FOLLOW US: facebook twitter

Αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης ως τις 9 Δεκεμβρίου

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου ενώ οι διακιούχοι υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια. 

Το επίδομα, σε πρώτη φάση θα το λάβουν εκείνοι που ήταν και πέρυσι δικαιούχοι ενώ οι πληρωμές, σύμφωνα με την ΚΥΑ θα γίνουν σε τρεις φάσεις.

Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 100 έως και 80 ευρώ, ενώ τα κριτήρια είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι (εισοδηματικά και περιουσιακά) ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης μαζί με το ποσό που δίνεται στην αντλία είναι 500 εκατ.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι όσοι κατοικούν σε περιοχές με το περισσότερο κρύο, δηλαδή με βαθμοημέρα πάνω από το 1, θα λάβουν επίδομα προσαυξημένο κατά 25%, υπό την προϋπόθεση να μην είναι υψηλότερο των 1.000 ευρώ.

Διπλάσιο προβλέπεται να είναι το επίδομα για εκείνους που θα γυρίσουν την πλάτη σε φυσικό αέριο ή ρεύμα για την θέρμανσή τους.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν :

   – πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης

   – ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)

   – ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα

   – ή βιομάζα (πέλετ)

   – ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος