FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για τη λειτουργία Πειραματικού Γυμνασίου- Λυκείου στον Πύργο

Ημερομηνία: 11-05-2023 | Συντάκτης:

Κινητοποίηση και ενέργειες από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Την απόφαση να καταθέσει ψήφισμα στη Δευτεροβάθμια Δ/νση Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας, για τη Λειτουργία Πειραματικών Δομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο, αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Οι Γονείς του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου διαπιστώνουν την ανυπαρξία ενός άμεσου σχεδιασμού για τη λειτουργία Πειραματικών υποδομών για τη βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη του Πύργου, ώστε να διασφαλίζεται η εξέλιξη αλλά και η συνεχής αναβάθμιση του μαθησιακού κεφαλαίου που προέρχεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως τονίζουν, το υφιστάμενο Πειραματικό Δημοτικό έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι μαθητές που αποφοιτούν κάθε χρόνο από το συγκεκριμένο Πειραματικό δημοτικό χάνουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο, από το δημοτικό ως το λύκειο.

«Η παρατεταμένη αυτή αδράνεια, η αναβλητικότητα κι ελλιπή ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμοδίων αρχών σχετικά με το μέλλον των Πειραματικών Δομών, της ούτως ή άλλως περιορισμένων παιδαγωγικών ευκαιριών πόλη μας, προκαλεί το εύλογο ερώτημα «Ποιο το νόημα λειτουργίας Πειραματικού Δημοτικού σχολείου, εφόσον δεν υπάρχει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πλάνο για να απορροφά και να υποδέχεται τους αποφοίτους του δημοτικού στις υπόλοιπες βαθμίδες και να υπάρχει η ανάλογη εξέλιξη». Συνεπώς, για τους ανωτέρως λόγους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, αποφάσισε πως καθίσταται αναγκαία πλέον και δική τους κινητοποίηση . Ήδη ο Σύλλογος έχει συντάξει ένα υπόμνημα για το αίτημά τους, το οποίο θα το καταθέσει μαζί με σχετικό ψήφισμα στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι γονείς του 1ου Πειραματικού δημοτικού σχολείου βρίσκονται στη φάση συλλογής υποστηρικτικών επιστολών από φορείς και πολιτικά πρόσωπα που θα μπορέσουν να συμβάλουν θετικά στην προώθηση του αιτήματός τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος