FOLLOW US: facebook twitter

Αισθητική και λειτουργική ανάπλαση στο κέντρο του Πύργου

Ημερομηνία: 11-05-2022 | Συντάκτης:

Με εργασίες στην οδό Λετρίνων συνεχίζονται οι εργασίες πέριξ της Κολοκοτρώνη
-Τι απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αργυρόπουλος για το σκεπτικό του έργου και για το θέμα της στάθμευσης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανάπλαση των οδών πέριξ της Κολοκοτρώνη και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, καθώς χθες ξεκίνησαν οι εργασίες και στο τελευταίο τμήμα στην οδό Λετρίνων.
Με βάση τις μελέτες που έχουν καταρτιστεί, όλο το οδικό τμήμα από την οδό Κρεστενίτη έως το τέλος της Λετρίνων στην πλατεία Ιατρίδη θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, δίχως τη δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννη Αργυρόπουλου, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 365.000 ευρώ και χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους (ΣΑΤΑ), το οποίο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο του Πύργου, ώστε να είναι πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες της πόλης και ιδιαίτερα της αγοράς.

«Στόχος μας είναι το κέντρο του Πύργου να είναι υψηλής αισθητικής, σε κατεύθυνση περιβαλλοντική και ελκυστικό για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Η συγκεκριμένη εργολαβία προχωρά στην επόμενη φάση με τις εργασίες στο τμήμα της οδού Λετρίνων και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Κολοκοτρώνη. Ο δρόμος θα είναι ήπιας κυκλοφορίας, κάτι που θα μειώσει και τους ρύπους στο κέντρο, αλλά θα προσφέρει τη δυνατότητα για μεγαλύτερους περιπάτους στους πολίτες, όπως το βλέπουμε να συμβαίνει και σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας και της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, σημειώνοντας ότι όλες οι προγραμματισμένες αναπλάσεις (28η Οκτωβρίου, Αγία Κυριακή) είναι ενταγμένες σε μια σύγχρονη φιλοσοφία που οδηγεί σε πόλεις φιλικές προς τον πολίτη και με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική.

Το γεγονός ότι ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας αναπόφευκτα θα επιφέρει και μείωση των θέσεων στάθμευσης, έχει προκαλέσει ανησυχία σε μερίδα πολιτών για το αν αυτή η εξέλιξη θα διογκώσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης.

«Δημιουργούμε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν σταματά η διέλευση των οχημάτων και οι οδηγοί θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται, ενώ και η εμπορική αγορά θα λειτουργεί πολύ καλύτερα με το νέο μας πλάνο. Η δημοτική αρχή κατανοεί το ζήτημα της στάθμευσης και έχει λάβει υπόψη της ότι θα μειωθούν οι θέσεις πάρκινγκ, για αυτό και ήδη κινείται σε δύο κατευθύνσεις: είτε στην εξεύρεση ελεύθερων χώρων περιμετρικά του κέντρου, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης, είτε τη μίσθωση ιδιωτικών χώρων από τον ίδιο τον δήμο, προκειμένου να μπορούν οι οδηγοί να παρκάρουν», εξήγησε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος