FOLLOW US: facebook twitter

ΑΙΧΜΗΡΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΒΟΛΑ 03/11/2021

Ημερομηνία: 03-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στο «Μανωλοπούλειο» ο Ερυθρός Σταυρός

 

Τμήμα του παλιού Νοσοκομείου «Μανωλοπούλειου» παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή Πύργου στο Περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ της πόλης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για γραφεία, χώρο εκπαίδευσης και αποθήκη υλικού.

Τις ευχαριστίες του, για την σημαντική αυτή κίνηση απέστειλε με επιστολή του, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, προς τον Δήμαρχο Τ. Αντωνακόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Κυριαζή. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του αναφέρει: «Η πολύτιμη στήριξή σας ενισχύει το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η πράξη σας αυτή εκφράζει αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού απέναντι στον πλησίον μας και αποδεικνύει ότι λειτουργείτε ως αρωγός σε αυτή τη χρονική δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Σας ευχαριστούμε ακόμη μια φορά και σε ευχόμαστε ευόδωση προσωπικών σας στόχων και προσδοκιών».

Πρωινές Αιχμές

*Ευδιάθετος και συνεπής στα χρονοδιαγράμματά του, ο Λοβέρδος σχολίασε ότι θα επαναφέρει το όνομα ΠΑΣΟΚ, αλλά θα καταργήσει… την ώρα ΠΑΣΟΚ!
*Για να ξέρετε, ένα από τα ζητήματα που θα θέσει προσεχώς ο Λοβέρδος στους συνυποψηφίους του, είναι το ενδεχόμενο επιστροφής του Βενιζέλου στο κόμμα, με προφανή εκλογικό στόχο φυσικά. Για να δούμε τι θα απαντήσουν οι υπόλοιποι.
*Αξιοσημείωτες οι παρουσίες δύο αυτοδιοικητικών της αντιπολίτευσης (σε διαφορετικούς δήμους) στην ομιλία του Λοβέρδου στον Πύργο. Από τους δύο πάντως, ο ένας δεν θα τον ψηφίσει.
*Συζήτηση για την τοπική αλλά και τη γενική πολιτική επικαιρότητα είχαν χθες σε καφέ του Πύργου οι συνονόματοι Χρήστος Γιάνναρος και Χρήστος Αθανάσουλας.
*Μαθαίνω ότι ως τα Χριστούγεννα αναμένονται εξελίξεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Πολιτικολογίες

*Όσοι περίμεναν ότι χθες ο Πλεύρης θα ανακοινώσει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε περισσότερες κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου, μάλλον απογοητεύτηκαν. Σιγά μην ακουμπούσε στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του. Επειδή όμως το 4ο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται σε τσουνάμι, τώρα εξηγείται η επιλογή Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας.
*Πανστρατιά για την τρίτη δόση του εμβολίου ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας τα χαμηλά νούμερα εμβολιασμών. Παράλληλα, ο Ανδρέας Ξανθός πρότεινε στον Τσίπρα να ζητήσει τη σύγκληση συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την ΠτΔ για την πανδημία. Αμφότερες σωστές οι παρεμβάσεις. O Πολάκης ευτυχώς «έκοψε» προσωρινά τις παρεμβάσεις.
*Ο Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της Κυβέρνησης σύμφωνα με τη GPO, με 70%, και ακολουθεί ο Πιερρακάκης με 54%. Αυτά βλέπουν οι σαμαρικοί της ΝΔ και κοιτάνε με μισό μάτι τον Έλληνα ΥΠΕΞ, ο οποίος καταγράφεται ως το νο2 της κυβέρνησης. Τελευταίος σε δημοτικότητα ο «απέκης» ΥΠΑΑΤ, Σπ. Λιβανός.
*Προ ημερών ο Κούλογλου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον ΓΑΠ για την υπερβολική κριτική του την περίοδο 2009-11 κι ότι κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε την προοπτική συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον βλέπω τον Κούλογλου να μένει για πολύ ακόμα εντός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα αργήσει η διαγραφή του…
*Στο ΚΙΝΑΛ φαντάζομαι έχετε καταλάβει τι συμβαίνει: οι λιγότερο αναγνωρίσιμοι ζητάνε από ένα ντιμπέιτ την εβδομάδα, για να τους μάθει περισσότερος κόσμος και να «τσιμπήσουν» καμιά ψήφο παραπάνω. Οι φήμες ότι τουλάχιστον ένας θα αποχωρήσει, έχουν φουντώσει, αλλά προς το παρόν όλοι συνεχίζουν.

Διαμαρτυρία για το ρεύμα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες σωματεία της Ηλείας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην προωθούμενη ιδιωτικοποίσησης της ΔΕΗ και στην κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, τονίζοντας ότι η ακρίβεια έχει γονατίσει τα λαϊκά νοικοκυριά. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλεία, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΔΟΠ ΔΕΗ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

ΣΚΙΤΣΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τον πρόλαβε 

Εγκαίρως έφτασε τελικά ο Μιχάλης Κατρίνης στην ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στον Πύργο χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, παρά τις αυξημένες πλέον κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, ενώ παρών στην πρωτεύουσα ήταν και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ηλείας, Σάκης Γιατράς. Ο Λοβέρδος ευχαρίστησε αμφότερους για την παρουσία τους και είχε ολιγόλεπτη συζήτηση προτού μιλήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος