FOLLOW US: facebook twitter

Αίας Γαστούνης-ΠΑΟ Βάρδας 1-2: Ο ΠΑΟΒ είναι εδώ!

Ημερομηνία: 20-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Σακελλαρόπουλος μόλις έχει κάνει το 0-1 και πανηγυρίζει μαζί με τον δημιουργό, Σάκη Πλαστουργό.

Μεγάλη νίκη-ανάσα στην Γαστούνη κόντρα στον νευρικό Αίαντα


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο ΠΑΟ Βάρδας τι κι αν έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, ευρισκόμενος πριν το ηλειακο ντέρμπι στο -5 από τις θέσεις της παραμονής, έβγαλε χθες διπλό στη Γαστούνη και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα καθώς μείωσε στους τρεις την απόσταση από την προνομιούχο 7η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή. Και αν την Τετάρτη κερδίσει στο «Γρ. Καλάκος» τον Διαγόρα Βραχνεΐκων θα αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες παραμονής του. Από την άλλη, ο Αίας, παρότι ήταν σαφώς πιο άνετος βαθμολογικά, στο +6 από την ζώνη πριν τη σέντρα του χθεσινού αγώνα, παρουσιάστηκε αγχωμένος και νευρικός, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δείξει την πολύ καλή εικόνα των προηγούμενων αγώνων. Ήταν μάλιστα η πρώτη απώλεια βαθμών για τον «Άγιαξ» στην έδρα του, καθώς μέχρι χθες είχε το απόλυτο, τρία στα τρία. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου βρίσκεται πλέον τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη και την Τετάρτη πάει στη Μεσσηνία για να αντιμετωπίσει το Διαβολίτσι.

 

Το παιχνίδι

Το ηλειακό ντέρμπι διεξήχθη παρουσία 350 περίπου φιλάθλων και ήταν ένα ματς που τα είχε όλα: τρία γκολ, αποβολή, νεύρα, ένταση, αντεγκλήσεις… Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με τις δύο ομάδες να κυνηγούν εξαρχής το τρίποντο και τον ΠΑΟΒ να έχει στη σύνθεση του για πρώτη φορά φέτος τους Μαυρόπουλο, Βορύλλα, γεγονός που τον έκανε πιο δυνατό στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στα γκολπόστ αντίστοιχα.

Στο 2΄ και στο 4΄ είχαμε δύο μακρινά σουτ, ένα από κάθε ομάδα, από τον Δούλο και τον Λιόση που δεν βρήκαν στόχο και στο 16΄ ο Μπίσα ανάγκασε τον Λαδά σε καλή απόκρουση στην αριστερή του γωνία, σε δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Δύο λεπτά μετά μακρινό σουτ του Σταθάτου, έπεσε στην δεξιά του γωνία ο Βορύλλας και έδιωξε σε κόρνερ και στο 26΄ ο ΠΑΟΒ άνοιξε το σκορ από μια στημένη μπάλα. Ο Σάκης Πλαστουργός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, παρενέβη κεφάλι, η μπάλα πήγε προς την εστία, ο Λαδάς έδιωξε και ο Σακελλαρόπουλος με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο Αίας έψαξε άμεσα την ισοφάριση και στο 30΄ ο Φονσέκα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ριτσούλι που σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Βορύλλας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία. Στα εναπομείναντα λεπτά υπήρχαν πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών αλλά και εντάσεων μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη φάση.

Στο β΄ μέρος ο Αίας μπήκε δυνατά, προσπάθησε να κλείσει τον ΠΑΟΒ στην περιοχή του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Στο 50΄, όμως, λίγο έλειψε να σκοράρει εις βάρος του, καθώς ο Ρίλντι γύρισε με δύναμη και με ύψος την μπάλα στον Λαδά, και αυτός μην μπορώντας να την αποκρούσει με τα χέρια, εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ με το κεφάλι, αποσοβώντας το 0-2! Στο 65΄ ο Αίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Σταθάτος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, ο Βορύλλας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Τσακοπιάκο, ο οποίος αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση, σούταρε αρκετά μέτρα άουτ. Δύο λεπτά μετά, με τον Αίαντα να έχει ανοιχτεί, ο ΠΑΟΒ βρήκε χώρο να απειλήσει. Ο Λαθύρης έκανε επέλαση από αριστερά έφτασε απέναντι από τον Λαδά, ο οποίος βγήκε πάνω του, τον πλάσαρε, αλλά έδιωξε λίγα εκατοστά πριν την γραμμή της εστίας ο Κατελούζος. Στο 75΄ όμως, σε παρόμοια φάση, δεν υπήρξε αυτή τη φορά… από μηχανής Θεός για τον Αίαντα! Ο Καφεντζής από αριστερά έκανε βαθιά μπαλιά στον ταχύτατο Λαθύρη, αυτός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Λαδά, γράφοντας το 0-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από παίκτες και παράγοντες του ΠΑΟΒ. Στο 81΄ ο Αίας ξαναμπήκε στο ματς. Ο Σταθάτος ελίχθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Διονυσόπουλο και ο ρέφερι Σαφαρίκας έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βατσής και μείωσε σε 1-2. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρότι στο 87΄ ο Λιόσης αντίκρισε σωστά την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Δούλο. Στις καθυστερήσεις υπήρξε ένταση ανάμεσα στον πάγκο του ΠΑΟΒ και οπαδούς του Αίαντα και το παιχνίδι διεκόπη για 4 λεπτά, με αποτέλεσμα το ματς να ολοκληρωθεί με 8 λεπτά καθυστέρηση.

Κάπως έτσι εξελίχτηκε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΒ να είναι καλύτερος σε σχέση με προηγούμενα ματς, να δείχνει πως το θέλει περισσότερο και να φτάνει στην νίκη, κόντρα σε έναν νευρικό Αίαντα.

Κορυφαίος του ντέρμπι ο Λιόσης και πολύ καλοί από τον ΠΑΟΒ και οι Σακελλαρόπουλος, Βορύλλας, Λαθύρης, Σάκης Πλαστουργός, ενώ από τον Αίαντα ξεχώρισαν οι Σταθάτος, Τσακοπιάκος, Ριτσούλι.

 

Αίας Γαστούνης: Λαδάς, Βράπι, Κατελούζος, Ρίλντι (69΄ λ.τρ. Στανής), Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Φονσέκα (69΄ Ρούνης), Ριτσούλι, Καράμπελας (60΄ Μπουρδέκας).

ΠΑΟ Βάρδας: Βορύλλας, Καφεντζής, Διονυσόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Νικολακόπουλος, Λιόσης, Λαθύρης, Μαυρόπουλος (71΄ Τσιρίκος), Πυρρής (77΄ Θεοδωρόπουλος), Δ.Χ. Πλαστουργός (71΄ Φερεκίδης), Μπίσα (62΄ Δ.Β. Πλαστουργός).

Φάση από το ηλειακό ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους πολυτιμότερους από κάθε ομάδα, Αντώνη Λιόση και Γιώργο Σταθάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος