FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε δύο δήμους

Δύο προτάσεις για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα υποβάλει η Περιφέρεια

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Αίτημα χρηματοδότησης της αντιπλημμυρικής αποκατάστασης στον δήμο Πηνειού και στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα υποβάλει το προσεχές χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη των δύο έργων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 801).

Η πρώτη πρόταση, ύψους 640.000 ευρώ, αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Δήμο Πηνειού την 26η Νοεμβρίου του 2021. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε τμήματα του αγροτικού οδικού δικτύου αλλά και σε οδούς εντός κατοικημένων περιοχών και του οικιστικού ιστού του Δήμου και περιγράφονται αναλυτικά στο Τεχνικό Δελτίο που συνοδεύει την πρόταση ένταξης του έργου με την αντίστοιχη φωτογραφική τεκμηρίωση. Με το έργο αυτό προτείνονται παρεμβάσεις αποκατάστασης της οδοποιίας προκειμένου οι δρόμοι να καταστούν βατοί για πεζούς και οχήματα, τόσο στο αγροτικό δίκτυο όσο και εντός των πλημμυρόπληκτων οικισμών.

Η δεύτερη πρόταση, ύψος 160.000 ευρώ, αφορά την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που προκλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι ζημιές καταγράφηκαν κυρίως σε υποδομές οδοποιίας στις Κοινότητες Μακρισίων, Κ. Σαμικού, Φρίξας, Καλυβακίων, Πλουτοχωρίου, Διασέλλων, Γραίκα, Τρυπητής, Καλλικώμου, Καλλιθέας, Λιβαδακίου, Μυρωνίων, Ματεσίου και Οικισμού Χελιδονιού – Δαφνούλας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Οι εργασίες που απαιτούνται να εκτελεσθούν είναι αποκαταστάσεις κατεστραμμένων τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, τοιχίων αντιστήριξης πρανών από οπλισμένο σκυρόδεμα, επενδεδυμένων και ιρλανδικών τάφρων, οδοστρωμάτων, καναλέτων, καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλέτων από προσχώσεις, άρση καταπτώσεων καθώς και παρεμβάσεις μικρής κλίμακας διευθέτησης επιφανειακών απορροών όμβριων υδΗ.

Αμφότερες οι προτάσεις θα διαβιβαστούν στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, συνοδευόμενες από το τεχνικό δελτίο του έργου, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος