FOLLOW US: facebook twitter

Αγριεύει ο καιρός από σήμερα, με κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις

Ημερομηνία: 12-02-2019 | Συντάκτης:

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα, Τρίτη, να πλήξει τη χώρα καθώς ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια. Κύριο χαρακτηριστικό της, η πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά, που θα επηρεάσουν και την Ηλεία.

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 14οC  στα πεδινά και έως τους 8oC στα ορεινά, αλλά με την εξασθένιση των νοτιάδων, θα αρχίσει να υποχωρεί.

Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας κυριως Ηλείας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα υπάρξει παγετός κατά τόπους τη νύχτα.

Στην υπόλοιπη χώρα η  θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου 5-6°C κάτω από τις φυσιολογικές τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Την Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα ανατολικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος