FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Μη στάξει και μη… Brexit!

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Προφανώς το Brexitμάς αφορά, με κάθε δυνατή και πιθανή έννοια, ως Ευρωπαίους πολίτες και ως χώρα. Εξάλλου, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που ενδέχεται να δρομολογήσει η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση, προβληματίζουν περισσότερο και από τις άμεσα ορατές συνέπειες, ακριβώς επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να προσδιοριστούν με μία σχετική σαφήνεια. Κι έπειτα, είναι και κάμποσοι χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο νησί. Μοιράζονται κι αυτοί την αγωνία που νιώθει η πλειοψηφία, αν και το μερίδιό τους σε αυτή την αγωνία, λόγω του ότι είναι μετανάστες –δεν ηχεί και πολύ ωραία σε κάποια αυτιά όταν πρόκειται για Έλληνες, έτσι;–είναι κατά τι μεγαλύτερο.

Οπότε, όπως και να το κάνεις, υπάρχει μία έντονη ανησυχία εντός αλλά και εκτός, για το μέλλον της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας. Πολύ περισσότερο μετά την αποτυχία της Τερέζα Μέι, και ακόμη περισσότερο μετά την τραγική διακυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ενός πραγματικά επιτυχημένου σαλτιμπάγκου της βρετανικής πολιτικής. Αν παρακολουθούσες έστω και λίγο την δημόσια ζωή της χώρας, δεν θα μπορούσες να έχεις αμφιβολίες για την τροπή που θα έπαιρνε η ιστορία με το Brexit μετά την ανάδειξή του. Και να που ο Μπόρις, αυτός ο αγνός γελωτοποιός, κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα να επιτείνει το χάος.

Τυγχάνει να έχω αρκετούς γνωστούς που τα ζουν καθημερινά, όντας μόνιμοι κάτοικοι του ένδοξου βασιλείου, και δεν παραλείπω ποτέ να ζητάω την γνώμη τους για όλα αυτά που (τους) συμβαίνουν. Πρόσφατα ένας απ’ αυτούς, ο οποίος ήρθε στην πατρίδα μόνο για λίγες μέρες, μού έδωσε την καλύτερη ίσως ερμηνεία για την περίπτωση «Τζόνσον» και το Brexit. Υποστήριζε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ότι τον Τζόνσον τον έβαλαν επίτηδες οι συμπατριώτες του για να κάνει θάλασσα, ώστε να υποστηρίξουν μετέπειτα εκείνοι πως δεν φταίνε για το αδιέξοδο και ότι τελικά μάλλον δεν επιθυμούν καθόλου να αφήσει η Βρετανία την Ε.Ε. Ο «Βρετανός Άδωνις» και το σινάφι του τα φταίνε όλα και γι’ αυτό φτάσαμε μέχρι εδώ! Ας μην το αποκλείουμε ότι θα παρακολουθήσουμε και τέτοιους ισχυρισμούς στο εγγύς μέλλον. Τώρα, το αν θα πειστούν οι εταίροι, είναι μία άλλη ιστορία…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος