FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Προεκλογικό ράβε ξήλωνε

Ημερομηνία: 06-07-2022 | Συντάκτης:

Του Κώστα Διαμαντόπουλου*


Δεν έφτανε η απώλεια πολύτιμου ιατρικού προσωπικού που δεν έχει αναπληρωθεί (τρεις Παθολόγοι, δυο Εντατικολόγοι, η Ενδοκρινολόγος, μια Ακτινολόγος, μια Αναισθησιολόγος, μια Καρδιολόγος κτλ).
Δεν αρκούσε η κατάρρευση της νοσηλευτικής κίνησης σε ποσοστό τριπλάσιο της αντίστοιχης μείωσης στο σύνολο των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Τώρα μετακινούν με απόφαση της 6ης ΥΠΕ τρεις γιατρούς, δώδεκα νοσηλευτές και τέσσερις ακόμη λοιπό προσωπικό από τον Πύργο στην Αμαλιάδα.

Αποδομούν το κεντρικό νοσοκομείο του νομού με τα τόσα προβλήματα για να επανεκκινήσουν δήθεν τα χειρουργεία στην Αμαλιάδα όταν εκεί υπάρχει μόνο ένας διαθέσιμος Χειρουργός.

Πρόκειται για προεκλογικό ράβε ξήλωνε που αποδιοργανώνει περαιτέρω το ραγδαία ερημοποιούμενο ΕΣΥ στην Ηλεία και εμπαιγμό για τους κατοίκους της Αμαλιάδας τους οποίους προσπαθούν να πείσουν ότι θα χουν νοσοκομείο.

Αν εκεί στο Υπουργείο Υγείας έχουν αποφασίσει να δώσουν τα κλειδιά του ΕΣΥ στην Ηλεία …. στο Δήμαρχο Ήλιδας να το πουν δημόσια…

Υ.Γ. Σε μια περίοδο που ο Χειρουργικός τομέας του Πύργου ανασυγκροτείται με νέους Διευθυντές στη Χειρουργική και την Ορθοπεδική, η μετακίνηση πέντε νοσηλευτών από Χειρουργείο και Αναισθησιολογικό μόνο ως πισωγύρισμα μπορεί να εκληφθεί…..

*Ο Κώστας Διαμαντόπουλος είναι Οδοντίατρος, MSc, πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος