FOLLOW US: facebook twitter

Αγροτικός Σύλλογος Ζαχάρως: Να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί

Ημερομηνία: 01-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν και οι αγρότες της Ζαχάρως για τις ζημιές που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή λόγω του καύσωνα και του εμπαιγμού για το ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την ζημιά.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υπογραμμίζει:

«Μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τη μικρομεσαία αγροτιά. Παρά το ότι κινούμαστε, σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω πανδημίας, με πολλά προϊόντα να βρίσκονται σε τιμές κάτω από το κόστος παράγωγης (γάλα, κρέας, πατάτα κ.α.), η κυβέρνηση μας αφήνει προκλητικά αβοήθητους.

Τι μία ο δάκος, την άλλη οι τιμές, φέτος ο καύσωνας, οι ελαιοπαραγωγοί κινδυνεύουμε να μείνουμε για τρίτη χρονιά χωρίς εισόδημα. Ήδη η καταστροφή στην καρπόδεση μετά τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020 είναι μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις – περιοχές είναι καθολική.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός – οι αγρότες καταστρεφόμαστε. Καμία ανοχή, καμιά πίστωση χρόνου, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας συντονιζόμαστε με τους άλλους συναδελφους μας μέσα από την Ομοσπονδία μας και Απαιτούμε για την ελαιοπαραγωγή……..

– Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

– Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δισ. στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να αποζημιώσει τους αγρότες. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος