FOLLOW US: facebook twitter

Αίας -Εθνικός 2-0: Τους έβαλε στα δίχτυα ο Παπαχριστόπουλος!

Ημερομηνία: 17-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με δύο γκολ του 25χρονου Ανδραβιδαίου ποδοσφαιριστή, ο Αίας επέστρεψε στις νίκες


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας νίκησε χθες 2-0 τον Εθνικό Σκουλικάδου στην Γαστούνη για την 14η αγωνιστική στον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και πήρε βαθμολογική ανάσα μετά από τις δύο διαδοχικές ήττες προ της διακοπής, από ΠΑΟ Βάρδας εντός και Διαβολίτσι εκτός. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη και είναι στο χέρι τους να κρατηθούν μακριά από περιπέτειες στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου ο Γιώργος Παπαχριστόπουλος, που παρότι φύσει αμυντικογενής ποδοσφαιριστής, έπαιξε και σε αυτό το ματς σέντερ-φορ και δικαίωσε το τεχνικό τιμ που τον εμπιστεύεται σε αυτή την θέση, σκοράροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του.
Μόλις στο 2ο λεπτό ο Αχαιός μπακ-χαφ, Δημήτρης Στανής, έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Παπαχριστόπουλος με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Και στο 80΄ ο υψηλόσωμος Ανδραβιδαίος ποδοσφαιριστής αξιοποίησε βαθιά μπαλιά του Βράπι, πέρασε και τον τερματοφύλακα και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο α΄ ημίχρονο και μετά το γρήγορο γκολ ο Αίας δεν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, αλλά τουλάχιστον δεν απειλήθηκε, με αποτέλεσμα να πάει άνετα στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ. Μοναδική καλή φάση στο 40΄, ένα πλασέ του Δούλου από εκτέλεση φάουλ του Βασιλικόπουλου, που απέκρουσε ο Χατζηλάρης.
Στην επανάληψη, η ηλειακή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, είχε φάσεις για το 2-0, τα οποίο ήρθε τελικά στο 80΄, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κι έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη, άλλη μία με το γνώριμο 2-0 στην Γαστούνη (έχει κερδίσει επίσης με 2-0 τον Διαγόρα και την Αναγέννηση Άρτας). Καλές φάσεις για τον Αίαντα, στο 48΄ ένα δυνατό σουτ του Βατσή που απέκρουσε με το κεφάλι ο Χατζηλάρης, ένα σουτ του Βράπι στο 63΄ που έδιωξε ξανά ο γκολκίπερ του Εθνικού, άλλο ένα του Δούλου στο 68΄ και του Ριτσούλι στο 70΄, που εκ νέου ο Χατζηλάρης είπε «όχι». Μοναδική καλή ευκαιρία στο ματς για τον Εθνικό, στο 66΄, όταν ο Μαρούδας σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, άουτ.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Λιβέρη στο 88΄ και του Δούλου στις καθυστερήσεις.
Καλύτεροι από τον Αίαντα οι Παπαχριστόπουλος, Στανής, Βασιλικόπουλος, Ριτσούλι, με όλους τους ερυθρόλευκους να έχουν πολύ καλή παρουσία κυρίως στο β΄ ημίχρονο.

Ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα του Αίαντα έκανε ο γκολκίπερ Ραφαήλ Καρακίτσος που ήταν σταθερός και ο Γιώργος Βασιλικόπουλος που έπαιξε αριστερό μπακ-χαφ, στη θέση του αποχωρήσαντος Κώστα Κατελούζου. Αλλαγή στο ματς πέρασε το έτερο μεταγραφικό απόκτημα του Αίαντα, ο νεαρός μέσος Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, που και αυτός στάθηκε καλά. Το δελτίο του Πορτογάλου επιθετικού, Γκουστάβο Τόρες Κάμπος, δεν έχει εκδοθεί ακόμα και ίσως είναι διαθέσιμος στο ματς της Τετάρτης με τον Τηλυκράτη. Απών ήταν και ο Τιερί Φονσέκα που βρίσκεται στο Λουξεμβούργο «χτυπημένος» από κορωνοϊό και θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στην Γαστούνη.

Αίας: Καρακίτσος, Στανής, Βασιλικόπουλος, Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Δούλος, Βράπι (81′ Θεοδωρόπουλος), Ριτσούλι, Σταθάτος (73′ Ρούνης), Παπαχριστόπουλος.

Εθνικός: Χατζηλάρης, Νικολακόπουλος, Γέρσιν, Λιβέρης, Μούστα, Λυρτζής, Βαλάντης, Μπλάτζιος, Μαρούδας (87′ Περιστέρης), Κακολύρης (80′ Σουμελάς), Αγαλιώτης (46′ Κακολύρης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος