FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία τέλος για 1.007 Ηλείους μετά από μια δύσκολη χρονιά

Ημερομηνία: 28-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας

Τέλος στην αγωνία και το άγχος 1.007 Ηλείων υποψηφίων (775 των ΓΕΛ και 232 των ΕΠΑΛ) που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς ανακοινώθηκαν χθες οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμιά. Αν και υπήρξε… αιφνιδιασμός από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν ξεκάθαρο το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις, για πρώτη φορά φέτος αυτό συνέβη χωρίς να υπάρξει η σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και ακολούθως των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των Ηλείων επιτυχόντων, δεν ήταν για την ώρα διαθέσιμα, το σίγουρό όμως είναι πως πέρα από τη χαρά των εκατοντάδων υποψηφίων που είδαν τους κόπους τους να αμείβονται, υπήρξαν και δεκάδες άλλοι που λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, δεν τα κατάφεραν…

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία 92.090 υποψήφιοι (75.435 των Γενικών και 16.655 των Επαγγελματικών Λυκείων) μετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τις συνολικά 77.415 θέσεις εισακτέων που θα διατεθούν στα πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν τα  αποτελέσματα  για εισαγωγή και στα Δημόσια ΙΕΚ.               

Πολλές και σημαντικές επιτυχίες

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, δήλωσε:  «Ήταν μία δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά λόγω του κορονοϊού Covid-19 και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Παρόλα αυτά όλα κύλησαν ομαλά. Με τη πρώτη ματιά στα αποτελέσματα όλα τα σχολεία του Νομού μας είχαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους μαθητές που δεν είδαν το όνομά τους στους «επιτυχόντες.  Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και σίγουρα η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από την  επιτυχία στις εξετάσεις. Σημασία έχει να αγωνίζεστε και να καταβάλετε κάθε προσπάθεια, ώστε να αποκομίζετε εμπειρίες που θα σας εξελίσσουν  σαν ανθρώπους. Κυνηγήστε, με πάθος τα όνειρά σας για ένα νέο κύκλο ζωής και σπουδών. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από νέους με μόρφωση, ποιότητα και στόχους, που δεν επαναπαύονται αλλά επιδιώκουν το καλύτερο τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Σε ότι αφορά στους μαθητές που είναι επιτυχόντες σε κάποια Σχολή, τους συγχαίρω και τους εύχομαι κάθε επιτυχία. «Ο δρόμος τους να είναι μακρύς, γεμάτος, περιπέτειες γεμάτος γνώσεις». Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τον αγώνα και την προσπάθεια των μαθητών μας  σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος