FOLLOW US: facebook twitter

Αίας Γαστούνης: Έτοιμος από καιρό-Η πορεία του στη Γ΄ Εθνική με αριθμούς

Ημερομηνία: 01-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Του Κώστα Πλιάγκου

Ο Αίας Γαστούνης μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε σε εθνική κατηγορία τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και έδειξε έτοιμος από καιρό. Η ιστορική ομάδα της Γαστούνης ήρθε για να μείνει στη Γ΄ Εθνική, καθώς αυτό δείχνει η κατάκτηση της άκρως τιμητικής 3ης θέσης στον 9ο Όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Ανδριόπουλου γνώρισαν μόλις δύο ήττες στον… μικρό μαραθώνιο των 13 αγωνιστικών. Πέτυχαν 6 νίκες σε 12 αγώνες συνολικά, οι τρεις εξ αυτών εκτός έδρας (σε Αίγιο, Βραχνέικα και Ληξούρι) και 4 ισοπαλίες. Αν μάλιστα ήταν πιο προσεχτικοί στα δύο παιχνίδια εντός έδρας που έχασαν, με Εθνικό Σκουλικάδου και Διαβολίτσι, θα διεκδικούσαν μέχρι το φινάλε την πρωτιά στον όμιλο και την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου. Ένα επιπλέον αξιοπρόσεκτο στοιχείο είναι ότι ο Αίας δεν γνώρισε την ήττα μακριά από την έδρα του. Είχε τρεις νίκες, όπως προείπαμε, και δύο ισοπαλίες κόντρα σε Ζάκυνθο και Τσιλιβή.

Επιπροσθέτως, ο Αίας είχε την καλύτερη επίθεση του 9ου  ομίλου με 21 γκολ, αφήνοντας με διαφορά πίσω του τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, την Ζάκυνθο που σκόραρε 18 φορές και τον Διαγόρα Βραχνεΐκων που πέτυχε 16 γκολ. Και η παραγωγική του επίθεση ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, αλλά και όλης της Γ΄ Εθνικής, Ηλία Κουλούρη, με 12 γκολ.

Στον αντίποδα, στο ανασταλτικό κομμάτι, είχε μόλις την 8η καλύτερη άμυνα, δεχόμενος κατά μέσο όρο 1 γκολ ανά αγώνα και εκεί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ενόψει της νέας σεζόν. Και να φανταστεί κανείς ότι στους πρώτους τέσσερις αγώνες που έδωσε η ομάδα είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ, μόνο από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ζάκυνθο, στο νησί. Από κει και πέρα, σε 8 αγώνες δέχτηκε 11 γκολ, σχεδόν 1.5 γκολ ανά παιχνίδι. Υπήρχε όμως το ελαφρυντικό του τραυματισμού του Μπαρδούση και η απουσία του Παπαχριστόπουλου σε κάποια ματς, των δύο εκ των τριών στόπερ της ομάδας…

Κοντολογίς, ο Αίας έχει κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο στην επανεμφάνισή του στις εθνικές κατηγορίες. Ήταν μια ομάδα που στα περισσότερα ματς έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δεν κλεινόταν για να… κλέψει βαθμούς, αλλά επιχειρούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτιάχνει φάσεις μέσα από οργανωμένες επιθέσεις και αν μη τι άλλο η εικόνα του ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών-αν όχι όλων- καθώς μην ξεχνάμε πως ήταν μια ομάδα σχεδόν αμιγώς ηλειακή, με μόλις έναν ποδοσφαιριστή μη Ηλείο, τον αρχισκόρερ Ηλία Κουλούρη εξ Αχαΐας.

Ο Αίας, λοιπόν, πάνω σε αυτό το επιτυχημένο, όπως αποδείχτηκε, μοντέλο θα «πατήσει» και τη νέα σεζόν. Θα βασιστεί εκ νέου σε Ηλείους ποδοσφαιριστές, προσέχοντας να μην ξεφύγει το μπάτζετ και αν καταφέρει να διατηρήσει τον βασικό κορμό, θα έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας και συνοχής στο νέο πρωτάθλημα, που όμως αναμένεται σαφώς πιο δύσκολο με φουλ πρόγραμμα και όχι μόνο ενός γύρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος