FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για μόνιμο αντιπλημμυρικό μηχανισμό στον Καϊάφα

Ημερομηνία: 14-12-2021 | Συντάκτης:

-Καθημερινή μάχη για την αποσυμφόρηση της λίμνης από τον δήμο Ζαχάρως

-Αυτοψία Νικολακόπουλου στις πληγείσες περιοχές


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε διαρκή αντιπλημμυρικό αγώνα έχει αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες ο δήμος Ζαχάρως, προκειμένου να αποτρέψει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Καϊάφα.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η Περιφέρεια έχει στείλει ειδικό μηχάνημα για να βοηθήσει τον δήμο στην αποσυμφόρηση των υδάτων και στην ομαλή απορροή τους από τη λίμνη προς τη «Μπούκα» και από εκεί στη θάλασσα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, χάρη στην προσπάθεια του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας, μέχρι τώρα έχει αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρας, ωστόσο επισήμανε ότι είναι αναγκαία η εγκατάσταση ενός μόνιμου μηχανισμού άντλησης των υδάτων, για να μην απαιτείται διαρκώς η παρέμβαση του δήμου ή της Περιφέρειας με προσωπικό και μηχανήματα.

«Τα τελευταία τρία 24ωρα, το μηχάνημα που μας έστειλε η Περιφέρεια, δουλεύει νυχθημερόν στην Μπούκα για να υποχωρήσουν τα νερά και να είναι ομαλή η απορροή. Η στάθμη των υδάτων σχεδόν σκέπασε τη σκάλα. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τη φορά του ανέμου, η κατάσταση θα βελτιωθεί. Εμείς όμως θεωρούμε ότι θα πρέπει να εγκατασταθεί στη λίμνη Καϊάφα ένας μόνιμος μηχανισμός άντλησης των υδάτων, που θα συμβάλει στην άμεση αποσυμφόρηση όταν έχουμε τέτοια φαινόμενα ισχυρής και παρατεταμένης βροχόπτωσης. Δεν ξέρω αν θα είναι π.χ. ένα αντλιοστάσιο ή κάτι άλλο, όμως είναι πλέον αναγκαίος ώστε να αποφεύγεται η διαρκής απασχόληση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε ένα σημείο. Γνωρίζετε πως ο δήμος Ζαχάρως έχει μια εκτεταμένη παραλιακή ζώνη, αλλά και ορεινή ζώνη που απαιτεί υψηλό επίπεδο ετοιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να παρέχουμε αίσθημα ασφάλειας στους συνδημότες μας», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Στη Ζαχάρω ο Ανδρ. Νικολακόπουλος

Πληγείσες περιοχές του Δήμου Ζαχάρως επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, για να δει από κοντά τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε αγροτικές καλλιέργειες, στην επαρχιακή οδοποιία με κατολισθήσεις ή καθιζήσεις εδαφών, καθώς και την εικόνα σημαντικών ζημιών στην παράκτια ζώνη της νότιας Ηλείας.

Παράλληλα, είχε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο και στελέχη του δήμου ενώ διαπίστωσε την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για τις αποκαταστάσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση κίνησης και πρόσβασης των κατοίκων στις περιουσίες τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εργασίες διάνοιξης διώρυγας της Μπούκας στη Ζαχάρω με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω πλημμυρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος