FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα Χρ. Χριστοδουλόπουλου για σύγκληση του Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών, μετά τις δυσμενείς εξελίξεις σε σχέση με τις πανεπιστημιακές σχολές

Ημερομηνία: 15-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την άμεση σύγκληση του ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ζήτησε από τον δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, το μέλος της γραμματείας και τέως δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος έλαβε την πρωτοβουλία, αφού παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις -με αρνητικό πρόσημο- στο θέμα απομάκρυνσης των Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας ανάμεσά τους και το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στην Αμαλιάδα, τα αντανακλαστικά του Δήμου Ήλιδας είναι από καθυστερημένα έως ανύπαρκτα.

Συγκεκριμενα, στην επιστολή που απέστειλε, αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, 

Με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο στην Βουλή στις 12/03/21, σχετικά με το μέλλον των Πανεπιστημιακών σχολών στο Νομό Ηλείας, το οποίο με τα συγκεκριμένα δεδομένα και τις κυβερνητικές προθέσεις φαντάζει δυσοίωνο, παρακαλώ όπως άμεσα συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η γραμματεία ή ακόμα και η ολομέλεια του «Πανηλειακού Συμβουλίου Αιρετών».

Αν και οι προθέσεις του Υπουργείου είχαν διαφανεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, το 2019, οι εξελίξεις φαίνεται να μας προλαβαίνουν και να είναι καταιγιστικές. 

Όλα δείχνουν ότι η Ηλεία κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, κάτι που με πολύ κόπο και θυσίες από την τοπική αυτοδιοίκηση καταφέραμε να κρατήσουμε όλα αυτά τα χρόνια. 

Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο «και πέντε» και χρειάζεται να επιδοθούμε σε αγώνα δρόμο, προκειμένου να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. 

Την ύστατη αυτή ώρα χρειάζονται άμεσες ενέργειες σε όλα τα μέτωπα και προπαντός ομοψυχία. Υπάρχουν λύσεις για κοινό μέτωπο, εξωστρέφεια του θέματος ή ακόμα και κινητοποιήσεις, έστω και εν μέσω πανδημίας, με ειδικά μέτρα και στόχευση. 

Εμείς ως εκπρόσωποι του Νομού δεν θα πρέπει να διεκδικούμε μόνο τη διατήρηση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που διατηρούμε στην επικράτειά μας, αλλά να απαιτούμε και την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολών αυτών. 

Φτάνει πια η υποβάθμιση του Νομού μας σε όλα τα επίπεδα. Στο δίκαιο αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε δεν περισσεύει κανείς. 

Με τιμή,

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Τέως Δήμαρχος Ήλιδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος