FOLLOW US: facebook twitter

Αίας -Πανηλειακός 3-0: Ανώτερος ο Αίας με χατ-τρικ Κουλούρη

Ημερομηνία: 23-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι παίκτες του Αίαντα χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους της Γαστούνης, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα.

Νίκησε εύκολα τον Πανηλειακό, που απογοήτευσε ξανά

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Αίας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ηλειακό ντέρμπι του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, επικρατώντας πιο εύκολα απ’ ότι φανταζόταν του κακού σε άλλο ένα παιχνίδι Πανηλειακού, με σκορ 3-0 για την 10η αγωνιστική, παρουσία 400 περίπου φιλάθλων στο γήπεδο Γαστούνης, εκ των οποίων οι 30 από τον Πύργο (κυρίως Red Boys). Η ομάδα των Γαβριλόπουλου-Καραλάγα με αυτή τη νίκη ανέβηκε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, στέλνοντας τον Πανηλειακό σε αυτή για πρώτη φορά φέτος. Και με την εικόνα που έχει η ομάδα του Πύργου, αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό!

Ήταν ένα ματς, όπου ο Αίας ήταν εμφανώς ανώτερος, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αν δεν σταμάταγε ο Καρακίτσος τρεις-τέσσερις φορές τους επιθετικούς του Αίαντα, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο! Ο «Άγιαξ» ήταν στιβαρός αμυντικά (αν εξαιρέσουμε το πρώτο 25λεπτο που υπέπεσε σε λάθη στην άμυνα), απειλήθηκε ελάχιστα, και στην επίθεση είχε σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Σταθάτο στην δημιουργία και τον Ηλία Κουλούρη στην εκτέλεση (χατ-τρικ). Ο Πανηλειακός, που αγωνίστηκε χωρίς τους αδερφούς Τσίγκρηλα, είχε μόνο μια μεγάλη ευκαιρία σε όλο το ματς, μια κεφαλιά του Κακόγιαννου αμαρκάριστος (άουτ) στο 34΄, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Το 1-0 σημείωσε ο Κουλούρης μόλις στο 8ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Πυρρή από δεξιά και το 2-0 έγινε στο 42΄ όταν, από εκτέλεση φάουλ του Σταθάτου στο οριζόντιο δοκάρι, ο Κουλούρης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε μια φάση όπου οι Πυργιώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Μάρκο (Λακωνίας) για την υπόδειξη του φάουλ.

Στο β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60΄ έγινε το 3-0. Ο Σταθάτος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, έδιωξε προσωρινά ο Καρακίτσος, η μπάλα έφτασε στον Τριανταφυλλόπουλο στο ύψος  της μικρής περιοχής, που σούταρε, ο Κουλούρης παρενεβλήθη και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Φάση από το ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους Κουλούρη-Γαλανόπουλο.

Το φιλμ του αγώνα

8΄:  Σέντρα Πυρρή από δεξιά, μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Κουλούρης, σουτ, κόντρα στον Γαλανόπουλο, νέο σουτ και 1-0.

23΄: Φάουλ Μπάλλα από αριστερά, κεφαλιά Λούσκου στο δεύτερο δοκάρι, άουτ

32΄: Σέντρα Πυρρή από αριστερά, κεφαλιά Κουλούρη άουτ

34΄: Σέντρα Ρουιζίνιο από δεξιά, αμαρκάριστος την κεφαλιά ο Κακόγιαννος, λίγο άουτ.

40΄: Κόρνερ Κάρδαρη από δεξιά, κεφαλιά Πυρρή πάνω από τα δοκάρια.

42΄: Απευθείας φάουλ Σταθάτου στο οριζόντιο δοκάρι, κοντινή κεφαλιά Κουλούρη, 2-0.

48΄: Σουτ Σταθάτου λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, έδιωξε σωτήρια ο Αντωνιάδης μπροστά από την εστία

53΄: Τετ-α-τετ Κουλούρη από αριστερά, απέκρουσε με τα πόδια ο Καρακίτσος

60΄: Κόρνερ Σταθάτου από αριστερά απέκρουσε ο Καρακίτσος, σουτ Τριανταφυλλόπουλου από κοντά, βάζει το πόδι του ο Κουλούρης και 3-0.

67΄: Κάθετη Φερεκίδη στον Σταθάτο, ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, απέκρουσε ο Καρακίτσος με τα πόδια.

72΄:  Απευθείας φάουλ Μπάλλα, μπλόκαρε ο Βιλλιος

82΄: Απευθείας φάουλ Σταθάτου, απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Καρακίτσος

83΄: Σουτ Καλομοίρη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Βίλλιος

Καλύτεροι από τους νικητές οι Κουλούρης, Σταθάτος, Κάρδαρης, Βατσής, Τριανταφυλλόπουλος και από τον Πανηλειακό ξεχώρισε μόνο ο Καρακίτσος. Για τον Πανηλειακό αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Πορτογάλος επιτελικός μέσος Ρουιζίνιο, που κινήθηκε και αυτός σε ρηχά νερά!

Αίας: Κουτρουμπής (65΄ λ.τρ. Βίλλιος), Χριστοφοράτος (73΄ Βράπι), Κάρδαρης, Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουλούρης, Καράγιωργας (57΄ Φερεκίδης), Πυρρής.

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Γαλανόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κασμερίδης, Αντωνιάδης (57΄ Πρέντι), Μπάλλας, Λούσκος, Μάρκου, Κακόγιαννος (83΄ Αράπι), Καλομοίρης (83΄ Δημάκης), Ρουιζίνιο (73΄ Μπαλός).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος