FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα μοριοδότησης των υποψηφίων στις Πανελλαδικές λόγω σεισμών

Ημερομηνία: 18-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Προς τον Υπουργό Παιδείας από τους γονείς των μαθητών στους Δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού

Αίτημα μοριοδότησης των μαθητών –υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, της γ’ τάξης των Λυκείων, των Δήμων Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται από τις διαρκείς σεισμικές δονήσεις κατέθεσαν προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων.

Η απόφαση αυτή, πάρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λεχαινών με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης, των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, πάρα πολλών γονέων , του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλου καθώς και του Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, των αντιδημάρχων Α. Μίγκου και Χρ. Παλαιολόγου, του προέδρου του Δ.Σ. Χρήστου Ζαφειρόπουλου καθώς και του αντιδημάρχου Πηνειού Διονύση Γεωργόπουλου.

Όπως τονίστηκε, οι διαρκείς σεισμικές δονήσεις δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην σωστή προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές που αρχίζουν στις 7 Ιουνίου και ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να μοριοδοτήσει τους υποψηφίους όπως συνέβη και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν (Λευκάδα, Ζάκυνθος κτλ).

Μάλιστα από την πλευρά της δημοτικής αρχής, τονίστηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημα των Συλλόγων, κλείνοντας και σχετικό ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας για την προώθηση του.

Στο ψήφισμα- αίτημα των Συλλόγων προς τον Υπουργό Παιδείας, τους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Όλοι εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών – υποψήφιων πανελλαδικών εξετάσεων2019 ΕΠΑΛ, ΓΕΛ και Μουσικού, οι οποίοι κατοικούν στους δήμους Ανδραβίδας –Κυλλήνης και Πηνειού του νομού Ηλείας έπειτα από συγκέντρωση και ανταλλαγή προβληματισμού, καταλήξαμε στα εξής :

1) Εδώ και ένα μήνα η περιοχή ταλαιπωρείται από δεκάδες σεισμικές δονήσεις, και δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα ακόμα θα διαρκέσει, γεγονός που αναστατώνει τα παιδιά μας, τα  φοβίζει και δεν τα  αφήνει να ξεκουραστούν κατά τις νυχτερινές ώρες ή τα διακόπτει στη διάρκεια της μέρας από την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. 2) Υπό αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας πολύ καλά την ευαισθησία σας σε ότι  αφορά την βιολογική και ψυχολογική ισορροπία των μαθητών, το ενδιαφέρον σας για την πρόοδο τους καθώς επίσης και την ανάλογη αντιμετώπιση σε Λευκάδα και  Μύτικα, Κω, Χίο, Λέσβο, Κεφαλονιά και πιο πρόσφατα στη Ζάκυνθο σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου 4264/2014 ζητάμε την μοριοδότηση των μαθητών της Γ΄ Τάξης  ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, και Μουσικού, που κατοικούν στους δυο δήμους, είτε φοιτούν στα σχολεία των δήμων,  είτε φοιτούν σε άλλα σχολεία εκτός δήμων.

Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών εκφράζουμε την ελπίδα και συγχρόνως τη βεβαιότητα, ότι θα ληφθούν υπόψη οι προβληματισμοί και το αίτημα μας, δεδομένης της ιδιότητας του πανεπιστημιακού δασκάλου, του υπουργού Παιδείας και της εκπεφρασμένης ευαισθησίας σας σχετικά με τη νεολαία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος