FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία για το στραγγιστικό και αρδευτικό έργο του ΓΟΕΒ

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Μετά την πολύμηνη και συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΓΟΕΒ Π/Α  διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, και μη βλέποντας να δίνεται λύση στο πρόβλημα,ως υπεύθυνος προϊστάμενος  του τμήματος Λειτουργίας και Αξιοποίησης έργων, και αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού παίρνω την πρωτοβουλία να  ενημερώσω και να κάνω κοινωνούς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο στραγγιστικό και αρδευτικό δίκτυο του Νομού τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του  Νομού, εάν ΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Από την θέση ευθύνης που κατέχω και γνωρίζοντας πολύ καλά το έργο θέλω να ενημερώσω όλους τους παραπάνω αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους και χρήστες του έργου που δεν είναι άλλοι από τους αγρότες μας, ότι η φετινή χρονιά δεν είναι σαν τις προηγούμενες που έστω και την ύστατη στιγμή γινόταν η στοιχειώδεις προετοιμασία.

Όσον αφορά το Στραγγιστικό δίκτυο λόγω της παρατεταμένης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων δεν γίνεται η στοιχειώδης και απαραίτητη συντήρηση, και το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα αυτό οφείλεται ότι έχουμε σύμμαχο τον καιρό, αλλά ο χειμώνας ακόμα δεν έχει τελειώσει. Πόσο όμως  θα αντέξουν οι κινητήρες και οι αντλίες χωρίς συντήρηση, λάδια, γράσο, κλπ?. Υπενθυμίζω ότι  λειτουργεί ένα μόνον συγκρότημα σε κάθε στραγγιστικό αντλιοστάσιο επί εικοσιτετραώρου βάσεως, αν καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό δεν πρέπει να κοιμάται τα βράδια.

Το δε αρδευτικό δίκτυο από  πέρυσι ερχόμαστε με πολλές ελλείψεις λόγω των γνωστών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων της χρονιάς που πέρασε δεν είναι δυνατόν την νέα αρδευτική περίοδο  όχι να λειτουργήσει αλλά να ξεκινήσει καν, διότι μόνον οι κινητήρες που θέλουν περιέλιξη δεν προλαβαίνουν ούτε οι μισοί να ετοιμαστούν, και δεν αναφέρομαι σε επισκευές αντλιών,  σε Μετασχηματιστές στις επικοινωνίες, στην μέση τάση που υπάρχει πρόβλημα σε πάρα πολλά αντλιοστάσια, και γενικά αυτή τη στιγμή το έργο είναι σε κατάσταση  ….ώρα μηδέν (0).

Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους τόσους που δεν μπορούν να αναφερθούν τώρα και έχοντας άγχος και αγωνία για το τι μέλη γενέσθαι με το έργο παίρνω την πρωτοβουλία.

Α. Να ενημερώσω πρώτιστα τους ίδιους τους χρήστες του έργου που δεν είναι άλλοι από τους Αγρότες μας και να τους πω ότι πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα για την νέα αρδευτική περίοδο καλά θα κάνουν να ενημερωθούν από τους κατά τόπους ΤΟΕΒ αν θα είναι σε θέση  να μπορούν να τους παρέχουν  νερό για τις καλλιέργειες  τους.

Β. Να ενημερώσω όλους τους ΤΟΕΒ του Νομού και ειδικά όσοι έχουν αντλιοστάσια στην ευθύνη τους, ότι ήδη διανύουμε τον 4ον Μήνα επίσχεσης των εργαζομένων στον Οργανισμό και ακόμα δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους, (όχι με δική τους ευθύνη) με ότι αυτό συνεπάγεται για την συντήρηση και όχι μόνο του όλου έργου.

Θεωρώ ότι οι προκάτοχοι σας και εσείς έχετε την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει το αρδευτικό και στραγγιστικό δίκτυο του νομού και σας καλώ έστω και την ύστατη στιγμή να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να φερθείτε ανάλογα, διότι εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Γ.Να ενημερώσω τον Πρόεδρο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΟΕΒ  ότι το έργο έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά του και έχετε και εσείς όπως και οι προκάτοχοί σας  ευθύνη που  αφήσατε το έργο να φτάσει σε αυτή την κατάσταση γι αυτό πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρετε πρωτοβουλίες όσο είναι καιρός μήπως προλάβουμε και σώσουμε ότι ακόμα σώζεται.

Δ.  Να ενημερώσω τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηλεία που έχει την εποπτεία των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ να πάρει ΑΜΕΣΑ τις απαραίτητες αποφάσεις όσο σκληρές και αν χρειασθεί να είναι αυτές και να δώσει   έγκαιρα τις   λύσεις που απαιτούνται πριν να είναι πολύ αργά.

Ε. Να ενημερώσω τον Κο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος που προΐσταται στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Νομού και κανείς μέχρι τώρα από ιδρύσεως του έργου μέχρι σήμερα δεν έχει βάλει ούτε μία καρφίτσα,(το έργο λειτουργεί μόνον από την μεγάλη εμπειρία και το φιλότιμο του …..απλήρωτου προσωπικού,)να σκύψει στο μείζων πρόβλημα που έχει προκύψει διότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα  η…… βόμβα πού θα εκραγεί  στα χέρια του σε πάρα πολύ λίγο μικρό χρονικό διάστημα  θα είναι πολλών μεγατόνων και οι απώλειες τεράστιες.

ΣΤ. Τέλος θέλω να …………<ευχαριστήσω> και  τους 5 Βουλευτές του Νομού μας και ιδιαίτερα της συμπολίτευσης για την πλήρη αδιαφορία που δείχνουν στο εδώ και 50 χρόνια μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Νομού, και ίδιαίτερα για την αδιαφορία τους εναντι των εργαζομένων που εδώ και 95 μέρες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και κανένας δεν συγκινήθηκε να τους συμπαρασταθεί.

ΚΥΡΙΟΙ  40 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΦΕΤΟΣ  ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ  ΟΛΙΓΩΡΙΑ.

Με αγωνία για το μέλλον του αρδευτικού και στραγγιστικού έργου του Νομού

 

Ο Προϊστάμενος Λειτουργίας και αξιοποίησης έργων και Αναπληρωτής Διευθυντής του ΓΟΕΒ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΡΒΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος