FOLLOW US: facebook twitter

Αίας -Παναγρινιακός 4-0: O νόμος του Παπαχριστόπουλου!

Ημερομηνία: 03-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Παπαχριστόπουλος μόλις έχει κάνει το 1-0 στο 11ο λεπτό και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

Με χατ-τρικ του 26χρονου Ανδραβιδαίου ποδοσφαιριστή κι άλλο ένα γκολ από τον Νίκο Δούλο, ο Αίας έκανε άλμα παραμονής στην Γ΄ Εθνική

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Ο Αίας Γαστούνης με πρωταγωνιστή και πάλι τον Γιώργο Παπαχριστόπουλο που πέτυχε χατ-τρικ, νίκησε χθες με το εντυπωσιακό 4-0 τον Παναγρινιακό στη Γαστούνη κι έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική (είναι στο +2 από την ζώνη κι έχει βατό πρόγραμμα τις επόμενες δύο αγωνιστικές, με Αναγέννηση εκτός και Αχέροντα εντός, ματς στα οποία μπορεί να σφραγίσει την παραμονή).

Μια σπουδαία εμφάνιση και νίκη για την ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου, που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έψαξε με σύνεση το γκολ και ο Παπαχριστόπουλος ήταν για μια ακόμη φορά εύστοχος στην τελική προσπάθεια, δείχνοντας πως η θέση του σέντερ-φορ στην οποία τον καθιέρωσε ο Γαβριλόπουλος φέτος, του ταιριάζει… γάντι (έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα)! Επιπλέον, ο Αίας δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, με τους Ρίλντι, Βατσή να είναι απροσπέλαστοι, συνεπικουρούμενοι από τους «κόφτες» Τσακοπιάκο, Φονσέκα, και το 4-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα.

Το παιχνίδι

Ο Παναγρινιακός ήρθε με… αέρα στη Γαστούνη, θεωρώντας ίσως πως θα πάρει εύκολα το διπλό στην πόλη της Ηλείας! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μπήκε στο ματς φουλ επιθετικά, χωρίς να προσέξει καθόλου τα μετόπισθεν. Και ο Αίας τον τιμώρησε από το πρώτο κιόλας τέταρτο του αγώνα. Στο 11΄ μπαλιά του Δούλου κάθετα στον Παπαχριστόπουλο, δεξιά μέσα στην περιοχή, αυτός κέρδισε στην μονομαχία τον προσωπικό του αντίπαλο και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 1-0. Ένα παλικαρίσιο γκολ για τον Ανδραβιδαίο ποδοσφαιριστή, που έχει δώσει απίστευτη δύναμη στην επιθετική γραμμή του Αίαντα. Πέντε λεπτά πριν ο Παπαχριστόπουλος είχε απειλήσει πρώτη φορά, όταν πλασέ στην κίνηση από σέντρα του Ριτσούλι απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Κοντογιάννης. Τέσσερα λεπτά μετά το 1-0, στο 15΄,  ο «Πάπα» ξαναχτύπησε με ένα πανομοιότυπο γκολ. Ο εξαιρετικός σε άλλο ένα ματς Ζοάο Ριτσούλι έβγαλε σέντρα από δεξιά, και ο Παπαχριστόπουλος έδειξε ξανά την κλάση του: κοντρόλ και σουτ στην απέναντι γωνία για το 2-0.

Ο Αίας σε τέσσερα λεπτά έκοψε τα φτερά του Παναγρινιακού και από κει και πέρα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 27΄ σουτ του Σταθάτου από αριστερά μέσα στην περιοχή μπλόκαρε ο Κοντογιάννης, στο 32΄ σουτ του Ριτσουλι από δεξιά, κόντρα στον Καλοκαίρη, δίπλα από το δοκάρι η μπάλα (κόρνερ) και στο 37΄ σέντρα του Σταθάτου από αριστερά, κεφαλιά του Παπαχριστόπουλου απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Κοντογιάννης.

Στην επανάληψη, οι Αγρινιώτες μπήκαν δυνατά για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι και είχαν δύο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή σε ένα δίλεπτο, στο 51΄ και 52΄ από τον Κάτση και τον Φραγκούλη, που μπλόκαρε εύκολα ο Καραμανλής. Λίγα λεπτά μετά, στο 55΄,  ο Δούλος… τους έδειξε πώς σουτάρουν έξω από την μεγάλη περιοχή! Έγινε αποδέκτης της μπάλας απέναντι από την εστία, 10 μέτρα έξω από την περιοχή, προχώρησε 4-5 μέτρα και έπιασε δυνατό φαλτσαριστό σουτ στην αριστερή γωνία του Κοντογιάννη και 3-0. Το ματς είχε ήδη κριθεί από το 55΄ με τον Αίαντα να έχει ουσία αλλά και σιγουριά στο παιχνίδι του, δείχνοντας σαφώς ανώτερη ομάδα. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο «Άγιαξ» συνέχισε να απειλεί. Στο 67΄ σέντρα Σταθάτου από αριστερά, κεφαλιά του Ριτσούλι από κοντά, απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Κοντογιάννης. Στο 73΄ ο Σταθάτος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και την στιγμή που πήγε να σουτάρει δέχτηκε κλωτσιά από πίσω από τον Σκιαδά και σωστά ο Μεσσήνιος διαιτητής, Καυκάς, έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Παπαχριστόπουλος που με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Κοντογιάννη έγραψε το 4-0 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τους 400 περίπου φίλους του Αίαντα. Στο 77΄ πέρασε στο ματς ο μικρός Παπασωτηρίου και στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν χρόνο συμμετοχής άλλοι δύο  μικροί οι Μαργαρίτης, Λαγανόπουλος και όλοι χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Στο 81΄ σουτ του Σταθάτου μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Κοντογιάννης στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Καλύτεροι από τον Αίαντα οι Παπαχριστόπουλος, Ριτσούλι, Δούλος, Σταθάτος, Τσακοπιάκος και Ρίλντι, χωρίς να υστερήσει κανείς, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας.

Αίας: Καραμανλής, Στανής, Βασιλικόπουλος (86΄ Μαργαρίτης), Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Δούλος (77΄ Βράπι), Φονσέκα, Σταθάτος (82΄ Θεοδωρόπουλος), Παπαχριστόπουλος (77΄ Παπασωτηρίου), Ριτσούλι (86΄ Λαγανόπουλος).

Παναγρινιακός: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Τσοπανάς, Σωτηρόπουλος, Φραγκούλης, Καντάνης (68΄ Πατίλας), Τσάκνης, Σκιαδάς, Κάτσης (80΄ Παναγιωτόπουλος), Μήλιος (68΄ Βαλαβανίδης), Κούσης (61΄ Κάππας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος