FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία τέλος για 1.143 Ηλείους υποψηφίους – Χωρίς ονόματα αλλά με κωδικούς και φέτος η ανάρτηση των βαθμολογιών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 29-06-2019 | Συντάκτης:

Τέλος έλαβε η αγωνία 1.143 υποψηφίων (962 των ΓΕΛ και 181 των ΕΠΑΛ) των Πανελληνίων 2019, της Ηλείας, καθώς στις 10 περίπου το πρωί της Παρασκευής, ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες τους.

Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Δεκάδες υποψήφιοι, επέλεξαν να βρεθούν στα σχολεία τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν καθώς το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας όπου με τον προσωπικό τους κωδικό μπορούσαν να δουν τις ατομικές τους βαθμολογίες, «άνοιξε» αργότερα. Το κλίμα ωστόσο που επικράτησε στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα ήταν «μουδιασμένο» χωρίς έντονες αντιδράσεις με τους περισσότερους να σχολιάζουν τις χαμηλές βαθμολογίες στη Βιολογία, τα Μαθηματικά, τη Χημεία και τη Φυσική.

Τα περιθώρια λοιπόν για πολλά γέλια και χαρές, τουλάχιστον έξω από τα σχολεία που είχαν τοιχοκολληθεί τα αποτελέσματα, ήταν περιορισμένα καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για το πώς έγραψαν…

Η αγωνία ωστόσο δεν έλαβε οριστικό τέλος και παρατείνετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού όπου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων οι οποίες θα διαμορφωθούν όπως κάθε χρόνο, βάσει των βαθμολογιών.

Το «κλειδί» για την είσοδο σε κάποια σχολή λοιπόν, ακόμα και για όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές επιδόσεις, είναι στην σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού το οποίο, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να οριστικοποιήσουν από την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Βασίλης Δημητρέλλος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: «Οι πανελλαδικές είναι μόνο ένα σκαλοπάτι…»

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις διενεργήθηκαν στην Π.Ε. Ηλείας για μια ακόμα χρονιά, με τρόπο άψογο, σε κλίμα ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους καθηγητές- και τους διοικητικούς συνεργάτες της διεύθυνσης- που διεκπεραίωσαν το έργο αρμονικά και με πνεύμα συνεργασίας, καθένας μέσα από το ρόλο που ανέλαβε, διαμορφώνοντας για τους μαθητές μας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον προκειμένου να δώσουν τον δικό τους αγώνα. Θέλω κυρίως όμως να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές των σχολείων της Π.Ε. Ηλείας, που πειθαρχημένα και μεθοδικά συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Και επιθυμώ να τους ευχηθώ, με την ευκαιρία, να έχουν καλά αποτελέσματα, να προχωρήσουν με επιτυχία και στην επιλογή των σχολών και να έχουν πρόοδο στη ζωής τους μετά το σχολείο. Η εισαγωγή στις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί αναμφίβολα μια επιτυχία. Δεν είναι όμως παρά ένα μόνο σκαλοπάτι στην ανηφορική σκάλα της όλης διαδρομής. Η επίτευξη αυτού του στόχου, εξάλλου, δεν λογίζεται για αποτυχία, παρά είναι κι αυτή μια χρήσιμη εμπειρία, απ’ αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίηση τους είναι στο χέρι του καθενός. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους. Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος