FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία τέλος για 1.010 Ηλείους υποψηφίους! – Αναρτώνται σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Ημερομηνία: 17-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Κατάθεση μηχανογραφικών μέχρι τις 8 Ιούλη

  • Τι δείχνουν τα στατιστικά του Υπ. Παιδείας και πως θα κινηθούν οι βάσεις

Τέλος, λαμβάνει σήμερα, η αγωνία 1.010 Ηλείων υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων  καθώς αναρτώνται στα σχολεία τους οι βαθμολογίες των γραπτών τους! Οι βαθμοί και τα αποτελέσματα των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες θα αναρτηθούν και ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr. Οι υποψήφιοι, μπορούν να πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαία.
Η αγωνία των υπόλοιπων Ηλείων υποψηφίων, αυτών των ΕΠΑΛ παρατείνεται για μερικές μέρες ακόμα καθώς η ανάρτηση τους θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

Η ώρα των μηχανογραφικών

Η ώρα της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού έφτασε για τους περίπου 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η υποβολή του Μηχανογραφικού θα γίνει φέτος όπως και πέρυσι ηλεκτρονικά και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: https://exams.it.minedu.gov.gr . Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να υποβάλλουν όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι είναι υποψήφιοι για το 10% συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Εφίσταται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού Δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τετάρτη 15 μέχρι και στην Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες

Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Εκτιμήσεις ανά πεδίο

Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

1ο επιστημονικό πεδίο

Οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας τις βάσεις. Αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης  καθώς και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν έδαφος.

3ο επιστημονικό πεδίο

Για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

4ο επιστημονικό πεδίο 

Η  είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι. Το γεγονός αυτός ενδέχεται να φέρει μείωση των βάσεων.

5ο επιστημονικό πεδίο 

Αναμένεται πτώση των βάσεων καθώς οι επιδόσεις των μαθητών φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος