FOLLOW US: facebook twitter

Αιρετικά και επίκαιρα: Bigbrother.gr ή ο βιασμός μιας ήδη κακοποιημένης κοινωνίας

Ημερομηνία: 08-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ποιος παράγει πολιτική περισσότερο από τους πολιτικούς; Ποιος διαμορφώνει συνειδήσεις; Η απάντηση είναι προφανής: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και κυρίως η τηλεόραση.

Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική, κυριολεκτικά, εφόσον σε αυτήν την κατεξοχήν κοινωνία του θεάματος, έχει καταγραφεί, αναλυθεί και συζητείται μέχρι σήμερα η τρομακτική (ξανά κυριολεκτώντας) επίδραση των Μ.Μ.Ε. στις μάζες. Στην Ελλάδα υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή, το Ε.Σ.Ρ. το οποίο υποτίθεται ότι ελέγχει, γνωμοδοτεί και επιβάλλει κυρώσεις όταν δεν τηρούνται, ας πούμε γενικά, τα προσχήματα. Τώρα, το υπό ανάλυση ζήτημα είναι τεράστιο και θα χρειαζόντουσαν σελίδες επί σελίδων προκειμένου να αρχίσουμε να καταλήγουμε κάπου. Ας αρκεστούμε λοιπόν στην εξής μία, ουσιώδη παρατήρηση: Το πρόβλημα στην μικρή (και μεγάλη) οθόνη δεν είναι τόσο οι κοινές βρισιές, παρότι κι αυτές δυνητικά παράγουν ρατσισμό, σεξισμό και πολλούς άλλους ειδεχθείς «ισμούς», αλλά η κουλτούρα του ρατσισμού, του σεξισμού κλπ, η οποία μπορεί κάλλιστα να αναπαραχθεί μέσω ενός καθόλα πολιτικά ορθού λεξιλογίου ήδίχως να περιέχει ύβρεις, ή σε ένα πνεύμα δήθεν αθώας πλακίτσας.

Όταν δηλαδή βγαίνει στο bigbrother η ντροπή των ανδρών, ξαπλωμένος στο παχύ στρώμα της απραξίας και της οκνηρίας που του προσφέρει η τηλεοπτική «γη της επαγγελίας»και δηλώνει, «Πάω με τις γκόμενες… από κάθε μέρα σε μια, να αδειάσει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό» ή ότι δεν γουστάρει τις γκέι και τις χοντρές και ότι αν δεν σου κάτσει η γυναίκα βίασέ την, πρόκειται για τον ορισμό της τοξικής αρρενωπότητας και της κουλτούρας του βιασμού.

Ένα παραπάνω σκουπίδι στη χωματερή της ελληνικής τηλεόρασης, οι κουβέντες του«μάτσο σερνικού» που δηλητηρίασαν , το ήδη δηλητηριασμένο, έδαφος της κοινωνίας από τα απόβλητα των καναλιών.

Αυτά λέγονται ελεύθερα, με χιλιάδες πιτσιρίκια να παρακολουθούν και να λαμβάνουν το μήνυμα. Λέγονται σε μία χώρα όπου σημειώνονται κάθε χρόνο περίπου 4500 βιασμοί αλλά μόλις 1 στα 22 περιστατικά καταγγέλλεται στις αρχές. Λέγονται όταν έχει υπάρξει μία Τοπαλούδη και τόσες άλλες ή άλλοι που μάθαμε ή δεν μάθαμε και δεν θα μάθουμε ποτέ. Δεν είναι όμως όλοι σιωπηλοί αποδέκτες. Αυτές τις μέρες ένα από τα πλέον δημοφιλή trendστο twitterείναι το #cancelbigbrothergr, μέσω του οποίου απαιτείται να διακοπεί άμεσα η μετάδοση του τηλεσκουπιδιού. Καμία ανοχή. Μέχρι τότε αλλάξτε κανάλι ή κλείστε τις τηλεοράσεις σας. Αύριο μπορεί να είναι το δικό σας παιδί θύμα κάποιου τέτοιου άντρακλα βιαστή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος