FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα δημιουργίας οχτώ τμημάτων ένταξης σε Νηπιαγωγεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

 

Από τον Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της Ηλείας προς την αναπλ. Δ/ντρια Π/θμιας Εκπαίδευσης
-«Είναι ντροπή να μην έχει ιδρυθεί κανένα τμήμα ένταξης στα νηπιαγωγεία» καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων Πύργου

Την ίδρυση οχτώ (8) τμημάτων ένταξης σε Νηπιαγωγεία της Ηλείας προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες συμπεριφοράς, μαθησιακές και άλλες, ζητά με έγγραφο της προς την αναπλ. Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ60) ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας Ελένη Νικολακοπούλου. Το αίτημα της υποστηρίζει και ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Ελλάδας αλλά και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου.

Όπως επισημαίνει η κ. Νικολακοπούλου, από πέρυσι που ανέλαβε ως συντονίστρια στην Ηλεία και είχε την Επιστημονική και Παιδαγωγική Ευθύνη των Νηπιαγωγείων της, διαπίστωσε πως παρόλο που υπάρχουν πολλοί μαθητές με δυσκολίες συμπεριφοράς, μαθησιακές και άλλες και πρέπει να βοηθηθούν και να ενταχθούν ομαλά στη σχολική κοινότητα, δεν υπάρχει κανένα Τμήμα Ένταξης. «Ως εκ τούτου θεωρώ απαραίτητη την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Ηλεία και συγκεκριμένα στα εξής Νηπιαγωγεία: 3ο, 4ο, 5ο Πύργου, 8ο και 3ο Αμαλιάδας, 2ο Γαστούνης, 2ο Λεχαινών και στο Νηπιαγωγείο Βάρδας».

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, με σχετικό έγγραφο του, περιγράφει την κατάσταση και τονίζει ότι στα Νηπιαγωγεία υπάρχει σήμερα, μεγάλος αριθμός μαθητών που χρειάζεται υποστήριξη. «Μέχρι όμως να αξιολογηθούν από δημόσιο φορέα οι μαθητές του νηπιαγωγείου, ώστε να παραλάβουν τη διάγνωση που χρειάζεται για τη φοίτησή τους σε Τμήμα Ένταξης, έχει παρέλθει η μισή χρονιά, οπότε και είναι  δύσκολο να μετεγγραφούν σε άλλο νηπιαγωγείο (για παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους). Πολύ συχνά, παρέρχεται ολόκληρη η χρονιά μέχρι να τους χορηγηθεί η απαιτούμενη γνωμάτευση, με αποτέλεσμα οι τρεις (3) γνωματεύσεις που απαιτούνται για την ίδρυση του ΤΕ σε ένα νηπιαγωγείο να αφορούν σε μαθητές που, την επόμενη χρονιά, δεν θα φοιτήσουν σε αυτό αλλά στο δημοτικό σχολείο. Την ίδια στιγμή,  κάποιο νηπιαγωγείο, το οποίο ελλείψει διαγνώσεων δεν έχει ιδρύσει Τ.Ε, ενδέχεται να χρειάζεται εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου καλεί τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το Υπουργείο Παιδείας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ιδρυθούν τμήματα ένταξης στο Νομό Ηλείας, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως περιγράφονται στο έγγραφο της αρμόδιας Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου. Είναι ντροπή στην Ηλεία, παρά τις ανάγκες που υπάρχουν,  να μην έχουν ιδρυθεί τμήματα ένταξης Νηπιαγωγείων. Παραμένοντας πιστοί στις θέσεις μας και τις διεκδικήσεις μας, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε Νηπιαγωγείο και τη στελέχωσή τους με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος