FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία τέλος για 1.121 Ηλείους υποψηφίους! – Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ του Νομού

Ημερομηνία: 11-07-2020 | Συντάκτης:

Τέλος έλαβε η αγωνία 1.121 υποψηφίων (867 των ΓΕΛ και 254 των ΕΠΑΛ) των Πανελληνίων 2020, της Ηλείας, καθώς χθες το πρωί, ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες τους.

Οι εκτυπωμένες καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Δεκάδες υποψήφιοι, επέλεξαν να βρεθούν στα σχολεία τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν καθώς το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας όπου με τον προσωπικό τους κωδικό μπορούσαν να δουν τις ατομικές τους βαθμολογίες, «άνοιξε» αργότερα. Το κλίμα ωστόσο που επικράτησε στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα ήταν «μουδιασμένο» χωρίς έντονες αντιδράσεις με τους περισσότερους να σχολιάζουν τις χαμηλές βαθμολογίες στη Εκθεση, τα Μαθηματικά, τη Χημεία και την Ιστορία.

Τα περιθώρια λοιπόν για πολλά γέλια και χαρές, τουλάχιστον έξω από τα σχολεία που είχαν τοιχοκολληθεί τα αποτελέσματα, ήταν περιορισμένα καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για το πώς έγραψαν…

Η αγωνία ωστόσο δεν έλαβε οριστικό τέλος και παρατείνετε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού όπου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων οι οποίες θα διαμορφωθούν όπως κάθε χρόνο, βάσει των βαθμολογιών.

Το «κλειδί» για την είσοδο σε κάποια σχολή λοιπόν, ακόμα και για όσους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές επιδόσεις, είναι στην σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού το οποίο, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να οριστικοποιήσουν μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων είναι αποκλειστική. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Βασίλης Δημητρέλλος, Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: «Οι πανελλαδικές είναι μόνο ένα σκαλοπάτι…»

«Στο τέλος μιας πολύ δύσκολης σχολικής χρονιάς για όλους και τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων στην Π.ε. Ηλείας  με τρόπο άψογο, σε κλίμα ήρεμο και χωρίς  ιδιαίτερα προβλήματα είχαμε σήμερα την ανακοίνωση βαθμολογιών υποψηφίων. Ήρθαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας τα αποκόμματα των τετραδίων και οι καταστάσεις βαθμολογίας  γύρω στις 8.30 πρωί. Ακολούθως παραδόθηκαν στους διευθυντές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ οι οποίοι με τη σειρά τους αφού έκαναν τον απαιτούμενο έλεγχο, προχώρησαν στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές τους μονάδες.

Θέλω να συγχαρώ τους υποψηφίους και να τους ευχηθώ με την ευκαιρία να προχωρήσουν με επιτυχία στην επιλογή των σχολών, απαντώντας στο ερώτημα «τι και που» δηλαδή ποια σχολή επιθυμώ κατά προτίμηση και που θέλω να διάγω το φοιτητικό χρονικό διάστημα σπουδών. Και στη συνέχεια τους εύχομαι να έχουν πρόοδο στη ζωή τους μετά το σχολείο. Η επιτυχία σε σχολές  Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμφίβολα είναι μια επιτυχία δεν είναι όμως παρά ένα σκαλοπάτι στο δύσκολο ανηφορικό δρόμο της ζωής. Η μη επίτευξη αυτού του στόχου δε λογίζεται ως αποτυχία αλλά είναι μια χρήσιμη εμπειρία που μπορεί να αξιοποιηθεί στην πορεία της ζωής τους δεδομένου ότι η ζωή είναι γεμάτη από αυτές. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι ολόψυχα καλό καλοκαίρι!».

Οι πρώτοι των πρώτων της Ηλείας

1ο ΓΕΛ Πύργου

Γεώργιος Καρούμπαλης,Θετικών Σπουδών, 18.250 μόρια

Βασιλική Τσαμπά, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.125 μόρια

 

2ο ΓΕΛ Πύργου

Γεώργιος Κατσαλάς, Υγείας, 18.600 μόρια

Χρήστος Τσαγγαρούλιας, Υγείας, 18.500 μόρια

Ελένη Τόγια, Θετικών Σπουδών, 18.475 μόρια

Αθανάσιος- Μάριος Μπαρτζιώτης, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.450 μόρια

Ελένη Ζαπάντη, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.125 μόρια

 

3ο ΓΕΛ Πύργου

Διονύσιος Αδαμόπουλος, Θετικών Σπουδών, 18.575 μόρια

Μαρία Ασμή, Υγείας, 18.240 μόρια

Ανδριάννα Χριστοπούλου, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.050 μόρια

 

4ο ΓΕΛ Πύργου

Βενετία Κώστογλου, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.375 μόρια

Ολυμπία Πισκοντάκη, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.125 μόρια

Μαρία Τζίβα, Υγείας, 18.175 μόρια

 

ΓΕΛ Ζαχάρως

Δήμητρα Μπάκα, Υγείας, 18.175 μόρια

Ιωάννα Μεντή, Υγείας, 18.125 μόρια

Χριστίνα Αντωνοπούλου, Ανθρωπιστικών Σπουδών, 18.000 μόρια

 

ΕΠΑΛ

 

1ο ΕΠΑΛ Πύργου

Θεόδωρος Παυλόπουλος, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, 18.310 μόρια

 

1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Γεώργιος Λουκόπουλος, Τομέας Πληροφορικής, 18.270 μόρια

Αλέξανδρος- Αστέριος Καστανάς, Τομέας Πληροφορικής, 18.305 μόρια

 

2ο ΕΠΑΛ Πύργου

Γεώργιος Καψής, Τομέας Οικονομίας, 18.355 μόρια

Αντώνιος Κωστής, Τομέας Υγείας, 18.170 μόρια

Μαρία Μπαδούρου, τομέας Υγείας, 18.020 μόρια

 

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Μαρία Παπαγεωργίου, Τομέας υγείας, 19.250 μόρια

Αθανασία Σουβαλιώτη, τομέας υγείας, 19.170 μόρια

Αλεξία Γαλιατσάτου Μαυρούδη, τομέας υγείας, 19.025 μόρια

Νικηφόρος Ροδόπουλος, τομέας Γεωπονίας, 18.540 μόρια

Σοφία Σάκκου, τομέας υγείας, 18.485 μόρια

Αλέξανδρος Μαραγκός, τομέας υγείας, 18.195 μόρια

Παρασκευή Πετροπούλου, τομέας υγείας, 18.070 μόρια

Γεωργία Γκρίλλα, τομέας υγείας, 18.005 μόρια

Βασίλειος Ντίνος, τομέας Οικονομίας, 18.470 μόρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος