FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα πρόσληψης 35 Νοσηλευτών προς την 6η ΥΠΕ

Ημερομηνία: 25-01-2023 | Συντάκτης:

Πιέσεις για στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου από το Σύλλογο Εργαζομένων

  • Γεμάτες παραμένουν οι κλίνες του παθολογικού τομέα

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στον Παθολογικό κυρίως τομέα του Νοσοκομείου Πύργου με τις νοσηλείες ασθενών, ναι μεν να έχουν μειωθεί μετά το  «έμφραγμα» του Σαββατοκύριακου, παραμένουν δε πολλές, δυσχεραίνοντας το ήδη δύσκολο έργο του ενός και μοναδικού Παθολόγου αλλά και των λιγοστών Νοσηλευτών.

Εβδομήντα εφτά ασθενείς νοσηλεύονται στην παθολογική και την κλινική covid-19 καθώς τις τελευταίες μέρες δόθηκε προτεραιότητα στα εξιτήρια που λόγω έλλειψης ιατρών καθυστερούν, αποσυμπιέζοντας στο μέτρο του δυνατού τους θαλάμους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας αλλά και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ασκώντας πιέσεις και ζητώντας την άμεση υποστήριξη τους με προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα, και μετά τις έντονες πιέσεις του Συλλόγου, ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας κ. Σπύρος Πολίτης, απέστειλε χθες σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα για την άμεση πρόσληψη 35 επικουρικών Νοσηλευτών για την αντιμετώπιση των αυξημένων εισαγωγών.

«Απομένει να δούμε εάν το αίτημα για στήριξη του Νοσοκομείου με Επικουρικούς Νοσηλευτές που εστάλη όπως μας διαβεβαίωσε η Διοίκηση, εγκριθεί από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου υποστηρίζοντας πως οι πιέσεις που δέχεται το προσωπικό λόγω των αυξημένων εισαγωγών είναι τεράστιες. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) και την Παρασκευή θα έχουμε εκ νέου συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου προκειμένου να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του αιτήματος μας για στελέχωση με Νοσηλευτές και ταυτόχρονα ευελπιστούμε πως θα υπάρξει αποσυμφόρηση και θα μειωθεί ο όγκος των ασθενών που έχουν γεμίσει τις κλινικές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος