FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Ο βουλευτής Β. Οικονόμου και οι άλλοι…

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:

Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου


Αυτήν την φορά ο κος Β. Οικονόμου ήρθε στην επικαιρότητα για μια δήλωση σχετικά με την τιμή του ρεύματος που πλέον είναι αδύνατο να το πληρώσει ένα νοικοκυριό με μέσο εισόδημα.

Βέβαια είναι απολύτως λογικό ο τύπος να είναι σε παράλληλο σύμπαν και να μην καταλαβαίνει τίποτα.

Είναι δεδομένο ότι δεν ζει με το μέσο εισόδημα οπότε μπορεί που και που να πετάει και κάποια παλαβομάρα του στυλ ο «τσάμπας πέθανε» .

Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά.

Κάτι τέτοια ζητούν τα ΜΜΕ για να σε πιάσουν να σε κάνουν πρώτο θέμα και έτσι έγινε ότι έγινε.

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν του έβγαλαν και στην φόρα τα περιουσιακά του στοιχεία και έτσι έχουμε για κάποιες μέρες να ασχοληθούμε με κάτι πολύ πιο σημαντικό από την «βία στην Ουκρανία».

Αλλά η όλη προβολή του θέματος με τον τρόπο που γίνεται δυστυχώς περιορίζει το πρόβλημα στον κο Β. Οικονόμου.

Αλλά το όποιο πρόβλημα αφορά δυστυχώς την πλειοψηφία των Βουλευτών ….

Απλά αυτός έτυχε τώρα να πει ότι είπε και να βγει στην σέντρα.

Δυστυχώς όμως δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει βόλτες από κόμμα σε κόμμα με μόνο κίνητρο το οικονομικό του συμφέρον κάνοντας επιδέξια το άσπρο μαύρο υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού που τον εκλέγει.

Ούτε βέβαια είναι ο μόνος που έχει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει και κάποιοι άλλοι βουλευτές, όχι λίγοι, έχουν πολύ πολύ περισσότερα από αυτόν.

Είναι ενδεικτική η λίστα του «πόθεν έσχες» που δημοσιεύεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα έστω και αν επιδέξια περιορίζεται μόνο στο «έσχες» αφήνοντας για ευνόητους λόγους στην άκρη το «πόθεν» ……

Τότε βέβαια έχουμε για κάποιες μέρες πρωτοσέλιδα με αυτούς που έχουν τα περισσότερα και με αυτούς που έχουν τα λιγότερα.

Εκεί να δεις δάνεια εκεί να δεις χρέη.

Εκεί να δεις αγροτικές εκτάσεις.

Άσε τα ακίνητα …..

Συνοικίες ολόκληρες.

Είναι τότε που αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί να διαχειρίζονται τις τύχες μας και να έχουν άποψη αν με τα 500 ευρώ τον μήνα μπορεί να ζήσει μία οικογένεια.

Κάποιοι βουλευτές φρονίμως ποιούντες δεν κάνουν δηλώσεις αλλά κάποιοι άλλοι δυστυχώς μας ζητούν και τα ρέστα τους.

Είναι κοινό μυστικό τι μισθό έχουν και με ποιες προϋποθέσεις παίρνουν την σύνταξη που παίρνουν η οποία βέβαια δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση με την μέση σύνταξη που παίρνει κάποιος άλλος εργαζόμενος.

Αλίμονο.

Ωστόσο κανείς δεν αναφέρεται σε αυτά και αν γράφεται κάτι κάποιοι βουλευτές μας την βγαίνουν και από πάνω γιατί ο μισθός τους είναι πολύ μικρός και δεν βγαίνουν γιατί λέει η Αθήνα είναι ακριβή πόλη.

Είναι ακριβή πόλη όμως μόνο για τους Βουλευτές και όχι για τους άλλους που ζουν στην Αθήνα με το πολύ ένα χιλιάρικο τον μήνα οικογενειακό εισόδημα.

Βέβαια κάποιο εξ αυτών έχουν πάρει και δάνεια με ειδικούς όρους για να κάνουν το νοικοκυριό τους στην Αθήνα και να μην ταλαιπωρούνται στα ξενοδοχεία.

Και επειδή έχουν πολύ δουλειά που δεν μπορούν να την βγάλουν πέρα μόνοι τους έχουν ανάγκη και από κάποιον βοηθό.

Αλλά δυστυχώς με το μισθό πού έχουν δεν βγαίνουν να τον πληρώνουν οπότε φρόντισαν να βρουν μια πατέντα για να τον πληρώνουμε εμείς.

Φυσικά όλοι αυτοί οι βοηθοί είναι συγγενολόι τους και κάποια στιγμή είχαν και το δικαίωμα να διεκδικήσουν κατ εξαίρεση μόνιμη θέση στο Δημόσιο και άσε τους κανονικούς πολίτες να ψάχνονται.

Να μην πούμε για τους υπάλληλους της Βουλής.

Άλλες ομορφιές και εκεί ….

Κάποιοι στιγμή είχαν και έναν μισθό παραπάνω τον χρόνο από τους άλλους εργαζόμενους αν δεν τον έχουν ακόμη και σήμερα….

Εννοείται ότι και αυτοί είναι συγγενολόι των Βουλευτών αλλά και με αυτό κάνεις δεν ασχολείται.

Μη ξεχάσουμε ότι κάποτε σε ώρα συνεδρίασης της Βουλής απήργησαν για να μην κοπούν λόγω των μνημονίων κάποια από τα προνόμια που είχαν και όπως ήταν λογικό τα καμάρια μας οι Βουλευτές έδειξαν την πρέπουσα κατανόηση που βέβαια δεν την έδειξαν τότε για τους άλλους εργαζόμενους.

Φαίνεται ότι αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν το επίπονο της δουλειάς που κάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι.

Καμία σχέση με όλους τους άλλους.

Δεν είναι λίγο να καθαρίζουν το βήμα κάθε φορά που αλλάζει ομιλητής άσε που έχουν και την έγνοια να αλλάζουν το ποτήρι με τον νερό.

Αυτό που το βάζεις.

Εννοείται ότι οι βουλευτές μας έχουν και ειδική φορολογική μεταχείριση.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Και έχουμε και το άλλο.

Επειδή η δουλειά τους απαιτεί να μετακινούνται τακτικά από την Επαρχία στην Αθήνα είναι καλό να μετακινούνται άνετα με ασφάλεια και το σημαντικότερο και τσάμπα οπότε η Βουλή, δηλαδή εμείς, τους δίνει και ένα αυτοκίνητο και όλα καλά και όλα ωραία.

Και βέβαια μπερδεύεται το κωμικό με το τραγικό όταν κάποτε κάποιος εκ των Βουλευτών επιχειρηματολόγησε στα κανάλια ότι δεν γίνεται να μετέχουν σε επιτροπές στο τσάμπα και κάποιος άλλος ότι δεν μπορεί τα αυτοκίνητα που τους δίνουν να είναι μικρά κυβικά γιατί οι άνθρωποι κάνουν πολλά χιλιόμετρα και θέλουν την ασφάλεια και την άνεση τους.

Μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι τώρα βρήκαμε να ασχοληθούμε τώρα με τον κο Β. Οικονόμου.

Φυσικά για όλα αυτά υπάρχει από τα ΜΜΕ μια ιδιοτυπία ασυλία.

Είναι τα ΜΜΕ τα οποία χρηματοδοτούνται απλόχερα από την εκάστοτε Κυβέρνηση και είναι αυτά στα οποία οι Βουλευτές είναι μόνιμοι θαμώνες στις λεγόμενες ενημερωτικές εκπομπές.

Ο θεός να τις κάνει ενημερωτικές

Αν κάποιος λοιπόν θίξει αυτά τα θέματα εύκολα θα του προσάψουν την ρετσινιά ότι είναι ενάντια στην Δημοκρατία από την στιγμή που όλα αυτά έχουν καταφέρει επιδέξια να τα «περάσουν» επικοινωνιακά σαν απαραίτητα συστατικά της…..

Και μάλιστα έχουν και έτοιμη την ατάκα.

«Η Δημοκρατία είναι ακριβή και πρέπει να το πάρουμε απόφαση».

Και βέβαια το θέμα δεν είναι εκεί.

Η Δημοκρατία δεν πρέπει να είναι ακριβή πρέπει να είναι και είναι πολύτιμη.

Και αυτό δεν πρέπει να βγαίνει από κανέναν προϋπολογισμό της Βουλής και από κανένα επικοινωνιακό τσιτάτο.

Αυτό πρέπει να βγαίνει από την πράξη στην καθημερινή μας ζωή.

Όταν το κράτος λειτουργεί με συνέπεια απέναντι στον λαό και όταν υπερασπίζει τα δικαιώματα του τότε η Δημοκρατία είναι κάτι πολύτιμο και πρέπει όλοι να την υπερασπιζόμαστε.

Και φυσικά πρέπει να την υπερασπίζονται πρώτοι και πάνω από όλους και οι Βουλευτές που δυστυχώς έχουν μετεξελιχθεί σε μια ιδιότυπη ελίτ……

ΥΓ Όσα και να γραφτούν ο κος Β, Οικονόμου έχει μεγάλες πιθανότητες να ξαναεκλεγεί

Ο αδούλωτος λαός μας δυστυχώς δεν καταλαβαίνει τίποτα όταν έχει μπροστά του έναν επιδέξιο μαυρογιαλούρο.

Αυτό το έχουμε δει πολλές φόρες και δυστυχώς θα το ξαναδούμε και άλλες τόσες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος