FOLLOW US: facebook twitter

Δανείζονται αλλά δεν δανείζουν

Ημερομηνία: 19-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εξαιρετικά φθηνό χρήμα, μέσω δανείων, προσφέρει σε εκατοντάδες τράπεζες η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), στο πλαίσιο έκτακτης στήριξης, με αφορμή την κρίση που δημιουργείται από την πανδημία του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Ο δανεισμός έχει τριετή διάρκεια και αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν να δανείζουν σε επιχειρήσεις, ώστε να μην εξαντληθεί η ρευστότητά τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Όπως δήλωσε η ΕΚΤ, 742 τράπεζες στις 19 χώρες που χρησιμοποιούν το νόμισμα του ευρώ, μπορούν να επωφεληθούν από την παραπάνω προσφορά, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο -1%, αρκεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συνεχίσουν να δανείζουν τις επιχειρήσεις.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες πληρώνονται από την ΕΚΤ για να δανειστούν τα χρήματα: μια προσφορά που οι περισσότερες τράπεζες θα δυσκολευτούν να αρνηθούν Το θέμα είναι ότι οι τράπεζες δανείζονται κατά παρέκκλιση των κανόνων, διότι δεν είναι στα καλύτερά τους, αλλά για να δανείσουν, θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 19/6/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος