FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Μένουμε… λαμόγια

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Από την πρώτη στιγμή δεν είχα καμία αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριζόντουσαν την πράγματι κρίσιμη για την δημόσια υγεία συγκυρία. Ίσως οφείλεται στην εμπειρία χρόνων και το σύνολο από «στερνές» γνώσεις. Πάει άλλωστε καιρός από τότε που ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της σήψης και της διαφθοράς. Σκεφτείτε, όταν ολόκληρη η Ελλάδα είχε «πέσει στα βράχια», επειδή αυτοί οι ίδιοι είχαν τζογάρει την περιουσία της χώρας και την έχασαν, μας κουνούσαν το δάχτυλο και φωνασκούσαν. Τότε δεν ξέραμε ότι στο παρασκήνιο οι βαλίτσες και οι μαύρες σακούλες πήγαιναν κι έρχονταν. Η χώρα βυθιζόταν δημοσιονομικά, η κοινωνία πέθαινε, και αυτοί έκαναν πάρτι!

Περίπου όπως τώρα, που ελέω κορονοϊού η ελληνική οικονομία κατακρημνίζεται και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές θα είναι αρκετά υψηλές, παρά το «μένουμε σπίτι». Γιατί το «μένουμε σπίτι» θα λειτουργούσε ακόμα καλύτερα αν κάποιοι πρότασσαν πράγματι το εθνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό και των φίλων τους. Με άλλα λόγια οι κλινικάρχες και οι καναλάρχες να είναι καλά, για να αναφέρουμε δύο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα συμμετοχών στο νέο πάρτι που έχει στηθεί.

Τρεις επιστολές έλαβε από 3 περιφερειακά πανεπιστήμια, τα οποία γνωστοποιούσαν στον κ. Μητσοτάκη πως διαθέτουν πιστοποιημένα εργαστήρια για την ανίχνευση του κορονοϊού και πως μπορούν να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους και δωρεάν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και έδωσε δωράκι 30 εκ. ευρώ στους ιδιώτες!

Και άλλα 11 εκ. ευρώ στους καναλάρχες των βόθρων, γιατί πως αλλιώς θα προβάλλουν οι σταθμοί ψεύτικα ρεπορτάζ από την δήθεν γεμάτη κόσμο παραλία της Θεσσαλονίκης! Και πως αλλιώς θα ασκήσουν τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τους τα Μ.Μ.Ε. για έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση; Μέχρι και την δόση για τις τηλεοπτικές άδειες θέλησε να τους χαρίσει, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και μέσα από το κόμμα.

Πριν λίγες μέρες 200 γιατροί του ΕΣΥ, όπου παρεμπιπτόντως ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μισή πρόσληψη, έστειλαν μία επιστολή στην Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας, διατυπώνοντας επτά «δύσκολα» ερωτήματα, με την οποία επίσης ρωτούν τους «ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου που μας καλούν να “κρυφτούμε” από τον ιό γιατί κρύβουν την μισή αλήθεια». Την είδατε εσείς πουθενά, εκτός από λιγοστά μέσα ενημέρωσης; Είδατε να συζητούν πουθενά επί του περιεχόμενου της; Όχι βέβαια. Μόνο τυχαία, στην ΕΡΤ συνήθως, βλέπουμε που και που κάποιον γιατρό να τραβάει τα μαλλιά του on air για τον στυγνό εμπαιγμό και την διαρκή κοροϊδία.

«Όλες οι Ενώσεις και τα νοσοκομεία θα κάνουμε κινητοποιήσεις στις 7 Απριλίου για να γίνουν αποκαλύψεις. Δεν είναι δυνατόν να συγκαλύπτουν την αλήθεια» δήλωσαν οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ  (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας)

Κάλεσαν μάλιστα, όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους στη δύσκολη αυτή μάχη. «Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει γιατί  παίζεται η ζωή του» είπαν σκιαγραφόντας τη δραματική, όπως την χαρακτήρισαν κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού και των δεκάδων γιατρών που νοσούν από τον ιό, εξαιτίας της μηδαμινής τους θωράκισης. Αν καούν οι υγειονομικοί, δεν θα υπάρχει κανένας να περιθάλψει τον πληθυσμό

Α, βλέπουμε και κάτι μπουλντόγκ να έχουν παρεξηγήσει μάλλον το έκτακτο των συνθηκών και να γαβγίζουν καθημερινά μέσα στη μούρη μας. Τις προάλλες μάλιστα πρόσθεσαν στο πάνελ και την εκπρόσωπο της Ένωσης Τραπεζών, την κυρία Χαρά Απαλαγάκη, της οποίας το ύφος και ο τόνος ήταν επιεικώς απαράδεκτα, όπως απαράδεκτο είναι και το προκλητικό μπούλινγκ από τηλεόρασης ή δια ζώσης σε βάρος των ηλικιωμένων ανθρώπων. Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι τράπεζες με τα δανεικά κι αγύριστα 45,4 δις των Ελλήνων φορολογούμενων. ΄Αι σιχτίρ πια. Λαμόγια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος