επίτιμη

Η Πρόεδρος της Μουσειολογίας, Αναστασία Ζαφειροπούλου, εδώ και επτά χρόνια κάνει τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Πάτρα-Πύργος για να διδάσκει στους φοιτητές του Πύργου, παρότι δεν κατάγεται από εδώ. Ακόμα και τώρα, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να μη μείνει η Ηλεία εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη. Μακάρι να είχαν όλοι οι Ηλείοι το πείσμα της και τη μαχητικότητά της.

Ιφιγένεια εν… Μαξίμου

Αντί να παραιτηθεί η Μενδώνη, τελικά παραιτήθηκε ο συμπαθής Χρήστος Ταραντίλης, αφού το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε αυτόν ως… Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να εκτονωθεί η κατάσταση με την υπόθεση Λιγνάδη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρεώθηκε την επικοινωνιακή διαχείριση της ιστορίας, παρότι επί της ουσίας αποτύπωσε το αλαλούμ στο υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι τώρα είχε παρουσία μετριοπαθή, σε σημείο που δεχόταν κριτική ότι παραείναι συναινετικός με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτίμηση

Αποτίμηση της επιρροής της πανδημίας στην Ηλεία έκανε ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κ. Διαμαντόπουλος, τονίζοντας ο νομός έμεινε χαμηλά στη διασπορά (48ος), αλλά είναι χαμηλά στα εμβόλια. Επικρότησε την ανάπτυξη νέων κλινών στη ΝΜ Πύργου, ωστόσο τόνισε ότι αποχώρησαν 11 ειδικευμένοι γιατροί και αναμένεται να φύγουν κι άλλοι με σύνταξη. Για τους νοσηλευτές επισήμανε ότι προσελήφθη επικουρικό προσωπικό, ενώ ο εμβολιασμός στα Κέντρα Υγείας καθυστέρησε αρκετά και δημιούργησε προβλήματα στις μετακινήσεις. Επίσης, υπενθύμισε ότι το ισόγειο της νέας πτέρυγας στην Αμαλιάδα παραμένει κλειστό παρά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Τον αποχαιρέτισε

Με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτισε ο Γρηγόρης Κατσώλης τον αποβιώσαντα πατέρα του, Παναγιώτη, μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας. «Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να βρεις τις σωστές λέξεις για να αποτυπώσεις τα συναισθήματά σου, όλα αυτά που νοιώθεις και αισθάνεσαι μέσα σου για αυτόν που υπήρξε το στήριγμα σου, για αυτόν που πάντα ήταν εκεί για να σε συμβουλέψει, να σε νουθετήσει και να σε κάνει να σκεφτείς ποιο είναι το σωστό, το πρέπον. Για εμένα αυτός ο άνθρωπος ήσουν εσύ πατέρα μου, με την ηρεμία σου και την οξυδέρκεια του πνεύματος που σε χαρακτήριζε με βοήθησες να σταθώ στα πόδια μου και να προχωρήσω στη ζωή. Μου έλεγες “Γρηγόρη μου. να έχεις σεβασμό απέναντι στους άλλους και να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου, να κάνεις πάντα το καλό και θα το βρεις μπροστά σου”, μου το  έλεγες και δεν μπορούσα να πιστέψω πού βρίσκεις τέτοιο μεγαλείο ψυχής. Φούσκωνα από υπερηφάνεια όταν με σταματούσαν στον δρόμο και μου έλεγαν το πόσο καλό πατέρα έχω, “να μου τον φιλήσεις” μου έλεγαν όλοι και χαμογελούσα, αισθανόμουν υπερήφανος που εσύ είσαι ο πατέρας μου. Μπορεί, πατέρα μου, να μη μου άφησες πλούτη και λεφτά, περιουσία για να διαχειριστώ, όμως να είσαι σίγουρος ότι μου άφησες τη μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να ζητήσει ένα παιδί από τον πατέρα του, την ανθρωπιά σου και την απαίτησή σου για προσφορά στον συνάνθρωπο με ανιδιοτέλεια. Να πας στο καλό, πατέρα μου, να έχεις ένα καλό ταξίδι και να βρεις τη θέση σου εκεί που πάντα ήθελες να πας, δίπλα στον Πανάγαθο Θεό!!! Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη και σεβασμό, δεν θα φύγεις ποτέ από μέσα μου, θα σε έχω δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς. Καλό παράδεισο, πατέρα μου, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου.Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με την παρουσία τους , τα λόγια τους και τα συλλυπητήρια μηνύματά τους συμπαραστάθηκαν στο πένθος της οικογένειάς μου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας κ.κ.ΓΕΡΜΑΝΟ  για την παρουσία του στην Εξόδιο ακολουθία».

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ο δήμος Ζαχάρως θα είναι πιθανότατα το επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης Φαρμάκη στην Ηλεία, αφού θα μεταβεί στη Ν. Φιγαλεία, στο Λέπρεο και στο Θολό και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον δήμαρχο Κ. Αλεξανδρόπουλο στο δημαρχείο.

*Σε κατανομή τομέων ευθύνης και αρμοδιοτήτων προχώρησε το νέο Συντονιστικό της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών. Μέχρι τώρα έχουν οριστεί οι εξής: στην Υγεία ο Άγγελος Μαντάς, στην Παιδεία η Αννίτα Λάκκα, στον Συνδικαλισμό ο Σωκράτης Σωτηρόπουλος, στην Αυτοδιοίκηση ο Β. Καρνάρης και στον Πολιτισμό η Βικτωρία Βασιλοπούλου.

*Προβλέπω λουκέτο στην Παθολογική πριν από τη Μουσειολογία και τη Γεωπονία, αν δεν αλλάξει άμεσα ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης.

*Σελίδα για το Παρά Θίν’Αλός δημιουργήθηκε στο facebook, η οποία στηρίζει την επαναλειτουργία του. Δύσκολο το βλέπω για φέτος, γιατί τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.

*Από Φλεβάρη φέτος οι πυρκαγιές στην Ηλεία. Προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος