FOLLOW US: facebook twitter

Αίας Γαστούνης-Θύελλα Πατρών 4-3: Το ήθελε, το πήρε!

Ημερομηνία: 16-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
O Κώστας Βλαχόπουλος μόλις έχει κάνει το 2-0 και τρέχει να πανηγυρίσει στον πάγκο του Αίαντα.
Πολύ καλός για 60 λεπτά ο Αίας, προηγήθηκε 4-1 στο 58΄-Μείωσε με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι η Θύελλα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης νίκησε χθες 4-3 τη Θύελλα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής και ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έφτασε τους 16 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Εθνικό Σκουλικάδου (14 βαθμοί) και την Αχαϊκή (13), κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ήταν μια νίκη πολύ σημαντική για την ομάδα του Θ. Ανδριόπουλου καθώς είναι πλέον στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού και αν το Σάββατο περάσει από το Ληξούρι, θα εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή, αφού έχει καλό συντελεστή τερμάτων (+5) σε περίπτωση ισοβαθμιών.

O Αίας ήταν καλός στο α΄ ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο σκόραρε τρεις φορές. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Βλαχόπουλος κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, έκλεψε τη μπάλα από τον αντίπαλο αμυντικό, γύρισε από δεξιά και ο Ηλίας Κουλούρης από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η Θύελλα, που έπαιξε ανοιχτά και ήταν επικίνδυνη, προσπάθησε να ανταποδώσει και δύο φορές έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 12΄ σε γύρισμα από αριστερά του Κουτσαντώνη, ο Αντωνόπουλος έπεσε σωτήρια στα πόδια του Βέρρα και αποσόβησε τον κίνδυνο και στο 23΄ ωραίο σουτ του Παναγόπουλου έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αίας αποδείχτηκε πιο ουσιαστικός καθώς στο 30΄ έκανε το 2-0. Μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Παρασκευόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Βλαχόπουλος με άπιαστη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοντογιώργη.  Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 38΄ με σουτ του Σκούμη από το ύψος του πέναλτι, αλλά στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου ο Κουλούρης έβγαλε κάθετα στον Βασιλικόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Ο διαιτητής Τσοπλάκος από την Αιτωλοακαρνανία έδειξε σωστά την άσπρη βούλα και ο Κουλούρης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι (3-1).

Το 4-1 έγινε 4-3 στο 83΄

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58΄ ο Βασιλικόπουλος από ασίστ του Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον τραυματία Βλαχόπουλο, έγραψε το 4-1 και έβαλε τις βάσεις για μια άνετη νίκη. Κι όμως, η συνέχεια δεν αποδείχτηκε και τόσο άνετη για την ηλειακή ομάδα, ελέω και του ρέφερι Τσοπλάκου, που κατελόγισε δύο αυστηρά πέναλτι και μάλιστα στο πρώτο εξ αυτών δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια παράβαση. Στο 63΄, λοιπόν, ο Σταθάτος φάνηκε να διώχνει τη μπάλα από τον Ντίνο, ο Αχαιός παίκτης έπεσε στο έδαφος και ο Τσοπλάκος έδειξε πέναλτι, μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς Αίαντα. Το εκτέλεσε ο έμπειρος Αγουρίδης και μείωσε σε 4-2. Ο Αίας ήταν εμφανές πως είχε χαλαρώσει από το υπέρ του σκορ και στο 74΄ το σουτ του Ντίνου από αριστερά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ανδρέας Αντωνόπουλος. Και στο 83΄ έγινε το 4-3. Ο Βατσής προσπάθησε με προβολή να προλάβει το κοντινό πλασέ του Βέρρα που ήταν έτοιμος να σκοράρει από πλάγια δεξιά, δίπλα στο κάθετο δοκάρι, ο παίκτης της Θύελλας έπεσε από το μαρκάρισμα του Ηλείου αμυντικού και ο διαιτητής υπέδειξε νέο πέναλτι για την πατρινή ομάδα. Το εκτέλεσε ξανά ο Αγουρίδης και μείωσε σε 4-3. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Αίας δεν απειλήθηκε, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη.

Καλύτεροι από την ηλειακή ομάδα οι Βλαχόπουλος, Κουλούρης, Παρασκευόπουλος, Βασιλικόπουλος, Τσακοπιάκος.

Αίας: Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος, Βασιλικόπουλος, Δούλος, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Βλαχόπουλος (46΄ λ.τρ. Γεωργιόπουλος), Κουλούρης (80΄ Χριστοφοράτος), Γκρίλλας, Κάρδαρης (65΄ Βράπι).

Θύελλα: Κοντογιώργης, Ν. Κωνσταντινίδης, Σμπόρας, Μανθόπουλος (80΄ Κ. Κωνσταντινίδης), Κατριβέσης, Αγουρίδης, Σκούμης, Παναγόπουλος, Βέρρας, Κουτσαντώνης, Ντίνος (76΄ Σκόνδρας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος