FOLLOW US: facebook twitter

Αίας – Διαβολίτσι 3-2: Εκεί στην Γ΄ Εθνική!

Ημερομηνία: 28-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Νίκη παραμονής ο Αίας, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας νίκησε χθες το Διαβολίτσι στο ματς της χρονιάς στη Γαστούνη με σκορ 3-2 και ανανέωσε την συμμετοχή του στην Γ΄ Εθνική, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Μια σπουδαία επιτυχία για την ομάδα των Αλέξη Γαβριλόπουλου-Γιάννη Καραλάγα και των διοικούντων του συλλόγου, καθώς με χαμηλό μπάτζετ και με προσεγμένες κινήσεις ο στόχος επετεύχθη και ο ιστορικός Αίας θα παίξει στην Γ΄ Εθνική για τρίτη σερί σεζόν. Μια επιτυχία που ήρθε απολύτως δίκαια, καθώς ο Αίας πέτυχε μεγάλες νίκες, όπως επί της πρωταθλήτριας Παναχαϊκής.


Το παιχνίδι

Ο Αίας δεν μπήκε καλά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αρχικά, στο 5΄ απευθείας φάουλ του Μπαλόπουλου, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 8΄ σουτ του Σταθάτου είχε την ίδια τύχη.
Στο 15΄ έγινε το 0-1 για το Διαβολίτσι. Σε σέντρα-σουτ του Γουέσλεϊ, και τον Καραμανλή εκτός εστίας, ο Ρίλντι προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα με υπερένταση πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας, και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αίας «ξύπνησε» μετά το γκολ των Μεσσήνιων και άρχισε να επιτίθεται με ένταση.
Στο 17΄ σέντρα του Στανή από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τσακοπιάκο, που σούταρε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καπατσώρης.
Στο 21΄ έγινε το 1-1. Από κόρνερ του Σταθάτου, ο Δούλος στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Και στο 25΄ ήρθε η ανατροπή του σκορ. Σέντρα από αριστερά του Καράμπελα, ο Φονσέκα έπιασε το σουτ, απέκρουσε προσωρινά ο Καπατσώρης και ο επερχόμενος Βατσής την έστειλε στα δίχτυα (2-1).
Στο 43΄ ο Καράμπελας έκλεψε τη μπάλα, σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, στην τελευταία καλή φάση του α΄ ημιχρόνου.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Αίας πέτυχε και τρίτο γκολ κι έβαλε τις βάσεις για την πολύτιμη νίκη παραμονής. Στο 47΄ από ασίστ του Βασιλικόπουλου, ο Καράμπελας πρόλαβε τον Καπατσώρη στην έξοδο και με πλασέ έγραψε το 3-1.
Στο 54΄ από λάθος της άμυνας του Αίαντα, η μπάλα στρώθηκε στον Μουλιάτο που με δυνατό σουτ μείωσε 3-2 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Στο 70΄ από κόρνερ του Γουέσλει, σουτ του Πάγια η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους. Στο 87΄ ο Μπαλόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή έκανε άσεμνη χειρονομία στους φίλαθλους του Αίαντα.
Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, μακρινό σουτ του Παπαχριστόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Διαβολιτσίου, στη τελευταία φάση του παιχνιδιού. Αμέσως μετά τη λήξη παίκτες, προπονητές και παράγοντες του Αίαντα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για την επίτευξη της παραμονής.

Αίας: Καραμανλής, Στανής, Βασιλικόπουλος (71΄ Παπαχριστόπουλος), Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Καράμπελας (57΄ Βράπι), Ριτσούλι, Φονσέκα (90+΄ Μπουρδέκας).

Διαβολίτσι: Καπατσώρης, Πιτσιλής, Βελλής, Μπαλόπουλος, Πάγια, Στραβάκος, Θώδης, Δημητρίου (55΄ Γκελγκέρια), Ηλιόπουλος, Γουέσλεϊ (84΄ Μιχαλόπουλος), Μουλιάτος (67΄ Τσιγαρίδης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος