FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα άδειας στους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στην ΠΟΕ ΟΤΑ από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ανάγκη θέσπισης ειδικής αδείας για την προστασία των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη λόγω του κορονοϊού, επισημαίνει με έγγραφο του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως προς την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος επισημαίνει: «Έχει ανακύψει σοβαρό θέμα, μετά την έξαρση του κορονοϊού, στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και των υπηρεσιών ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, καθώς  στο σύνολο των υπαλλήλων που προσέρχονται κανονικά στην υπηρεσία για να εργαστούν, βρίσκονται και συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου. Με δεδομένο  ότι η υγεία ως αγαθό πρέπει να διαφυλαχθεί για όλους εξίσου, αλλά για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων ακόμα πιο πολύ, πρέπει να θεσπιστεί ένα είδος άδειας που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία νόμιμα. Από τα θεσπισμένα είδη αδειών κανένα δεν καλύπτει αυτό το είδος απουσίας. Η παρούσα κατάσταση σαφώς είναι έκτακτη  και δικαιολογείται η μέχρι τώρα ανυπαρξία τέτοιας άδειας, αλλά τώρα είναι επιβεβλημένο να θεσπιστεί και να καθιερωθεί μιας και οι συνέπειες του ιού είναι όχι μόνο  απρόβλεπτες αλλά και μη  μελετημένες έως τώρα. Επιπλέον να θυμίσουμε την μη πρόβλεψη από τον νομοθέτη ειδών προστασίας και για το διοικητικό προσωπικό (μάσκα, γάντια, απολυμαντικά κλπ.) ως επιβεβλημένα είδη που πρέπει η υπηρεσία να χορηγεί στους εργαζόμενους, εφόσον η επαφή τους με τους πολίτες, με έγγραφα και λοιπά αντικείμενα που πιθανόν είναι μολυσμένα είναι συνεχής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος