FOLLOW US: facebook twitter

Αίας Γαστούνης-Πάμισος 1-0: Τρίτος ο Αίας

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Του Κώστα Πλιάγκου

Ο Αίας νίκησε 1-0 τον Πάμισο στη Γαστούνη για την τελευταία αγωνιστική στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τερμάτισε στην τιμητική 3η θέση της βαθμολογίας, στην επιστροφή του μετά από πολλά χρόνια σε εθνική κατηγορία. Μια επιτυχία πολύ μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν στο ρόστερ πολλούς παίκτες, ντόπιους επί το πλείστον, που είχαν ελάχιστες έως μηδενικές παραστάσεις από την Γ΄ Εθνική. Υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Ανδριόπουλου, όμως, ο Αίας παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός, πέτυχε σπουδαίες εκτός έδρας νίκες στην επανέναρξη (σε Αίγιο και Βραχνέικα) και δικαίως θα είναι και τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική. O Αίας, μάλιστα, έχει την καλύτερη επίθεση του 9ου Ομίλου με 21 γκολ, εκ των οποίων τα 12 τα πέτυχε η «αποκάλυψη» Ηλίας Κουλούρης.

1-0 από ημίχρονο

Η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου μπήκε καλύτερα στο ματς και άρχισε από πολύ νωρίς να απειλεί την εστία του Αλεξόπουλου. Μόλις στο 1ο λεπτό καλό σουτ του Βλαχόπουλου από το ύψος του πέναλτι, έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 5΄ φαλτσαριστό σουτ του Σταθάτου, κατέληξε λίγο πάνω από το δεξί «Γ» του Αλεξόπουλου. Στο 10΄ «κεραυνός» του Γκρίλλα έξω από την περιοχή, απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Πάμισου.

Στο 18΄ ο Θόδης σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Αντωνόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, στην πρώτη μεγάλη φάση των Μεσσήνιων. Στο 28΄ ο Βλαχόπουλος μπήκε από αριστερά και σούταρε λίγο άουτ και στο 32΄ ο έμπειρος επιτελικός μέσος του Αίαντα φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Παπαγεωργόπουλος από την Αργολίδα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς Αίαντα.

Στο 40΄ ο Αίας πέτυχε το γκολ που δικαιούταν στο α΄ μέρος. Ύστερα από κόρνερ του Βασιλικόπουλου από αριστερά, ο Κουλούρης με κοντινή προβολή σημείωσε το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λίγες με τον καύσωνα να δρα ανασταλτικά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Στο 48΄ ωραία προσπάθεια του Βλαχόπουλου και δυνατό σουτ από αριστερά πέρασε σύριζα άουτ και στο 58΄ καλό απευθείας φάουλ του Σταθάτου μπλόκαρε ο Αλεξόπουλος.

Στο 79΄ ο Κάρδαρης βρέθηκε σε θέση για γκολ στο ύψος του πέναλτι, σούταρε αλλά απέκρουσε ο Αλεξόπουλος εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα, με τους παίκτες του Αίαντα να πανηγυρίζουν την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, αλλά και την άκρως τιμητική 3η θέση.

Αίας: Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος, Βασιλικόπουλος (90΄ Κρίγκος), Γκρίλλας, Βατσής, Τσακοπιάκος (70΄ Παπαχριστόπουλος), Σταθάτος, Δούλος, Κουλούρης (70΄ Γεωργιόπουλος), Βλαχόπουλος (86΄ Χριστοφοράτος), Κάρδαρης (86΄ Βράπι).

Πάμισος: Αλεξόπουλος (85΄ Αντωνόπουλος), Αριστομενόπουλος, Δέλλης, Μπούνας, Κατσιβαρδέας, Γεωργόπουλος, Θόδης (83΄ Στασινόπουλος), Ακριστινέι, Ρουμελιώτης, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος