FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Πήρε 10 με τόνο

Ημερομηνία: 21-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μετά την πανθολογουμένως τεράστια επιτυχία που κατέγραψε στη πρεμιέρα της- με ποσοστάτηλεθέασης που άγγιξαν το 2 – η ακριβοπληρωμένη κα Τρέμη με τη νέα της εκπομπή 10 κάθε βράδυ από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 10, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, συνέχισε ακάθεκτη την –διαφορετική, ουσιαστική και πολύπλευρη προσέγγιση της επικαιρότητας, με το κύρος, την πολυφωνία, την αξιοπιστία και την αμεροληψία που αρμόζουν στη δημόσια τηλεόραση- με καλεσμένο αυτή την φορά τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

«Κοντά τα χέρια σας γλυκά το λέω»

Προφανώς θέλησε να δώσει την ευκαιρία  στον Μάκη Βορίδη να απαντήσει στα σχολιανά που του έσουρε η Έλενα Ακρίτα μέσω άρθρου της στα Νέα με τίτλο «Κοντά τα χέρια, γλυκά το λέω» για την δήλωσή του περί «αναγκαστικότητας του ξύλου».

Στο άρθρο της η κ. Ακρίτα σημείωνε μεταξύ άλλων: «Κατ’ αρχάς, μάθετε ελληνικά! Λέξη «αναγκαστικότητα» δεν υπάρχει. Έφαγα τον κόσμο να τη βρω, λεξικά ξεφύλλισα, φιλολόγους ρώτησα, τίποτα. Προφανώς εφηύρατε τη λέξη, λογοπλάστη μου εσείς» και συνέχισε.

Τι έγινε κύριε Βορίδη, θα μάς δείρετε κιόλας; Σοβαρά τώρα; Για σεμνά, μη μάς πάρουνε τα αίματα. Σε ποιον απευθύνεστε; Και κυρίως πού ζείτε; Σε χρόνια πέτρινα γι’ αυτόν τον τόπο; Στο 1985 που οι οπαδοί της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου κυκλοφορούσαν και τραμπουκίζανε με ρόπαλα και με καδρόνια – είστε μικρός εσείς δεν τα ξέρετε αυτά. Για μαζευτείτε λίγο. Γλυκά το λέω. Που από την ‘κανονικότητα’ μάς πήγατε στην «αναγκαστικότητα»…

Προχθές λοιπόν έκαναν ακόμα πιο χαμηλά ποσοστά -έπιασαν δεν έπιασαν  ένα 2% -και αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό θα το μηδενίσουν σύντομα το κοντέρ.

Αποτυχία αλλά ακριβοπληρωμένη όμως. Μια εκπομπή που ελάχιστοι βλέπουν αλλά μας κοστίζει έναν σκασμό λεφτά. Και είναι η στιγμή να ρωτήσουμε ξεκάθαρα πλέον: ποιος ο μισθός της Ολγας Τρέμη; Δεν είναι ηθικά υποχρεωμένη να βγει και να μας το πει; Και ο Ηλίας Κανέλλης, πόσα;

Να θυμίσω εδώ πως οι παρουσιαστές των εκπομπών της ΕΡΤ στην προηγούμενη περίοδο, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Κατερίνα Ακριβοπούλου και οι υπόλοιποι, δεν έπαιρναν περισσότερα από 1.700-1.800 ευρώ. Είχε βάλει ένα «ταβάνι» ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην ξεπερνάει κανείς το συγκεκριμένο ποσό.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που έκανε διψήφια νούμερα στην πρωινή ζώνη και χτυπούσε υψηλή τηλεθέαση και στο δελτίο ειδήσεων (μέχρι που τον καθάρισαν χωρίς κανείς να καταλάβει ποτέ το γιατί) πληρωνόταν 1.256 ευρώ τον μήνα και η εκπομπή του ήταν πέντε ημέρες την εβδομάδα και διαρκούσε τέσσερις ώρες.

Το «10» είναι τέσσερις φορές την εβδομάδα και διαρκεί 80 λεπτά…

Θα είναι πρωτοφανές αν η ΕΡΤ πληρώνει πλέον περισσότερο από τα ιδιωτικά κανάλια. Πρώτη φορά θα συμβαίνει αυτό στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
Λέτε τώρα να συμβαίνει το αντίθετο και η ΕΡΤ να πληρώνει περισσότερα; Λέτε;

Ας μην είμαστε όμως εντελώς άδικοι.  Η είδηση της «συνεργασίας» της Μαρέβας με την Όλγα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα είδαμε στους τίτλους της πρώτης εκπομπής «10», ότι την κα Τρέμη μεταξύ άλλων θα την ντύνει η σύζυγος του πρωθυπουργού,  αφού η γνωστή εταιρεία της οποίας είναι ιδιοκτήτρια η τελευταία,  ZEUS+ΔΙΟΝΕ, εμφανίστηκε στους τίτλους τέλους της εκπομπής.

Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έμεινε ασχολίαστο από τους χρήστες του διαδικτύου με σχόλια του τύπου «Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος