FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΧΜΗΡΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΒΟΛΑ 29/10/21

Ημερομηνία: 29-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Παρασκήνια από την επίσκεψη Σκυλακάκη

• Όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία του αναπλ. ΥΠΟΙΚ Θεόδωρου Σκυλακάκη στον Πύργο αποτέλεσε μαγνήτη, αφού όλοι ήθελαν να συζητήσουν μαζί του σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και την πορεία της οικονομίας ενόψει χειμώνα. Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε προς τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο ότι η Ηλεία βιώνει μια πολύχρονη αντίφαση, καθώς είναι τόπος ευλογημένος με πολλά πλεονεκτήματα αλλά έχει μείνει πίσω, και υπογράμμισε την ανάγκη να προσελκυστούν μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις για να μπει ο νομός σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας.

• Παράλληλα, δήλωσε με σαφήνεια ότι θα είναι σύμμαχος και υποστηρικτής της Ηλείας σε κάθε προσπάθεια που θα έχει στόχο την οικονομική της ανάκαμψη. «Θέλω να ξέρετε ότι στο δικό μου πρόσωπο υπάρχει ένας άνθρωπος που αγαπά γνήσια αυτόν τον τόπο, τη γη της Ηλείας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ανάπτυξης και αναζωογόνησης στην Ηλεία. «Γνωρίζω πολύ καλά την αντίφαση της Ηλείας. Η προσπάθεια θα είναι στα επόμενα χρόνια, με τους μεγάλους επενδυτικούς πόρους που έχουμε, να βοηθήσουμε την Ηλεία να σηκωθεί όρθια και να πετύχει αυτό που μπορεί να πετύχει.

• Στη συζήτησή του με τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανό, ο οποίος του έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι εκκρεμούν τα διαδικαστικά με την Κομισιόν και πως όλα είναι επί της ουσίας δρομολογημένα για την έναρξη των εργασιών με το νέο έτος., όπως και οι επεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο υπάρχον οδικό δίκτυο «Από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί», του απάντησε ο Σεβασμιότατος!

• Ένα ακόμα ζήτημα που υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης στους συνομιλητές του, ήταν οι διαγωνισμοί για τις μελέτες των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, όπου καταγράφηκαν εκπτώσεις 77%. Όπως τόνισε, οι υψηλές εκπτώσεις δημιουργούν έντονη αμφιβολία για την υλοποίηση των μελετών και κατ΄επέκταση των σχετικών έργων, και προέτρεψε τους αιρετούς να πουν στους επαγγελματίες της Ηλείας να μην ακολουθήσουν την ίδια οδό.

• Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, τον υποδέχτηκε με θέρμη λέγοντάς του μάλιστα ότι αυτός είναι το «γκάζι» της κυβέρνησης καθότι έχει την εποπτεία της πορείας του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα κρίνει και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η απάντηση του κ. Σκυλακάκη αφοπλιστική: «Μάλλον το φρένο είμαι κι όχι το γκάζι», τόνισε σχολιάζοντας προφανώς το γεγονός ότι συχνά έχει τον ρόλο του «κακού» που πρέπει να απορρίπτει αιτήματα χρηματοδότησης.

• Oλιγόλεπτη συζήτηση είχαν ο Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Βασίλης Γιαννόπουλος με τον Μιχάλη Κατρίνη μετά την παρέλαση. Κύριο θέμα το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά και οι «παρενέργειες» αυτής της απώλειας στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

• Κι ένα μικρό κουίζ για τριήμερο: Πόσο Πιθανό είναι να έχουμε ως την Κυριακή την απόσυρση υποψηφίου από την κούρσα στο ΚΙΝΑΛ;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος