FOLLOW US: facebook twitter

Αίας Γαστούνης: Στο χέρι του η παραμονή-Την Κυριακή κόντρα στον Ναυπακτιακό

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αίας Γαστούνης γέμισε τις μπαταρίες του με αφορμή το ρεπό που είχε την περασμένη αγωνιστική και μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, κι ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές, βρίσκεται πλέον στα όρια της ζώνης του υποβιβασμού με 12 βαθμούς, σε ισοβαθμία με την Αχαϊκή. Εντούτοις, η παραμονή στην κατηγορία είναι στο χέρι της καθώς μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έχει να αντιμετωπίσει δύο αδύναμες ομάδες του ομίλου, που πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η μία είναι η Θύελλα Πατρών την μεθεπόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 26 Μαΐου) στη Γαστούνη, η οποία Θύελλα έχει μόλις 5 βαθμούς. Και η άλλη είναι ο Παλληξουριακός στην Κεφαλονιά, την προτελευταία αγωνιστική (30 Μαΐου), που τώρα έχει 7 βαθμούς. Το τελευταίο παιχνίδι (6 Ιουνίου) είναι με τον Πάμισο εντός, και με τρία εντός και μόλις ένα εκτός κόντρα στον Παλληξουριακό, ο Αίας έχει όλες τις πιθανότητες υπέρ του για να ανανεώσει τη συμμετοχή του στη Γ΄ Εθνική. Αρκεί βέβαια να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα, κάτι που δεν έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 2 ήττες).

Το μυαλό στον Ναυπακτιακό

Προς το παρόν προέχει το δύσκολο ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον δυνατό Ναυπακτιακό, που ερίζει για την πρωτιά στον 9ο όμιλο και την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου. Κάτι τέτοια ματς ταιριάζουν στον Αίαντα καθώς θα βρει χώρους στο δεύτερο μισό του γηπέδου, με τη λογική ότι ο Ναυπακτιακός θα παίξει επιθετικά με μόνο στόχο τη νίκη για να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης (είναι στο -3 από τον πρωτοπόρο Παναιγιάλειο και στο -2 από τη Ζάκυνθο). Βέβαια, η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει πολλούς έμπειρους παίκτες, μεταξύ αυτών τον πρώτο σκόρερ του ομίλου μαζί με τον Ηλία Κουλούρη, Στέλιο Νάκα (8 γκολ), αλλά και τον 2ο σκόρερ του ομίλου, τον έμπειρο Βαγγέλη Γκάτση (5 γκολ), που έχει παίξει μεταξύ άλλων και στην Παναχαϊκή.

Στόχος του Αίαντα είναι το θετικό αποτέλεσμα, αφού κάθε βαθμός πλέον είναι σημαντικός στη μάχη της παραμονής. Στα αγωνιστικά, ο αρχισκόρερ Ηλίας Κουλούρης, αναμένεται να επιστρέψει από σήμερα στην ομαδική προπόνηση καθώς μέχρι τώρα έκανε ατομικό πρόγραμμα, λόγω αιματώματος στον δικέφαλο, που αποκόμισε στο ηλειακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΒ. Ο Άγγελος Μπαρδούσης, που είχε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο, είναι σε καλύτερη κατάσταση πλέον, από τη Δευτέρα επέστρεψε στις προπονήσεις και θα είναι και αυτός στα πλάνα του Θοδωρή Ανδριόπουλου για το ματς της Κυριακής.

Απών θα είναι ο νεαρός Κωνσταντίνος Κάρδαρης που έχει συμπληρώσει κάρτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος